OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

I kako misliš da bi HT mogao prodati UG nešto ako je VIP spreman ponuditi višu cijenu? HT to ne može učiniti jer bi se ogriješio o pravila upravljanja Optimom i ako je natječaj međunarodan, javan i transparentan onda će svi na koncu znati koja je najviša postignuta cijena, a kakve su bile ostale ponude.

Da, ali samo za svojih 18% zar ne ?. I tu je nepoznato da li je nekim internim ugovorima HT već “dužan” te dionice optime ZABA-i npr. kao naknadu za one kak su se zvali MCU u iznosi od 110M kuna koji su se HT-u isplaćivali za uspješnost vođenja OPTE.
Sve one priče od AZTN-a o procesu prodaje su tu da se spriječi prodaja HT-ovih 18% dionica npr. nekom fondu u vlasništvu ili povezanog sa DT-om ili tako nešto.

Primarno će ZABA odlučivati kome će prodati kontrolu nad OPTE.

Ja mislim da će najveći gubitnik biti HT. Njega izravno snazno udara prodaja Optime jer gubi na rezultatima i na samoj prodaji (veleprodajne usluge). Zato će taj gubitak nastojati vjerojatno kompenzirati visokom premijom.

Ulaskom Tele2 na tržište najviše je izgubio VIpnet tj. A1. Mislim da će i ovdje biti tako

Loki

Na trenutnoj tržišnoj kapitalizaciji od cca 300 mil. kn negdje smo na vrijednosti od 2 godišnje EBITDA.
U 2018 EBITDA je bila 133 mil kn.
Projekcije za ovu godinu su bolje tj. od 150-200 mil kn godišnje EBITDA.

Vlasnik/nositelj računa (OIB) / Suovlaštenik/imatelj VP (OIB) Stanje [%] Vrsta računa
1.
ZAGREBAČKA BANKA D.D. (92963223473)
25.625.853 36,90 Osnovni račun
2.
HT HOLDING D.O.O. (25961316047)
12.090.190 17,41 Osnovni račun
3.
HPB D.D. (87939104217)
4.234.852 6,10 Osnovni račun
4.
HANŽEKOVIĆ ANA (91033918217)
2.200.790 3,17 Osnovni račun
5.
ADDIKO BANK D.D. (14036333877)
1.766.500 2,54 Skrb. račun
6.
RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. (53056966535)
1.497.929 2,16 Osnovni račun
7.
A1 HRVATSKA D.O.O. (29524210204)
1.085.430 1,56 Osnovni račun
8.
SIKIRICA ZORAN (88416605649)
969.560 1,40 Osnovni račun
9.
ALLIANZ ZAGREB D.D. (23759810849)
567.660 0,82 Osnovni račun
10.
KOPSEJAK KREŠIMIR (87653946341)
507.777 0,73 Osnovni račun

Korisnije je pratiti stanje ispod top 10, posebice skrbničke račune…

tizian, slažem se…

OTP OIF je imao 519 tisuća komada.
Ako je ispao iz top 10, ima ih manje, ili je skroz out.
Ne piše koliko ih je otpustio.
Treba ići viriti u knjigu.

I kako misliš da bi HT mogao prodati UG nešto ako je VIP spreman ponuditi višu cijenu? HT to ne može učiniti jer bi se ogriješio o pravila upravljanja Optimom i ako je natječaj međunarodan, javan i transparentan onda će svi na koncu znati koja je najviša postignuta cijena, a kakve su bile ostale ponude.

Da, ali samo za svojih 18% zar ne ?. I tu je nepoznato da li je nekim internim ugovorima HT već "dužan" te dionice optime ZABA-i npr. kao naknadu za one kak su se zvali MCU u iznosi od 110M kuna koji su se HT-u isplaćivali za uspješnost vođenja OPTE.
Sve one priče od AZTN-a o procesu prodaje su tu da se spriječi prodaja HT-ovih 18% dionica npr. nekom fondu u vlasništvu ili povezanog sa DT-om ili tako nešto.

Primarno će ZABA odlučivati kome će prodati kontrolu nad OPTE.

Ja mislim da će najveći gubitnik biti HT. Njega izravno snazno udara prodaja Optime jer gubi na rezultatima i na samoj prodaji (veleprodajne usluge). Zato će taj gubitak nastojati vjerojatno kompenzirati visokom premijom.

Ulaskom Tele2 na tržište najviše je izgubio VIpnet tj. A1. Mislim da će i ovdje biti tako
[/quote]

Ne znam tko će koliko izgubiti to će se tek vidjeti jednog lijepog i sunčanog dana, al činjenica je da će i HT biti gubitnik. I to direktno i indirektno. Ako bude onako kako mi ovdje očekujemo, bit će jaka utakmica i ja dugorocno ne vidim vise tako čvrst tron HT-a kakav je bio do sada. Tim vise jer UG ima jake adute u regiji vezano na kojekakva prava i mislim da će se ne samo po pitanju telekom sektora, već i televizije, opcenito situacija i odnosi snaga jako promijeniti.

Cestitke svima i sretno! 😃

kolege, ne znam gdje da to pitam pa evo tu su svi aktivni, što znači onaj “MKT” na nalozima prodaja kuppnja? recimo danas je viđen na HT dionici?
nadam se da mi ovo admin neće obrisat pošto nije vezano direktno za temu 🙂
hvala.

Igra oko Optime se zakuhava….a šta će tek biti za 2 -3 tjedna….?!?!
Kako pametnih i uvrijeđenih forumaša ( koji se kriju pod čudnim imenima Lu… i neki drugi )…pa zar vi ne vidite činjenice ili morate pisati takve neistine….Napadate tiz… i neke druge….a osoba koja je 10. na računu diničara je za vas bilo tko…Svašta. Pa pročitajte tko je to i di taj radi…Pa nije on za kompjuterom kao vi i ništa ne radi.
Ja se javim sam o povremeno jer volim pročitati mišljenja ali ja sam samo pasivan čitač.
U svakom slučaju ovaj moderator pušta čudne postove a briše ljudima kad napišu konkretne činjenice…
Činjenica je da je UG izuzetno financijski jaka a uz to ima svoj cilj širenja i to se vidi iz niza članaka i kupovine koja se odigrala u zadnjih 1-2 godine kod nas u regiji.
A A1 zasigurno ima resurse i želju da ojača svoju poziciju….e sad kako će biti i tko će kupiti Optimu….
U svakom slučaju OPTIMALNO za nas dioničare kad ima više kupaca.

Krešimir Kopsejak – Aureus Invest 2007-2009, vrijeme brutalnih prinosa Aureus fondova:

https://www.linkedin.com/in/kre%C5%A1imir-kopsejak-a9a85912/

Uglavnom, covjek je cijeli radni vijek u investiranju…

kolege, ne znam gdje da to pitam pa evo tu su svi aktivni, što znači onaj "MKT" na nalozima prodaja kuppnja? recimo danas je viđen na HT dionici?
nadam se da mi ovo admin neće obrisat pošto nije vezano direktno za temu 🙂
hvala.

To znaci tržišni nalog. Takav nalog će se izvršiti po bilo kojoj cijeni. To koristiš kad po bilo kojoj cijeni želiš kupiti zadanu količinu u nalogu. Tako nekako.

https://www.investopedia.com/terms/m/marketorder.asp

New Report

Close