OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

A mislite da ce A1 stajati sastrane i gledati kako mu konkurencija uzima dio trzista? Mislim da ce ici barem dvije ponude: A1 i United, a mogao bi se i ukljuciti i netko treci sa svojim interesima…

AZTN produljio rok trajanja koncentracije HT/Optima i uvjetno odobrio koncentraciju Optima Telekoma i H1 Telekoma

Stoga je novim rješenjem utvrđeno da će u slučaju da tijekom postupka prodaje dionica Optime budu podnesene dvije ili više jednako vrijedne ponude, prednost pri kupnji imati ponuditelj koji u trenutku kupnje nije prisutan na konkretnom mjerodavnom tržištu.

http://www.aztn.hr/?s=optima

halfte trinken, halfte Šarcu geben

Krešo,

kako misliš ako tražena cijena bude turbo visoka?
Nitko neće tražiti cijenu, dat će se ponude.

Mnogi su u kešu jer se nadaju uletjeti po 5 kn ili malo niže, ali premalo je dana do kraja mjeseca da bi se to ostvarilo, a i previše keša koji čeka. Drugim riječima, vlak OPTE uskoro opet kreće…

Ignore: KressoM, delux

Krešo,

kako misliš ako tražena cijena bude turbo visoka?
Nitko neće tražiti cijenu, dat će se ponude.

Koje se mogu odbiti ako ne budu zadovoljavajuće. Pa ne daje se to u zatvorenoj koverti. Razgovara se o ponudi i uvjetima i onda se tek ista formalno podnosi. Ne kupuju kupci mačka u vreći, moraju proći proces due dilligencea da bi konkretizirali i dali obvezujuću ponudu ili to za njih cini netko treći u formi savjetnika tko je ovlašten za to. Zato proces ne traje 5 dana već vise mjeseci.

U pregovorima može netko tražiti cijenu od 100 kuna za dionicu. To naravno ne očekujemo, pa tako ni ne ocekujemo da će cijena od strane prodavatelja biti nerealno visoka. Ne uvjetuje AZTN prodaju nikome, ukoliko prodavatelj nije zadovoljan s cijenom.

AZTN se brine za koncentraciju na trzistu i propisuje element procjene vrijednosti da se ne bi nekome pogodovalo niskom cijenom. AZTN ne određuje cijenu nego nalaze prodaju zbog uspostave ravnopravnosti na trzistu.

A mislite da ce A1 stajati sastrane i gledati kako mu konkurencija uzima dio trzista? Mislim da ce ici barem dvije ponude: A1 i United, a mogao bi se i ukljuciti i netko treci sa svojim interesima…

AZTN produljio rok trajanja koncentracije HT/Optima i uvjetno odobrio koncentraciju Optima Telekoma i H1 Telekoma

Stoga je novim rješenjem utvrđeno da će u slučaju da tijekom postupka prodaje dionica Optime budu podnesene dvije ili više jednako vrijedne ponude, prednost pri kupnji imati ponuditelj koji u trenutku kupnje nije prisutan na konkretnom mjerodavnom tržištu.

[/quote]

da.. United ima prednost samo ako su ponude jednako vrijedne. Ako A1 ponudi vise, Optima je njegova.

NaBiduAsko:kazes cini ti se 5.50 nepremostivo??haha..tako je bilo i na 1,8 kn i na 2,4 al sve se to rijesi…evo nas na 5.30…brzo će i taj 5.50 bit povijest…

[/quote]

prednost će imati samo ako “budu podnesene dvije ili više jednako vrijedne ponude”
drugim riječima, A1 i tele2 morati će ponuditi veći iznos u startu kako bi se osigurali da netko s istom cijenom ponude ne dobije prednost.
možda da razmisle o 30 kn?pretpostavljam da treća strana ipak neće ponuditi toliko 🙂

Danas je tromjesečni prosjek 3,36. Ima dovoljno vremena za podizanje prosjeka do početka 2020.

NaBiduAsko:kazes cini ti se 5.50 nepremostivo??haha..tako je bilo i na 1,8 kn i na 2,4 al sve se to rijesi…evo nas na 5.30…brzo će i taj 5.50 bit povijest…
koliko ja vidim još uvijek nismo probili 5,50 kn… po ne znam koji put. eno nabildali su opet ask.

razni crnogorci, bjelogorci, zorangutani, amadeo, mikardo, persuric i ostali infantili bez muda su na ignoru..a možda je to sve jedna jadna osoba.

Netko se jucer žalio na slabu likvidnost. 🙂

Odličan rast danas. Jako zadovoljan, pogotovo kolicinom kupnje. 🙂

Netko se jucer žalio na slabu likvidnost. 🙂

Odličan rast danas. Jako zadovoljan, pogotovo kolicinom kupnje. 🙂

Ali ne kupuju mali, ne znaci da nece, ali danas nisu, nekako mislim da bi vec sutra moglo biti veselo

Ali ne kupuju mali, ne znaci da nece, ali danas nisu, nekako mislim da bi vec sutra moglo biti veselo

ne kužim takve paušalne ocjene bez argumenata….možda nisi baš pratio, ali tvrdiš da mali ne kupuju..au contraire…kupovali su (i prodavali) danas i mali, npr. glodali su danas prije 14h mm nalog od 11,5 tisuća komada po cijeni 5,30 nakon čega je krenuo veći i počistio ostatak te gluposti uloživši nemalih? 51.070,xx kuna.
ukratko bilo je dosta nervoze na kupnji.

New Report

Close