OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@randopph

UG neće ovisiti isključivo o HT sto se tiče networkinga. Svi operateri koriste najbolje moguće opcije u svome poslovanju. Nije nuzno niti oportuno da na svim lokacijama razvijaju i grade optičku mrežu pogotpvo tamo gdje je ona razvijena. Dok ne posloži i izgradi vlastitu mrežu, UG može partnerski suradjivati i sa A1, tamo gdje je A1 prisutan (kao i Tele2). Dio infrastrukture od oko 3.300 km posjeduje i sama Optima. Ne znam koliko od vas zna da recimo HT ima samo sa gradom Zagrebom spor težak 660 milijuna kuna bez kamata za DTK. Iako u HT-u smatraju da ne postoje rizici s te osnove, ja se ne bih kladio na to kad dodje novi igrač pod patronatom zna se koga. Treba biti pažljiv u donošenju dugorocnih zaključaka. Vidi Str. 136. Vaš link …

Ne bih ja to tako gledao.

Telekomunikacije su unosan biznis, a budućnost telekomunikacija je stvaranje platforme prijenosa podataka i proizvodnje te emitiranja medijskih sadržaja. To je ovo sto upravo regionalno radi United Group.

Ne bi bilo logično da digitalizaciju bilo čega provodi država i jedna kompanija. Druga je stvar kako se to nastoji prikazati u javnosti i tko želi pobrati sve ili većinu “kredita”. Ako ćemo već proširiti priču na geopolitičku i stratešku, nekako mislim da su Frau Merkel i HT ovaj putizvisili jer UG je američki projekt i kapital (i u prvoj i u trenutnoj fazi) koji je inicijalno pokrenuo KKR, a znamo tko je godinama bio na čelu KKR. Hebiga, kao i u svemu, tko jači, taj kači.

Kad krene 5G vidjet ćete pregršt proizvoda koji sada ne postoje, a uvjet za njih ja 5G. Tako da i Telekomi, a i Ernt imaju svijetlu budućnost.

Telekomunikacije su unosan biznis, a budućnost telekomunikacija je stvaranje platforme prijenosa podataka i proizvodnje te emitiranja medijskih sadržaja. To je ovo sto upravo regionalno radi United Group.

Ne bi bilo logično da digitalizaciju bilo čega provodi država i jedna kompanija. Druga je stvar kako se to nastoji prikazati u javnosti i tko želi pobrati sve ili većinu “kredita”. Ako ćemo već proširiti priču na geopolitičku i stratešku, nekako mislim da su Frau Merkel i HT ovaj putizvisili jer UG je američki projekt i kapital (i u prvoj i u trenutnoj fazi) koji je inicijalno pokrenuo KKR, a znamo tko je godinama bio na čelu KKR. Hebiga, kao i u svemu, tko jači, taj kači.

Kad krene 5G vidjet ćete pregršt proizvoda koji sada ne postoje, a uvjet za njih ja 5G. Tako da i Telekomi, a i Ernt imaju svijetlu budućnost.
[/quote]

5G je jos daleko od široke i praktične upotrebe. Ono sto nas ili barem mene zanima je konsolidacija na lokalnom trzistu, konsolidacija u Europi i globalna konsolidacija.

Koji je cilj BC partnera sa UG? Pa prodaja i zarada. Njima su Optima i Hrvatska samo jedan puzzle u široj slagalici. A tko će kupiti UG? Pa ja vjerujem najveći američki operateri u svome pohodu na Europu. Tipa Verizon i AT&T. DT je već prisutan u US i on je jedan od globalnih igrača koji igraju ozbiljno, worldwide.

[/quote]

5G je jos daleko od široke i praktične upotrebe. Ono sto nas ili barem mene zanima je konsolidacija na lokalnom trzistu, konsolidacija u Europi i globalna konsolidacija.

Koji je cilj BC partnera sa UG? Pa prodaja i zarada. Njima su Optima i Hrvatska samo jedan puzzle u široj slagalici. A tko će kupiti UG? Pa ja vjerujem najveći američki operateri u svome pohodu na Europu. Tipa Verizon i AT&T. DT je već prisutan u US i on je jedan od globalnih igrača koji igraju ozbiljno, worldwide.
[/quote]
Imaš još 10+ malih operatera fiksne (Btnet, Omonia, Terakom… ), usput ću reći trenutno daju bolju uslugu za manje para u nišama koje gađaju, a tek trebaju doći virtualni operateri koji će isto raditi na mobilnim mrežama. Po meni, tržište je u najhomogenijoj točki koja postoji (računam da je Optima riješena).

[/quote]

[/quote]
Imaš još 10+ malih operatera fiksne (Btnet, Omonia, Terakom… ), usput ću reći trenutno daju bolju uslugu za manje para u nišama koje gađaju, a tek trebaju doći virtualni operateri koji će isto raditi na mobilnim mrežama. Po meni, tržište je u najhomogenijoj točki koja postoji (računam da je Optima riješena).
[/quote]

Dream on… najveći medju tim malima koji su preostali na trzistu ostvaruje 10% prihoda Optime uz nikakvu Ebitdu. A s virtualnim operaterima da prostis, si možeš onu stvar obrisati.
Inače, Bnet je već 7 godina u vlasništvu A1, potpuno integriran i konsolidiran. Pored njega je A1 preuzeo i CATV47, Metronet i Amis.

Lijepo je čitati tolike hvalospjeve našoj Optimi i mogućoj akviziciji United Grupe, ali pitam ja vas gdje ste bili 91. ?
(čitaj u siječnju i veljači ove godine) ;))

halfte trinken, halfte Šarcu geben

Procjena firme još dok je poslovala očajno bila je 7,31… sad kad posluje s dobiti ista mora biti viša… e onda još na to ide nadmetanje ako bude više kupaca + premija. Tako ja to vidim… kako će biti ne znam.

razni crnogorci, bjelogorci, zorangutani, amadeo, mikardo, persuric i ostali infantili bez muda su na ignoru..a možda je to sve jedna jadna osoba.

[/quote]

[/quote]
[/quote]

Dream on… najveći medju tim malima koji su preostali na trzistu ostvaruje 10% prihoda Optime uz nikakvu Ebitdu. A s virtualnim operaterima da prostis, si možeš onu stvar obrisati.
Inače, Bnet je već 7 godina u vlasništvu A1, potpuno integriran i konsolidiran. Pored njega je A1 preuzeo i CATV47, Metronet i Amis.
[/quote]
Ne Bnet, već Btnet. A DigiTv, Amis pa i Bnet dam sudjelovao u integraciji u svom odjelu u A1. Merronet, već sam otišao. Uglavnom, nije dream on, nakači se uvijek netko novi tko uzurpira duopol.

što kažete ekipa, obzirom na procjenu OPTE prilikom spajanja na h1 od oko 7,3 kune po dionici, hoće li se rast danas nastaviti do te cijene ili će ulagači “povući ručnu” i sačekati neke nove činjenice za dizanje cijene tipa predaja elaborata, raspis natječaja itd.?

što kažete ekipa, obzirom na procjenu OPTE prilikom spajanja na h1 od oko 7,3 kune po dionici, hoće li se rast danas nastaviti do te cijene ili će ulagači "povući ručnu" i sačekati neke nove činjenice za dizanje cijene tipa predaja elaborata, raspis natječaja itd.?

mene to također kopka , ali mislim da će se cijena zadržati ispod 7 kn do nekih novih materijalnih činjenica koje će odrediti daljnji smjer

Moje je mišljenje, da će se dizanje nastaviti i danas. Ljudi, investitori su psihološki slobodniji jer imaju limit od 10 kn u glavi. Zamjena duga Zabe. Po mome mišljenju, do kraja tjedna dolazimo do 8,5 – 9,25, a nakon toga, sve je moguće…ima scenarija pijanih milijunaša od 23-25kn a bogami ima i scenarija da bude 0. Nula u smislu da ponuda nema ili su ZABI i HT-u ne prihvatljive, i sve ode malo na hlađenje tamo opet do 7/2020. Ima malo previše euforije i šušura oko svega toga, i koliko poznajem situaciju investiranja velikih fondova/investitora, euforija im nije u DNA. Uglavnom prije nego što me napadu svi “euforisti”… Imam xx xxx OPTE, očekujem relativno veliki profit, mislim da svi koji su ušli do 6/7 kn mogu očekivati isto ALI također mislim da neće biti sve tako lako, podmazano i očekivano kao što neki ovdje pišu. Još ćemo mi nekoliko košulja preznojiti, prije što se ukažu ti milijuni o kojima mnogi ovdje sanjaju na Optimi.
Sretni i zdravi bili!

što kažete ekipa, obzirom na procjenu OPTE prilikom spajanja na h1 od oko 7,3 kune po dionici, hoće li se rast danas nastaviti do te cijene ili će ulagači "povući ručnu" i sačekati neke nove činjenice za dizanje cijene tipa predaja elaborata, raspis natječaja itd.?

http://zse.hr/userdocsimages/financ/OPTE-fin2018-1Y-REV-K-HR.pdf

Na stranici 12 su pokazatelji poslovanja koji su u jakom padu. Dakle, ta procjena može biti i veća i manja od nekadašnje

New Report

Close