OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Cijena jest narasla dosta, ali s vrlo niske baze.
2.x ebitda ostavlja mnogo prostora za daljnju igru i zaradu svima ukljucenima.
Sad vjerovatno slijedi lagano hladjenje do novih materijalnih cinjenica tipa predaja elaborata il mozda nesto mnogo jace.
Ali da se kuha jest.
Mislim da je najbolje razmisliti i biti strpljiv.

ipak je bilo promjena u prvih deset
1. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 25.625.853 36,90%
2. HT HOLDING D.O.O. 12.090.190 17,41%
3. HPB D.D. 4.234.852 6,10%
4. HANŽEKOVIĆ ANA 2.200.790 3,17%
5. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. 1.487.929 2,14%
6. ADDIKO BANK D.D. 1.366.500 1,97%
7. A1 HRVATSKA D.O.O. 1.085.430 1,56%
8. SIKIRICA ZORAN 969.560 1,40%
9. ALLIANZ ZAGREB D.D. 567.660 0,82%
10. KOPSEJAK KREŠIMIR 507.777 0,73%

@harpun,
A mom postu iznad Vam je objašnjenje promjena u top 10.
Nego, ovo Vam je svima malo zanimljivije.
U pisanom izdanju jutarnjeg lista je kompletan članak gdje između ostaloga piše citiram:
“…a da zaokruže cijelo poslovanje, trebaju im kabelski operateri. Odatle i zanimanje za Tele2, a kažu uskoro i za Optimu, tvrdi naš sugovornik.
https://www.jutarnji.hr/magazin/video-zaposljava-4400-ljudi-a-u-javnosti-ga-gotovo-nema-nikada-tko-je-covjek-koji-stoji-iza-najveceg-poslovnog-preuzimanja-ove-godine-u-hrvatskoj/8981192/

EBITDA x neki broj je samo indikator vrijednosti po kojoj se kompanija proda, ali ima Optima i Optičku mrežu od cca 3.000 km i malo više, a 100km postavljanja optike košta 5 mil. Eura, tako kažu…vrijedi nešto ipak ovo čudo od dionice!

.a koliko će to vrijediti za 1-2 godine kad HT i A1 uvedu 5G tehnologiju? 😆 ..meni je spojena optika koju isti čas odjavljujem kad se pusti 5G…već sa sadašnjim brzinama 4G sam na granici da otkantam optiku 😊

Pa su ovi ludi s 5G u UG koji plaćaju fiksne operatere 15 Ebitda. Mobilni korisnici danas vrijede znatno manje od fiksnih sudeći prema valuacijama firmi koje se prodaju i sklopljenim poslovima.

5G je super, al zahtjeva repetitor odnosno baznu stanicu na svakih 100 metara i jak signal kojim se jedva mogu pokriti uza gradska središta. Nema ti veze do optike i FTTH odnosno docsis-a.

Znamo mi Pfajdo da ti je tesko gledati spiralu rasta, al to je tako. Još imaš vremena zaploviti na jedrenjaku za “obećanu zemlju” jer još ima mnogo prostora za uzet lovu. Rast je tek krenuo, to sto je krenuo za izrazito niskih razina je ono sto zovu… one time, lifetime opportunity.

Opetovat ću još jednom, baci malo oko na nedavne austrijske valuacije koje ostvaruju slične prihode po RGU kao i operatori u RH

Vaš link …

Sto su ovi ludi u DT pa plaćaju firmu ala Optima vise od 5x sales i 10-12 Ebitda.

JUTARNJI list …United u razgovoru s novinarom potvrdio zanimanje za kupnju OPTIME………
e sad se potvrdilo teza da UG ide na kupnju OPTIMA…

.a koliko će to vrijediti za 1-2 godine kad HT i A1 uvedu 5G tehnologiju? 😆 ..meni je spojena optika koju isti čas odjavljujem kad se pusti 5G…već sa sadašnjim brzinama 4G sam na granici da otkantam optiku 😊

Da si malo googlao onda bi svatio da nema 5G tehnologije ako nema opticke infrastrukure izmedju 5G stanica, osim sta optima ima korisnike kao vrijednost ima i optiku koja sigurno vrijedi tele2 za izgradnju svoje 5G tehnologije

Ignore : renči

Pocetne razine su stvarno bile jako niske.
Toliko niske da sam gledao neko vrijeme uvjeren da se radi o nekoj prevari. Nije mi padalo na pamet drugo objasnjenje.
Srecom sam fleksibilnog uma pa prihvatim objasnjenje kad je suvislo. A bilo ih je na ovom topicu. Hvala im.

“Njihova je želja držati cijeli Balkan, ali su prije svega koncentrirani na biznis. Žele postati i veliki pružatelji internetskih usluga, specijalizirali su se za sport i sportske kanale, a da zaokruže cijelo poslovanje, trebaju im kabelski operateri. Odatle i zanimanje za Tele2, a neki kažu uskoro i za Optimu”, tvrdi naš sugovornik.

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/veliki-regionalni-konsolidator-telekoma-i-medija-tko-je-covjek-koji-stoji-iza-najveceg-poslovnog-preuzimanja-ove-godine-u-hrvatskoj/8984840/

halfte trinken, halfte Šarcu geben

“A neki kažu uskoro i za Optimu tvrdi naš sugovornik” – dok god su “neki” u igri, ništa tu još nije sigurno, sve su to nagađanja, ali gdje ima dima, ima i vatre.
Ne nalazim ćlanak iz kojeg bi bilo razvidno da je bilo tko iz United grupe potvrdio zanimanje za Optima telekom.
Kada bi oni to potvrdili, više ne bi bilo nikakve sumnje da nam je ulaganje potpuno sigurno i da je ovaj rast cijene realan, a ne špekulativan.

halfte trinken, halfte Šarcu geben

Meni ove razine od cca 5,5 kn su kao većini vama danas one razine od 1,6kn…u prijevodu očekujem danas x puno, puno…ako budem uopće i prodavao jer predugo imam ovu dionicu da nebi znao zašto je imam.

"Cinik je osoba koja zna cijenu svega, no ne zna vrijednost nićega."

"A neki kažu uskoro i za Optimu tvrdi naš sugovornik" – dok god su "neki" u igri, ništa tu još nije sigurno, sve su to nagađanja, ali gdje ima dima, ima i vatre.
Ne nalazim ćlanak iz kojeg bi bilo razvidno da je bilo tko iz United grupe potvrdio zanimanje za Optima telekom.
Kada bi oni to potvrdili, više ne bi bilo nikakve sumnje da nam je ulaganje potpuno sigurno i da je ovaj rast cijene realan, a ne špekulativan.

Znaci, prodao si? 😁

Pa lijepo to tako napisi, a ne tu nekakve semantičke analize.

Treba shvatiti i prihvatiti da je ovu pa i vise cijene moguće derivirati i samog poslovanja bez ikakve prodaje. To je upravo napisao revizor kada je prije dvije godine prilikom pripajanja H-1 Optimi napisao da dionica Optime vrijedi 7,31 kunu.

New Report

Close