OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ele2 je sklopio ugovor o prodaji Tele2 Hrvatska društvu United Group, vodećem pružatelju telekomunikacijskih usluga i medijskog sadržaja u jugoistočnoj Europi, a dogovorena cijena odgovara 7,2 puta korigiranoj EBITDA-i u posljednjih 12 mjeseci, ne uključujući IFRS 1

o tome ja pričam – o fundamentima, ne bajkqma

dakle 7,2 – onda vrijedi oko 5

nije trzixte bas toliko glupo _ evo nas zbilja oko 5

Tržište je iznimno glupo ako danas daje 5 za nešto što će se za sedam mjeseci (ili više) prodati za 5.

Tako da je neko moje mišljenje da tržište misli da će prodajna cijena biti daleko veća. Isto tako, da tržište misli da će se OPTE prodati za 5, danas bi bila na cca 3.5 više-manje.

Prije bih rekao da bi da je vrijendost 5 kuna, tržište trenutno vrednovalo Optimu 1,5 do 2 kune.

ele2 je sklopio ugovor o prodaji Tele2 Hrvatska društvu United Group, vodećem pružatelju telekomunikacijskih usluga i medijskog sadržaja u jugoistočnoj Europi, a dogovorena cijena odgovara 7,2 puta korigiranoj EBITDA-i u posljednjih 12 mjeseci, ne uključujući IFRS 1

Tržište je iznimno glupo ako danas daje 5 za nešto što će se za sedam mjeseci (ili više) prodati za 5.

Tako da je neko moje mišljenje da tržište misli da će prodajna cijena biti daleko veća. Isto tako, da tržište misli da će se OPTE prodati za 5, danas bi bila na cca 3.5 više-manje.
[/quote]

tu bihv se složio

bitc ce da gro ljudi puca na 7-8 kn

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

[/quote]

tu bihv se složio

bitc ce da gro ljudi puca na 7-8 kn
[/quote]

Ti bi se najradije složio da postoji i najmanja vjerojatnost i dokaz da bi cijena mogla biti 1 kunu.

Pažljivo procitaj ovaj tekst (dolje) i vidjet ćeš da se priče poput Optime vrednuju najmanje 10x ili vise Ebitda. Ja zaista ne znam hoće li to biti i za Optimu “optimalno”, al ne vidim mnogo razloga da ne bude.

https://www.danas.rs/ekonomija/kopernikus-prodat-duplo-skuplje-od-sbb-a/

kad neće nitko – ajmo najnižu vaerijantu proigrati

ebitda – 125
dug – 600b-b manji jey al ajmo najgoru brojku
multiplikativ – 8

8 x 125 minus 600b jednako 400

400 000 000 / 69.443.264 =5,7

mislim da su mnogiv kadr7i i sami ovo izračunati nmada se prave mutavi

i zato prije službene cifre sumnjam dacemo preko 5,5

Barbosa, 06.06.2019. u 19:00
Barbosa 26.3.2019 9:40
malo sam pročitao unazad da se uputim i ako će opte u procijenu i prodaju te kako je u trž. poziciji, moglo bi tu biti svega ali onako konzervativno, 5kn ne bi smijelo biti problem postići

evo, još 26.3 sam kao i kol. investimir na isti način došao do računice da bi 5 kn mogla biti neka pregovaračka osnova međutim, ako izuzmemo špekulativno-trejderski momentum, za više razine vrijednosti sve ovisi, ne toliko o procjeni koliko o modelu natječaja i interesu eventualnog/ih kupaca…ako bi ih bilo više, nije isključeno i euro + po dionici a ako ne onda je najrealnije očekivati predmetnih 5 kn +/- 10%

međutim, nitko ne računa što bi bilo ukoliko interes izostane, bar onaj službeni, što je malo vjerojatno ali ne i nemoguće…ipak je ovo apsurdistan a opte je, da se ne zavaravamo, ipak stečajuša, stoga smatram da nema mijesta za za euforiju i pretjerivanja i da je trenutna vrijednost na tržištu i više nego pristojna.

ps.
…samo moje kalkulacije i razmišljanja, ništa više… nisam u igri sa opte pa mi je svejedno ali ću se veseliti zbog vas ako ode na 20 kn kako kol. Paulie priželjkuje…
🙂

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

125 x multiplikator 15 = 1875 milijuna

– 600 milijuna duga = 1275 milijuna

/ 70 milijuna dionica

= 18,5 kn po dionici

ha, ha – doooooooooooooooooooobra

nadete mi ijednu tvrtku uvaljenu po 15 unatrag 30 god, olaćam pivo

mislim da cak ni vern nije išako tako skuopo a to je pokojnibhanž bio odradio vrhunski

Onda ste mi dužni pivo, jer se pouzdano sjećam primjera.
Verizon je 2016 kupio Yahoo za 4,8 milijardi dolara.

Evo vam sažetak kupnje od doslovno jedne stranice:
http://pillarsofwallstreet.com/wp-content/uploads/2013/02/7.25.16-Verizon-to-Buy-Yahoo-for-4.8B.pdf

Na dokumentu za Yahoo piše => LTM (last twelve months) EBITDA:$151.1million

4800/151,1 = 31,77

Dakle Verizon kupuje Yahoo po skoro 32 EBITDA multiplikatoru.

Vecina koja je ulazila ispod 2-3kn dugorocnih isli su s racunicom da u slucaju da se ne dogode drasticne promjene u postupanju Aztn-ht, promjenama prihoda (korisnika) i otplatom duga i nekih zavrzama oko toga isla je s racunicom da optima potencijalnom kupcu vrijedi od 7-10 kn i tu su vidjeli da se isplati preuzest rizik, u slucaju vise kupaca da vrijedi i vise od toga, iako je zarada vec sad dobra pokusavam se ne veselit istoj jer znam dok ovo ne prodam svasta se jos moze dogodit tako da bolje malo hladno rasmisljat o ovom procesu jer bi se lako mogao nac u situaciji da zagolica prodat na nekoj vecoj cijeni, ne iskljucujem i da se desi nesto takvo ili da i treci put zbog necega krene nizbrdo, valjda necemo ic na tu trecu srecu kako je i pocelo bit ce ovo pravi rollercoaster nadam se samo u jednom smjeru 🙂

Ignore : renči

ebitda – 125
multiplikativ – 8

investimir, 06.06.2019. u 19:04
malo sam pročitao unazad da se uputim i ako će opte u procijenu i prodaju te kako je u trž. poziciji, moglo bi tu biti svega ali onako konzervativno, 5kn ne bi smijelo biti problem postići

evo, još 26.3 sam kao i kol. investimir na isti način došao do računice da bi 5 kn mogla biti neka pregovaračka osnova međutim, ako izuzmemo špekulativno-trejderski momentum, za više razine vrijednosti sve ovisi, ne toliko o procjeni koliko o modelu natječaja i interesu eventualnog/ih kupaca…ako bi ih bilo više, nije isključeno i euro + po dionici a ako ne onda je najrealnije očekivati predmetnih 5 kn +/- 10%

međutim, nitko ne računa što bi bilo ukoliko interes izostane, bar onaj službeni, što je malo vjerojatno ali ne i nemoguće…ipak je ovo apsurdistan a opte je, da se ne zavaravamo, ipak stečajuša, stoga smatram da nema mijesta za za euforiju i pretjerivanja i da je trenutna vrijednost na tržištu i više nego pristojna.

ps.
…samo moje kalkulacije i razmišljanja, ništa više… nisam u igri sa opte pa mi je svejedno ali ću se veseliti zbog vas ako ode na 20 kn kako kol. Paulie priželjkuje…
🙂

[/quote]

pa ja sam 100 post9oo da ljudi zarade – to j2e dobro hza sve

ali lupertanje bez mozga i matematike – to ne

kao da nisu bili dosta abgrokor i uljanik

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Nema šanse da bude 5 kuna. Posljednja procjena Optime bez ikakve premije je iznosila 7,31 kunu. Po kretanjima na trzistu i dostignutim cijenama u regiji (Srbiji) cijena bi mogla biti debelo na sjeveru iznad te cifre.

Osvijestite se. Ovdje se natječu globalni igrači s dugoročnom strategijom za ovu regiju. Za to se plaćaju debele premije pogotovo ako imaš mogućnost spojiti fiksnu i mobilnu telefoniju u novog tržišnog igrača. Ponovit ću još jednom, fiksne operacije trenutno nose daleko vise premije od mobilnih i u regiji, ali i u svijetu.

Vracaju vrlo.jednostavno po 170 miliona kuna u 3 godine. Usli su sa 500 miliona kuna duga iz optime i sa 200 miliona kuna iz h1. Ht je preuzeo uoravljanje prije 5 godina. Pa racunajte. Duga, zsjedno s ulaganjima, nece biti vise od 500 miliona kuna.

Status Quo: Roll Over Lay Down

ebitda – 125
multiplikativ – 8

Pongo, 06.06.2019. u 19:05

ps.
🙂

[/quote]
Kolega Barbosa ukljucite se… zarada vam je zagarantirana 3x, evo gore vidim primamljiva razmisljanja… !

Napomenut ću još da je Yahoo 2015 imao EBITDA-u u negativi (skoro 4 milijarde dolara), a Verizon je na polovici 2016. godine iskesao skoro 5 milijardi dolara. Kako to ??

https://www.stock-analysis-on.net/NASDAQ/Company/Yahoo-Inc/Valuation/EV-to-EBITDA

New Report

Close