…. znaci x3 valuacija na ovu cijenu.
konzervativno x2 al s obzirom koliko UG treba Optimu jer inače ne bi ni kupovao TELE2 realno x3 a moguće i više , pretpostavka je da je istu već “zakapario” prije kupnje TELE2.
Pričekajmo prodaju pa ćemo znati cijenu…mogli bi se iznenaditi.
Ne, ne x3…. najmanje.
Evo TV je nedavno placen skoro 4xsales i vise od 20 Ebitda. Točnije 112,6 milijuna kuna. Dio keš, dio nekretnina.
To je točno, zapravo 70% nekretnine za EVO TV su dali.
Kad znamo što je zapravo EVO TV, jako skupo su to platili.
Ovdje nije upitna cijena preuzimanja.
Jedino što je ovdje bilo upitno , bilo je da li će do prodaje doći.
Doći će.
Možda ne “sutra”, al doći će. Mislim da poslije ovakvog razvoja situacije, prodaja Tele2 i dolazak UG, neki vodeći dionicari vise neće imati razloga da odlažu prodaju. Lova je ipak lova i svima je draga.
EBITDA x neki broj je samo indikator vrijednosti po kojoj se kompanija proda, ali ima Optima i Optičku mrežu od cca 3.000 km i malo više, a 100km postavljanja optike košta 5 mil. Eura, tako kažu…vrijedi nešto ipak ovo čudo od dionice!
Addiko skrbnički je prodao 400 000 kom
Ono što je po meni puno zanimljivije
br.4 Hanžeković Ana
br.8 Sikirica Zoran
br.10 Kopsejak Krešimir
ne prodaju
Skrbnički može prodavati i povezanoj osobi, može izlaziti zbog nove regulative o skr. računima, a možda nešto stoto.
Hanžeković Ana je u Nadzornom odboru ako se radi o istoj osobi, a mislim da je.
A cijena je otisla 300-350% gore u 4-5 mjeseci. Uvijek će netko nešto prodavati, prebacivati ili kombinirati. Dok ne prodaju Zaba ili HT, nema beda! 😁
Zanimljivo je da je sve donedavno udjel Ane Hanžeković bio na njezinom pokojnom ocu. Iako njega nema već dosta dugo, no tek prije tjedan, dva, je taj udjel prebačen na njezino ime. Ne znam je li to indikativno, no svakako je zanimljivo kao info.
U top 10 ti se vidi samo da je skrbnički-Addiko u srijedu prebacio 400.000 komada na drugi račun. Nije prodavao.
Na taj dan je bilo nekih cca 239.000 komada prometa.
Raiffeisen zbirni prodao 10.000, tu nemam kaj više komentirati jer je sve poznato tj. nebitno.
Možeš primijetiti i da je prije par dana Ana Hanžeković prebacila dionice na sebe, od tate naravno. Pretprodajne pripreme sređivanja vlasničkih odnosa.
Ispod top 10 kupuju fizičke osobe, skrbnički i institucionalni na kraju.
Neki i prodaju naravno, kao što vidite.
Ako sam u nešto upućen onda sam u knjigu dioničara Optime. Vlastiti izbor, šta ću, moram pratiti.😂😂😂
tizian
Dobra!
nisam ni pogledao koliko je prodano taj dan ali kao što sam i napisao ti skrbnički uglavnom prebacuju s računa na račun ili prodaju povezanim osobama ispod top 10.
Znači biježi u šumu…
hvala na ispravku, mnogima je to prepreka kad se na MD zacrveni.