nastupila je pat pozicija….ove vijesti vezane uz tele2 ulagači su akceptirali i obradili, tko je zbog njih mislio kupiti taj je kupio i sad slijedi čekanje neke nove vijesti….prva je najavljena za oko mjesec dana pa se treba malo strpiti….
Ja mislim da ima dosta onih koji žele ući, al ne žele značajno dizati cijenu pa čekaju, da se stvar malo smiri. Špekulanti i veći prodavači su uglavnom davali likvidnost, no sad više nema toliko velikih prodavača (rasprodala se glavnina njihovih portfelja) i sad nekakav značajniji ulazak bez značajnijeg rasta cijene, čini mi se dosta nemoguć.
Također mislim da je isticanje naloga na okruglim cijenama više plašenje kupaca nego stvarna namjera prodaje (iako su dionica tamo zaista izložene) i da to radi onaj RBA račun koji je ionako nastao onim famoznim podjelama nakon pripajanja H-1. Ili jednostavno veći kupci, koji već imaju neku količinu ističu neke količine na prodaji ne bi li druge potaknuli na prodaju s druge strane, baš njima.
Ne mogu to naravno pouzdano tvrditi, ali meni to tako dosta često izgleda.
netko izlazi na 4,20 kn….moguće raiffeisenbank….
Pa što onda?
Oni su ti koji po mojoj procjeni s vremena na vrijeme pojavljuju da bi izkontrolirali cijenu (smirili je), al zapravo njihova je funkcija korisna, daju likvidnost tržištu obzirom da je jasno da sve više investitora drži dionice i njima ne špekulira.
u top 10 Raifeisenbank d.d. prodaje:
1.562.099➡1.543.486➡1.527.929
vidjet ćemo večeras i sutra koliko su prodali jučer i danas
ako na 4,2 izlazi raiff., onda imaju još podosta municije
To su sve sitne prodaje.
Neka im se nađe neki kao što je nedavno ulazio onaj privatni fond u HT iz Češke, mogu oni zaboraviti na svoje količine. A sad bi se i mogao pojaviti nakon vijesti sa Tele2 i dolasku UG na hrvatsko tržište.
Za one koje zanima procedura. ima prostora za snove ali i noćne more npr.
"Ukoliko se unatoč svemu navedenome dionice Optime ne uspiju prodati najkasnije do 10. srpnja 2021., odnosno s istekom sedmogodišnjeg razdoblja upravljanja Optimom, kontrola HT nad Optimom automatski prestaje te HT sva upravljačka prava nad Optimom mora prenijeti na Zagrebačku banku ili treću osobu koja nije povezana s HT-om."
zašto to vidiš kao noćnu moru – kratkoročno ?
HT ostaje bez upravljačkih prava, ostaje bez nekih članova nadzornog odbora… i to je u biti to ….
članovi uprave su izabrani, ne vidim zašto bi oni tad davali otkaz itd.
i ZABA kao većinski je potpuno sposobna zadržati ili naći članove uprava.
gle burekaša na prodaji! na 4,18-4,2 sad je preko 40000 dionica
Kako to da visoko pozicionirani u Nova TV ne znaju nista o United grupi koja navodno preuzima Optima telekom! Vjerojatno se to drzi u strogoj tajnosti??
gle burekaša na prodaji! na 4,18-4,2 sad je preko 40000 dionica
Najgore je kad gledaš i ne trepćeš i gledaš i ne trepćeš i gledaš i ne trepćeš i onda ideš na WC, a sve drukčije kad se vratiš. A toliko truda si uložio da gledaš i ne trepćeš.
Za one koje zanima procedura. ima prostora za snove ali i noćne more npr.
"Ukoliko se unatoč svemu navedenome dionice Optime ne uspiju prodati najkasnije do 10. srpnja 2021., odnosno s istekom sedmogodišnjeg razdoblja upravljanja Optimom, kontrola HT nad Optimom automatski prestaje te HT sva upravljačka prava nad Optimom mora prenijeti na Zagrebačku banku ili treću osobu koja nije povezana s HT-om."
zašto to vidiš kao noćnu moru – kratkoročno ?
HT ostaje bez upravljačkih prava, ostaje bez nekih članova nadzornog odbora… i to je u biti to ….
članovi uprave su izabrani, ne vidim zašto bi oni tad davali otkaz itd.
i ZABA kao većinski je potpuno sposobna zadržati ili naći članove uprava.
[/quote]
It’s not gonna happen.
Ajd sad ti opet daj primjer Istraturista, a ja ću Sol Melije.