OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Vrijedi onoliko-koliko ju je kupac spreman platiti 😉😃

Elem, ovako sa strane promatrano, jer davno sam svoje po 2. 5 kn prodao pa nisam emotivni više vezan, tu i tamo odrejdam na valu i uzmem koju tisuću, dakle lijepa se igra igra. Odjednom nakon par mjeseci silencio stampa, puca vijest o prodaji optime u par dnevnih novina. Naravno, to je izjavio samo jedan lik, čije je mišljenje preneseno na par portala, pa zatim u par novina. Danas,u jutarnjem opet provjereno novinarstvo jer “navodno” je neki srbin tamo zainteresiran za kupnju optime. Prije par dana čujem od jednog frenda kako se na kavi priča kako ide to na euro. Znate šta sam napravio prekjučer? Isto što i onaj broker nakon razgovora sa čitačem cipela 1929….

diže se tromjesečni prosjek

preuzimanje u visini od cca 190 M EUR je cijena po kojoj većinski dioničari vraćaju svoj ulog, tj. dug koji je mijenjan za 10,00 kn po dionici + sav ostali dug (krediti, obveznice, itd.)
iluzorno je očekivati da će oni, a pogotovo HT, kojima bi ovo bila direktna konkurencija, prodati za manje
United nigdje ne posluje da ima samo mobilne ili fiksne usluge, niti bi mu to bilo isplativo, već uvijek nudi kompletnu uslugu.
da hoće kretati iz početka sa fiksnom, bilo bi im totalno nesiplativo
dovoljno je vidjeti koliko je samo Tele2 “spalio” novaca da digne nešto od nule i kako je to na kraju završilo
naravno, ništa nije sigurno dok ne bude službeno, al svatko tko ima zdrav razum vidi da ovu priliku United ne smije propustiti ako misli ozbiljno ovdje zagristi,
a iz svega dosad proizlazi da se radi o jako ozbiljnoj firmi, a ne o nekim “šarlatanima”

https://lider.media/aktualno/tvrtke-i-trzista/poslovna-scena/united-group-preuzimanje-tele2-uznemirilo-i-telekome-i-televizije/

https://www.hnd.hr/pocela-izrada-novog-zakona-o-elektronickim-medijima

Izgleda da je ovo dogovoreno.
United je u utrci.
Novi zakon, Aztn odobri i bok.

je li moguce da veliki sami sebi međusobno prebacuju da povecaju ponderirani prosjek, osiguraju veću ponudu i zaštute svoje ulaganje od 10 kn

je li moguce da veliki sami sebi međusobno prebacuju da povecaju ponderirani prosjek, osiguraju veću ponudu i zaštute svoje ulaganje od 10 kn

Mislim da ne. Ja to ne vidjeh u knjizi dionicara.

Al najbolje uzmi knjigu dionicara na tri bliska datuma pa gledaj, a ne da stalno čitamo nekakve umotvorine. Tako ćeš znati pouzdano.

Pa bili bi blesavi da ne naprave, dosta se dugo to i drzalo jakooooo nisko, kad se mislim koliko vremena je bila ispod 2 kn 🙂 … ono ulazim oko 1,62 i mislim jos i dalje ima finih kolicina za pojacati, dali uci ili cekati da jos spuste ?

ponderirani prosjek bi možda imao veze sa cijenom kad bi netko od većinski pokušao istisnuti male ali nikave veze nema kad je kupac sa strane. u svim dosadašnjim preuzimanjima, istiskivanjima i td. ponderirani prosijek je bio čista prevara.

who dares, wins

Samo neka dodju da se rijesimo ovog DT i ” njemackih ” tehnologija. I naravno prodamo i OPTIMU :).

Status Quo: Roll Over Lay Down

A koji su to “veliki”, osim HT i Zabe, svi ostali su mali. Mislim da se ovdje puno fantazira oko rasta cijene. Vrlo je jednostavno, kupnjom Tele2 i obvezom prodaje Optime otvorio se prostor za novog velikog igrača na domaćoj Telekom sceni. Da bi se to postalo treba platiti ulaznicu, a ta ulaznica ima svoju cijenu. Obzirom na visoke kapitalne, kadrovske i infrastrukturne barijere, ulaz na tržište mogu si dopustiti samo veliki igrači, a veliki igraci plaćaju skupe ulaznice. “Sigurno ne sjede u zadnjem redu na rubu pozornice”. Ljudi su shvatili da se spremaju i scenografija i kulise za napokon ozbiljnu igru i logično se pokusavaju pozicionirati “pri pozornici” da bi prisustvovali velikom događaju. I to je to. Vrlo je jednostavno i vrlo logično.

New Report

Close