OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Gledam trader.
Predotvaranje je bilo žestoko.
63 985 komada je protrgovano u dražbi uravnoteženja po 3,70
Ostatak znamo.

Evo zašto Tele2 odlazi iz Hrvatske

Vrijeme je ipak na strani imatelja dionica Optime, rokovi su zadani, pričekajmo i prodaju pa ćemo znati i cijenu..

poceli su natpisi o OPTIMA…ulazi u fokus…
http://www.seebiz.eu/zagrebacka-burza-optima-telekom-uvjerljiva-dobitnica-dana/ar-194528/

Neka samo,vude u fokusu. Time je HTu u fokusu i teze ce mu biti pokusavati oduziti proces….ako to uopce zele…

Dosta dobar rast danas, nastavak sutra…

Što je sa scenarijem da UG otkupi dionice Zabe i HT-a a mi mali nek se snalazimo?

A tko i gdje su ti UG? Koliku su onu ponudu i kome dali??? Lupetanje dok se papirica ne rijesimo!!!!
[/quote]

Upravo tako kolega, nigdje nikakve konkretne informacije o prodaji, a ovdje sire info kao
da je sve vec gotova stvar…
Molio bih link na konkretan info o prodaji, rokovima, ponudjacima itd., ako tko ima?

Napomena: Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju dionica. Udijeli koji like, znam da imaš! Vratit ću 100%, majke mi!

Zasto ste oduzeli dug nije mi jasno. Pa i drugi telekomi su imali duga pa su prodani 10x EBITDA i nitko nije smanjivao vrijednost kupnje zbog duga.

Nemojte oduzimati dug, i dobijete 1 004 250 000 / 69 443 264 = 14,46 kn po dionici

Ako plaćaju x10 EBITDA umjesto x7,5, to je oko 20 kuna.

Šta će se dug sam od sebe vratiti?
Podsjećam da su još uvijek u predstečajnoj
i svaka rata duga se MORA platiti..

Pa i Metronet je prodan EBITDA x nešto – DUG
Bilo bi super ako netko zna po koliko je Metronet
prodan Vipu to napiše, jer je to mjerodavnije od Tele2
koji je skroz drugi business, nije fiskni , već mobilni…

[/quote]

Metronet je prodan za 310 milijuna kuna na cca 210 milijuna kuna prihoda u posljednjoj godini prije pripajanja. Metronet je na koncu te godine kada je prodan imao oko 280 milijuna kuna kamatonosnog duga, sto kratkoročnog, sto dugoročnog. Kasnije i nešto vise jer je Vipnet odnosno a1 naknadno otpisao neku imovinu za koju su procijenili da ne vrijedi odnsono ima manju vrijendost od knjigovodstvene. Metronet nije bio nacionalni operater odnosno nije imao dostatan udjel da bi se taj udjel smatrao značajnim i bio je dosta regionalno izložen sa fokusom isključivo na poslovne korisnike (dosta drugačija priča od Optime, iako je biznis bio isti).

Gledaj, Budfox ako si prodao, prodao si. To je tvoje pravo i tvoja odluka. Nitko ne tvrdi da će se dogoditi ovo ili ono, al ljudi nisu guske… većina prosječnih i iskusnijih investitora koji prate ovaj sektor razumiju sto se tu u petak dogodilo i da se otvara potpuno nova priča koja već sada ima reperkusije na Optimu sto se vidi izravno po rastu cijene i interesa za dionicom. Već dulje vrijeme.

Ako ti sumnjaš u Optimu i procjene investitora, to je tvoje pravo, možeš o tome i konstruktivno raspravljati i polemizirati, al nemoj spamati temu svojim malodušjem i crnacenjem nad tudjom imovinom. AZTN je propisao sto i kada HT treba napraviti s Optimom i tu je sve vise manje jasno. Ako tebi nije jasno i ne vjeruješ, obrati se AZTN direktno i postavi im upit i iznesi svoje sumnje, a ne ovako… vidim da te jako iznenadio danasnji rast cijene i interes za Optimom. Nije to slučajno. Mnogo je iznenađenih, al to je tako. “Sutra” ili u nekom trenutku cijena može dolje ili neko vrijeme čak i stagnirati, ali pattern koji je danas nacrtan, jasan je dugorocan pokazatelj da će se rast cijene nastaviti. Rizik postoji, al je jasno da je nakon petka isti značajno smanjen jer se otvorio prostor zaradu o kojem su mnogi do sada dvojili. Zapamti, da prosječan investitor razumije potencijale, vrijednost i rizike svi bi bili multimilijunaši, ovako… svi znamo da su takvi uglavnom u manjini.

Puno mi je lakše objasniti sebi zašto netko (i tko) prodaje 2,8 mil kn dionica na ovom rastu nego zašto netko (i tko) kupuje.
Vama?
Dakle, sve je jasno kuda cijena ide.

Puno mi je lakše objasniti sebi zašto netko (i tko) prodaje 2,8 mil kn dionica na ovom rastu nego zašto netko (i tko) kupuje.

ajde objasni i nama što to ti iz toga zaključuješ?

Sve su to prednosti hrvatskog tržišta kapitala. Na nekom brzom tržištu ne bi bilo ovakvih prilika.

Za one koje zanima procedura. ima prostora za snove ali i noćne more npr.
“Ukoliko se unatoč svemu navedenome dionice Optime ne uspiju prodati najkasnije do 10. srpnja 2021., odnosno s istekom sedmogodišnjeg razdoblja upravljanja Optimom, kontrola HT nad Optimom automatski prestaje te HT sva upravljačka prava nad Optimom mora prenijeti na Zagrebačku banku ili treću osobu koja nije povezana s HT-om.”

AZTN produljio rok trajanja koncentracije HT/Optima i uvjetno odobrio koncentraciju Optima Telekoma i H1 Telekoma

@kadija, to su ti krajnji rokovi za prodaju.
Postupak službeno počinje 01.07. kada HT u ime Zabe i svoje ime predaje postupak prodaje sa procjenom vrijednosti AZTN-u.

i evo odbijanca na 3,7 uskoro

New Report

Close