Zasto ste oduzeli dug nije mi jasno. Pa i drugi telekomi su imali duga pa su prodani 10x EBITDA i nitko nije smanjivao vrijednost kupnje zbog duga.
Nemojte oduzimati dug, i dobijete 1 004 250 000 / 69 443 264 = 14,46 kn po dionici
Ako plaćaju x10 EBITDA umjesto x7,5, to je oko 20 kuna.
Šta će se dug sam od sebe vratiti?
Podsjećam da su još uvijek u predstečajnoj
i svaka rata duga se MORA platiti..
Pa i Metronet je prodan EBITDA x nešto – DUG
Bilo bi super ako netko zna po koliko je Metronet
prodan Vipu to napiše, jer je to mjerodavnije od Tele2
koji je skroz drugi business, nije fiskni , već mobilni…
tele2 je na kraju 2017 godine imao:
broj zaposlenih prema satima rada 179
prihodi 1,387 milijarde kuna
neto dobit minus cca 52 miliona kuna
ebitda cca 29 miliona kuna
potrazivanja od kupaca cca 142 miliona
obveze prema dobavljacima ( kratkorocne ) cca 285 miliona
dugotrajne imovine cca 457 miliona kuna
kratkotrajne imovine cca 402 miliona
dugorocne obveze cca 615 miliona
kratkorocne obveze cca 409 miliona
ima toga jos ali mi se neda sve pisat
izvor Poslovna Hrvatska
10 kuna je ovdje donja konzervativna procjena.
Amis je prodan 2015. godine za EUR 12m uključujući dug. Prema FI za 2014., EBITDA Amisa je iznosila HRK 10m, što znači da je prodan za 9x EBITDA..
Šta će se dug sam od sebe vratiti?
Podsjećam da su još uvijek u predstečajnoj
i svaka rata duga se MORA platiti..
Pa i Metronet je prodan EBITDA x nešto – DUG
Bilo bi super ako netko zna po koliko je Metronet
prodan Vipu to napiše, jer je to mjerodavnije od Tele2
koji je skroz drugi business, nije fiskni , već mobilni…
Kada velika kompanija kupi manju ima sinergijski efekt, donijet će svoju tehnologiju, i praktički može otpustiti većinu ljudi. Optima pod većim kišobranom donosi godišnje 100 milja dobiti i 200 000 korisnika, dio privatnih, dio poslovnih.
Optima je jedna od rijetkih prilika koja čeka prodaju. Nema sumnje da će biti više ponuđača, a možemo očekivati i veću premiju nego kod Amisa jer ima mnogo više korisnika.
Očekujem 10-14x EBITDA ponudu.
mislim da smo sve scenarije već ovdje raspravili
imao sam i ja neke sumnje, pa su me kolege razuvjerile, i hvala im na tome
pratimo situaciju iz dana u dan i prilagođavamo se istoj
Mora onda ici ponuda za preuzimanje dionica i od malih
Koliko je Tele 2 zatvorio malih poslovnica unutar godine dana? Nitko se time ne bavi….
Tele2 nije zatvarao svoje nego franšizne poslovnice. Upravo suprotno, neke franšizne su prenamjenili ili će prenamijeniti u vlastite. To je naravno imalo veze sa prodajom firme.
Što je sa scenarijem da UG otkupi dionice Zabe i HT-a a mi mali nek se snalazimo?
A tko i gdje su ti UG? Koliku su onu ponudu i kome dali??? Lupetanje dok se papirica ne rijesimo!!!!
Što je sa scenarijem da UG otkupi dionice Zabe i HT-a a mi mali nek se snalazimo?
United Group stjecanjem preko 25% udjela s pravom glasa u Društvu mora svim dioničarima ponuditi istu cijenu po kojoj je stekao dionice. Pojednostavljeno rečeno. To je regulirano Zakonom o preuzimanju dioničkih društava, a taj Zakon se odnosi i na Optimu.
poceli su natpisi o OPTIMA…ulazi u fokus…
http://www.seebiz.eu/zagrebacka-burza-optima-telekom-uvjerljiva-dobitnica-dana/ar-194528/