Plaši te mala likvidnost?
To samo ukazuje da po ovim cijenama vise nitko ne želi prodavati. Osim možda igrati koju igricu da spusti cijenu i pokuša nešto ušićariti.
Da. To sam si i mislio. Kod porasta cijene pri velikim prometima izašli su svi koji su mislili. Tko je ulazio na 5,00, neće izlaziti dok osjetno ne naraste.
Jedino razmišljam da li da i sam još udjem i koliko u omjeru na ranije kupljene dionice.
[/quote]
Nemoj ulazit. I sam si rekao da te je strah na 5 kn. To znači da imaš taman koliko trebaš imati.
[/quote]
Na 1,70 sam mislio da imam taman. Svejedno sam još ušao.
Onda sam na 3,00 mislio da imam taman. Svejedno sam još ušao.
Sada na 5,00 opet razmišljam da li da produljim poziciju.
Do sada nikada nisam imao ovoliki rast u kratkom vremenu. Ali pohlepa je, s druge strane, opasan suigrač.
meni je optima jedna već sigurno gotova priča. ali vjerujem u ovoga malezijca iz varaždina da ima viziji šta se tu sve još može.
[/quote]
U kojem smislu gotova priča?
[/quote]
u smislu da ću tu sigurno uzeti lovu. ostale su mi još samo slatke brige tj. kad i koliko.
[/quote]
Tako i ja razmišljam. Cijena bi trebala jako pasti da se vratim na nulu. Pitanje je da li da čekam konačno preuzimanje? Koliko je realno očekivati da će cijena tada biti najveća?
Isplati li se još dokupiti po ovim cijenama? Vjerujem da ima dosta prostora za rast, a imam nešto sredstava koja nemam drugdje pametno plasirati. Novac mi u kratkom roku ne treba nazad, ali me svejedno plaši iznimno mala likvidnost zadnjih dana. Ako se nešto zakomplicira načekat ćemo se.
Što misliš Verdi?
[/quote]
čekam zadnji dan. znaš li gdje je 2021. ova cijena je smiješna .bit će dvije cifre samo je još predznak upitan. mnogi će se iznenaditi. bla bla priče od 5 ili 7 kuna su smiješne. dokap je išao po 10 kn samo za namiru nekih dugova i td. , a optima se ne sastoji samo od dugova ht-u i zabi.
Ma koja pohlepa, prvo treba znati realnu vrijednost dionice.
A to što su je srozali na 1.70 pa je tržišna kapitalizacija bila ispod vrijednosti 1 EBITDE je druga stvar, pa izgleda kao da je puno rasla, u biti je imala nisku početnu cijenu prije ovoga rasta jer relano nije trebala ni pasti ispod 4 kn.
Natječaj će biti raspisan u siječnju 2019 pa ćemo vidjeti ponude…
1.7. ujutro svi saljemo mailove na AZTN sa upitom jel stigao elaborat? 🙂
Cisto da ih prisilimo da daju neku informaciju.
Cisto da ih prisilimo da daju neku informaciju.
Svakako im treba pisati. Oni su državni službenici koje plaćamo iz poreza, mi javnost, a javnost ima pravo znati. Imamo legitiman investicijski interes. Dali smo novce za to.
Neće davati info na p.p., ali javno bi trebali, da nitko ne bude povlašten.
Oni bi morali obavijestiti investicijsku javnost momentalno kako elaborat pristigne. Dakle ili još nije stigao (kao i obično u ovoj zemljis e sve radi 5 do 12) ili je stigao ali budaletine ne kuže da je bitno isti odmah dati javnosti na uvid.
Oni su privatna društva i prodavatelji koje je Agencija stavila pod nadzor zbog velike koncentracije HT-a i sklopljenog ugovora sa Zabom. Agencija se bavi odnosima na trzistu, a ne vrijednostima i cijenom. Oni trebaju ispuniti uvjete, ali ne trebaju po mojem misljenju o tome obavještavati siru javnost.
Odnosno moraju napisati:… evo, svi uvjeti su ispunjeni ili nisu, a ne trebaju ulaziti u odnose koji mogu utjecati na tržište i cijenu odnosno u segment nadležnosti drugih agencija i državnih tijela.
Ne mora AZTN reci kolika je procjena u elaboratu. Neka samo kaze da je HT predao svu potrebnu dokumentaciju i da prodaja ide prema planu iz njihovog rjesenja.
To bi bilo sasvim dovoljno da se makne i zadnja sumnja…
Upravo tako.
Ali to bio svakako morali izvijestiti. Da li je predano ili ne.
Prvo i osnovno zato jer je taj postupak antimonopolski i šira javnost ima pravo znati da li sve ide po planu, tj. da li u konačnici agencija koju plaćamo radi svoj posao, da li provodi svoje rješenje.
Naš pak partikularni interes kao investicijske javnosti je u tome što je predaja ili ne predaja tih papira iznimno cjenovno osjetljiva informacija. I imamo pravo znati. Nitko na svijetu me ne može uvjeriti u suprotno.
P.S.
Nalozi s prodaje su ili nestali ili su skriveni.
Pisali mi ili ne, taj datum je sve bliže…pa cijena dionice raste