O kome bude na kraju ovisila ta cijena u ponudi ako je uopće bude ? O HT-u i ZaBi koji su zamijenili dug za dionice po 10 kn pa je razumno da ne prodaju sad svoje udjele za manje od 10 kn po dionici, ili o ponuditelju ? Taj mi dio priče nije jasan. Ponuditelj ne mora ponuditi ni blizu 10 kn po dionici ako procjeni da firma ne vrijedi toliko. Šta smo onda ?…
@hromax
Naravno. I meteor moze pasti na zemlju vec za 10 minuta pa onda sigurno nece biti nikakve ponude i nikoga nece zanimati OPTE pa tako ni to po koliko bi je ZABA i dr. bili spremni prodati..
OK nije u stečaju. Neki dan sam napisao podatak o pokazatelju zaduženosti prema kojemu omjer dug/kapital za prvi kvartal 2019. godine iznosi vrtoglavih 173.759,31 %, ali naravno cenzura kakva već je, obrisala je post bez pardona. Da netko ponudi i 7 kn po dionici to bi ispalo cca. 500 milijuna kuna za ovako zaduženu firmu. Ne znam… možda i bude preko 10 kuna (ja bih rado), jedino što mi malo fundamenti kvare te planove. I da, naravno, savjet za one koji vjeruju u cijenu od 20+ kn, kupujte jeftino dok još ima, da ne bi poslije plaćali skupo 😉 Over &Out
Teska euforija…
Po trgovanju skoro pa sigurno ide preuzimanje, insajderi se krcaju vec mjesecima. Da su oni “pravi investitori” (koji riskiraju svoj kapital i ulazu na temelju analiza) bili bi uzeli 1m dionica po 1,6kn a ne ovako od 3kn (kad su culi da se TELE2 preuzima) do danas.
Medjutim, pricat da ide ponuda 100% je isto budal.stina jer to nitko ne zna (mozda znaju insajderi). Dok ponuda ne bude na stolu i dok ne budu osigurane pare za otkup manjinskih dionicara nista nije sigurno. Problem kod OPTE je ako nitko ne preda ponudu ona vrijedi 0, tako da je ovo igra na sve ili nista.
Super je sto je preko OPTE doslo 5-10mil kuna svjezeg kapitala, sta se zaradjuje i prica o brutalnim prinosima…proradit ce pohlepa kod ostalih stedisa…
Imam 5% portfelja u OPTE, ali samo trejdam i redovito kupujem skuplje 😂😂😂, svoju priliku i sansu za brutalnom zaradom sam prosuo na 1,85 kn sa svojih 30k komada.
Sad samo trejdam i zbrajam propustenu zaradu…
Sretno dionicarima, neka ponuda bude po najvecoj cijeni i nek se zaradi…svima je to u interesu…
Ako bude na ponudi cijena od nekih 200 mil Eura, to bi bilo 10 EBITDA prema minimalno očekivanoj EBITD-A za 2019 god od 150 mil. kn.
Trenutna tržišna kapitalizacija na burzi je cca 3 godišnje EBITDA…nekima dobro cijena za prodati a nekima za kupiti i to je normalno.
Kad stigne ponuda znati ćemo koliko kupcima vrijedi, manje ili više od toga.
Ne pisi gluposti. Kako nešto može vrijediti nula, ako se ne proda? A ako se proda onda vrijedi 20?
Bit će da i ti imaš cuspajz u glavi i probleme sa spavanjem otkad si je kako sam kažeš prosuo po 1,85. A i prije toga si prema vlastitom priznanju 6-7 puta ulazio u istu i prodavao je spekulirajući, ako se dobro sjećam? I gubio si.
Ja sam te osobno upozorio da ne prodajes i ti si rekao da nećeš. “Drugi” dan si prodao. Ja bih ipak nešto naučio iz te epizode, a ne izmišljao neodržive situacije i valuacije. Način na koji se ti ponašaš na burzi, nikad, ali nikad nećeš zaraditi ozbiljan novac, a ne vjerujem da ovo radiš da bi se zadovoljio kikirikijem i mrvicama.
Ovakve prilike ne događaju se bas svaki dan i zato ih treba nastojati maksimalno iskoristiti. Sve je to tako jednostavno da jednostavnije ne može biti, kad se posloži kako se Optima posložila. I to, da li netko nešto zna ili ne zna potpuno je nebitno. Nismo mi tu vidjeli velikih imena, već zdravu logiku. Ljudi su riskirali jer im je omjer rizika i zarade bio prihvatljiv i jer se posložio “perfect setup”. I to je to. That’s how music should sound.
Investitori kad propuste priliku gube dodir sa realnošću. Sad već čitamo da je OPT u stečaju. Ružan druk za firmu koja je iskazala dobit i isplaćuje sve svoje obveze po PSN. Društvo, nisu javna poduzeća grada Zagreba prešla na Optimu zato što smo im mi mali dioničari simpatični, tu je većinski dioničar (ZABA) odigrala glavnu ulogu. Nije teško odgovoriti zašto. Nemojte zaboraviti svi u ponedjeljak email na dvije adrese:
1.-povjerenika (Deloittece d.o.o.) i
2.-AZTN.
Imamo pravo znati cijenu iz elaborata!!!
Dobro jutro svima.
Danas mali predah.
Nina1, hvala na podsjetniku za upit.
Radi se o cjenovno osjetljivoj informaciji, i obveza je svake tvrtke izlistane na Burzi da o takvim činjenicama izvijesti javnost.
Trebali bi pitati i Optimu.
Ovde izgleda nitko ne smje napisati ništa osim ide to na 20. Dobro je kolega pongo napisao, opte je firma u postupku predstecajne nagodbe, a šta to znači i koliki rizik znači proučite malo. Samo da nebude zabune, trenutno nitko nije izgubio na ovoj dionici, svi su dobitnici neko manje neko više, svi su pametni i svi profici, dakle nitko ne piše ovdje radi jala ili neznam čega. Poker se igra, a HT nije amater za stolom, možda maju i po kojeg Asa u rukavu…. .
Nije istina da nije nitko izgubio, većina dionicara u knjizi dionica uključujući najvećeg dionicara, Zagrebačku banku su gubitnici jer su mijenjali 7/10 duga za 10 kuna po dionici. Opet, pokazuješ neznanje i nerazumijevanje. Bitno da si ti prodao na 2,5 i napravio posao zivota. Svaka čast!
Ovako je bilo i u osvit dioničarstva u Hrvata, kad se Ernt tržio po P/E 2, a Bilo je i dividende. I ono vječno pitanje: Ako je tako jeftino, zašto nitko ne kupuje? Ispostavilo se da je ipak bilo kupaca i po tim cijenama.
Ovako je bilo i u osvit dioničarstva u Hrvata, kad se Ernt tržio po P/E 2, a Bilo je i dividende. I ono vječno pitanje: Ako je tako jeftino, zašto nitko ne kupuje? Ispostavilo se da je ipak bilo kupaca i po tim cijenama.
Da. I jos vjecnije pitanje: ako je tako dobro zasto netko uopce prodaje? Po tim nizim cijenama. Eeeee…
Investing is a long ball game. Tjedni, mjeseci, godine ponekad trebaju da se nesto realizira. A nekad se uopce ne realizira. Stoga je vecini naprosto neprihvatljivo pored vrapca u ruci cekati goluba na grani. I tu mislim lezi odgovor na pitanje zasto se nesto prodavalo po 1.6, 2.8 itd. a sva je prilika da ce otici po mnogostruko vise.