Mergers & Acquisitions
Spajanja i kupovine trvrtki u pravilu od drugih većih tvrtki u svrhu konsolidacije poslovanja, stjecanja tržišta, klijenata, proizvoda, tehnologija, patenata, kadra, eliminacije konkurencije, ulaska u nova tržišta, proširenja ili promjena poslovanja i sl.
meni je optima jedna već sigurno gotova priča. ali vjerujem u ovoga malezijca iz varaždina da ima viziji šta se tu sve još može.
[/quote]
U kojem smislu gotova priča?
Slatko je kada u Fitchu komentiraju ono sto se davno komentiralo na forumu. Očito su zdrav razum i poslovna logika ono sto uvijek na kraju prevlada i pobijedi. Šteta je samo sto se silna energija i vrijeme troše na pojedinačne sukobe, trivijalizaciju i trolanje teme. A da ne spominjem one koji su se slucajem zatekli ovdje, al neće propustiti dati vlastiti petparački sud. Kad smo očito nacija “sveznalica i kretena”.
meni je optima jedna već sigurno gotova priča. ali vjerujem u ovoga malezijca iz varaždina da ima viziji šta se tu sve još može.
[/quote]
[/quote]
u smislu da ću tu sigurno uzeti lovu. ostale su mi još samo slatke brige tj. kad i koliko.
[/quote]
[/quote]
u smislu da ću tu sigurno uzeti lovu. ostale su mi još samo slatke brige tj. kad i koliko.
[/quote]
Tako i ja razmišljam. Cijena bi trebala jako pasti da se vratim na nulu. Pitanje je da li da čekam konačno preuzimanje? Koliko je realno očekivati da će cijena tada biti najveća?
Isplati li se još dokupiti po ovim cijenama? Vjerujem da ima dosta prostora za rast, a imam nešto sredstava koja nemam drugdje pametno plasirati. Novac mi u kratkom roku ne treba nazad, ali me svejedno plaši iznimno mala likvidnost zadnjih dana. Ako se nešto zakomplicira načekat ćemo se.
Što misliš Verdi?
Plaši te mala likvidnost?
To samo ukazuje da po ovim cijenama vise nitko ne želi prodavati. Osim možda igrati koju igricu da spusti cijenu i pokuša nešto ušićariti.
To samo ukazuje da po ovim cijenama vise nitko ne želi prodavati. Osim možda igrati koju igricu da spusti cijenu i pokuša nešto ušićariti.
Da. To sam si i mislio. Kod porasta cijene pri velikim prometima izašli su svi koji su mislili. Tko je ulazio na 5,00, neće izlaziti dok osjetno ne naraste.
Jedino razmišljam da li da i sam još udjem i koliko u omjeru na ranije kupljene dionice.
Tko vjeruje u transparentno preuzimanje, a ne znam kako bi bilo drugačije uz europske mehanizme nadzora, njemu je 5 kn jeftino.
Tko ne vjeruje, njemu je preskupo i 3 kn
Simple as that.
Samo ti čekaj elaborate. Imamo mi stari elaborat koji ne uključuje debelu premiju koju će kupac platiti da uđe na tržište. Mene bi osobno jako iznenadilo da cijena bude ispod 10 kuna, sto drugim riječima znaci da mislim da će biti namanje toliko, a vjerojatno viša od 15 kuna. Spreman sam se okladiti s bilo kime u 5.000 dionica Optime u takav konačan scenarij.
@zlocesta
Scenarij će biti onakav kakav je propisan. Jedino još ti ne vjeruješ u isti. Možda nisi primijetila novo lice HT-a pod nazivom “svijet boljih mogućnosti”, sto misliš čemu sluzi ta reklamna kampanja, razmisli malo…Vaš link …[/url]
Dolazi novi igrač, udara se i igra na lojalnost i emocije.
Zamolio bi ovoga za zadanom trgovinom . ako se ne varam sati 10,08;55 komada 1 cijena 4,92 da ne odustaje, jer je ovoj napaćenoj naciji potreban još samo humor.
Ispričavam se ako sam pogriješio namjeru, možda je to bilo baš ono što nam je potrebno.
A i brokerima pohvale.
Da. To sam si i mislio. Kod porasta cijene pri velikim prometima izašli su svi koji su mislili. Tko je ulazio na 5,00, neće izlaziti dok osjetno ne naraste.
Jedino razmišljam da li da i sam još udjem i koliko u omjeru na ranije kupljene dionice.
[/quote]
Nemoj ulazit. I sam si rekao da te je strah na 5 kn. To znači da imaš taman koliko trebaš imati.