OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Pa valjda na kupnji ako je ask na 5,40

Što je cijena viša na burzi viša, to je veća "garancija" sadašnjim kupcima da neće izgubiti kod preuzimanja jer će kupci Optime morati ponuditi najmanje tromjesečni prosjek burze (ako bi cijena kod prodaje bila niža od one na burzi) pa ako tako gledamo, onda će ovih 5 kn vrlo izvjesno biti "garantirano" dno kod preuzimanja pa je rizik da se izgubi kupnjom na ovim razinama, praktički zanemariv (moje mišljenje).

Ok. I sljedeći mjesec ponude tri kune za preuzimanje.

Objasni mi tu garanciju na rizik koju spominješ?

havi: na kupnji 227000 kom

Nekome se omaklo pa se na trenutak vidio kupovni nalog od preko 200.000 komada na 5 kn! Je li ga još tko zamijetio prije nego je nestao?

Vidio sam ga i ja. Na kupnji je naravno.

Kod svake kupovine firme….to je bilo i kod Plive i Ine…slučaj….
Uvijek u pravilu onaj koji želi kupiti firmu uzima dionice i ranije…naravno ne on osobno…
Ali za njega kupuju na skrbničkim računima kojekakvi fondovi, investicijske kuće…
Tak je na Plivi bilo kupljeno ogromne količine prije obijave prodaje/kupnje/procijene firme.
Ako UG ili A1 krenu u kupnju a trebali bi ….moglo bi biti tek tad zabavno.
Jer ova cijena njima nije realna …odnosno ovo je smiješna cijana..
Uz to se uključe i oni bitni ljudi….. pa i oni kupe nešto

Što je cijena viša na burzi viša, to je veća "garancija" sadašnjim kupcima da neće izgubiti kod preuzimanja jer će kupci Optime morati ponuditi najmanje tromjesečni prosjek burze (ako bi cijena kod prodaje bila niža od one na burzi) pa ako tako gledamo, onda će ovih 5 kn vrlo izvjesno biti "garantirano" dno kod preuzimanja pa je rizik da se izgubi kupnjom na ovim razinama, praktički zanemariv (moje mišljenje).

Ok. I sljedeći mjesec ponude tri kune za preuzimanje.

Objasni mi tu garanciju na rizik koju spominješ?
[/quote]

Ne mogu ponuditi 3 kn sljedeći mjesec jer početkom srpnja tek počinje proces prodaje, trajat će mjesecima dok se ne dođe do konkretne ponude, a kroz to vrijeme tromjesečni prosjek OPTE na burzi bit će izvjesno iznad 5 kn, vjerojatno i puno više….

Ignore: KressoM, delux

Ajmo još jednom….https://www.danas.rs/ekonomija/kopernikus-prodat-duplo-skuplje-od-sbb-a/

loki07, 07.06.2019. u 12:02
Poređenje prodajnih cena i indikatora profitabilnosti EBITDA ukazuje na to da je Telekom Srbija veoma mnogo novca dao za kablovskog operatera čiji je suvlasnik blizak vlasti
Kopernikus prodat duplo skuplje od SBB-a

Nakon prekjučerašnjeg saopštenja da je Telekom Srbija kupio kablovskog operatera Kopernikus za, prema navodima, oko 190 miliona evra u javnosti se i dalje vodi žustra rasprava o tome da li je državna kompanija preplatila privatnu kompaniju čiji je suvlasnik blizak političkoj partiji na vlasti.
Piše: Miloš Obradović 07. novembra 2018. 14.00

[/quote]

Daj prestani sa tim Kopernikusom ispadaš smješan.

Standardno balkansko pranje novca. Kao da po vrijednosti izvjesne zgrade u Planinskoj određuješ cijene nekretnina u ZG.

Loki

A gle sad kupnju! 👍
Ovo bi stvarno moglo danas potegnuti na 6 kn!

Mora da su se fondovi uključili jer mali ne bi tako skidali s prodaje po ovim cijenama.

Sad smo preskočili DLKV, ali pravi posao će biti kad preskočimo DDJH…

Ovdje je sve više čestitara. Onih koji su čestitali svima koji su prodali na 4, pa na 4.50, pa na 5, pa na 5.50…

btw., jeste primijetili da se danas još uvijek nisu oglasili prema burzi, a cijena je prešla 10%?

New Report

Close