OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Tele2 u 2018 povecao Ebitda 3,6x u odnosu na 2017 😂😂

Da, i sto je tu čudno?

Tele2 je godinama poslovao s gubitkom na razini 50-100 milijuna kuna godišnje i jedva ili “one-digit” pozitivnom Ebitda-om. Ukupno su spržili od osnutka oko 3,2 milijardi kuna kapitala.

U 2018. su smanjili amortizaciju i otpise da bi pokazali snažan rast Ebitde, sto je i logično pred prodaju. Al to u UG-u znaju i usprkos tako lošem poslovanju platili su ih 220 milijuna eura. Optimi ne gine barem 100-tka!

….ruzno pace…postaje bijeli labud… 😁

Odlicne vijesti…

evo ovaj je kupio tele 2
Vaš link …[/url]

who dares, wins

Po tim parametrima trenutna cijena temeljem FI s 31.03. Bi trebala iznositi 9.5kn
No do kraja godine će otplatiti još oko 50m obveza tako da s 31.12.treba biti više od 10 kn po dionici
I to je uz predviđenu ebitda od 150mm, a što je sigurno temeljem 1q, te izuzimanjem PVR i obveza po novom MRS

evo ovaj je kupio tele 2
Vaš link …[/url]

Nije on osobno kupio. Kupili su United Group u kojem je on manjinski dionicar. On je civjek koji vodi strategiju i razvoj te lokalne price. Kapital dolazi od BC partnera…. a to su ovi sa mnogo biznisa u koje ulažu: http://www.bcpartners.com/our-investments/current-investments?sc_lang=en

Dakle, mindset iza posla jest možda od tog tipa vezano za taj posao, al kapital je inozemni, fondovski.

Ja mislim da će cijena biti bitno viša relativno gledano nego za Tele2. Hrvatska nikad nije imala tri telekom operatera koji nude sve usluge. United grupa će sigurno jurišati i biti spremna uzeti najvećeg “neovisnog” fiksnog operatera da bi pokrila sve usluge koje ionako nudi u regiji. Vipnet će pokusati povećati udjel i ostaviti United grupu “sa strane”. HT-u nije svejedno jer to bi mogao biti kraj monopola kakvog poznajemo i njegove jos uvijek visoke natprosječne profitabilnosti. Optima važe cijelo tržište i zato očekujem navalu. Još ako se pojavi neki igrač sa strane i uleti sa ponudom da poremeti planove vodećih, svašta bi se na ovom trzistu moglo izdogađati.

Da, i sto je tu čudno?

Tele2 je godinama poslovao s gubitkom na razini 50-100 milijuna kuna godišnje i jedva ili “one-digit” pozitivnom Ebitda-om. Ukupno su spržili od osnutka oko 3,2 milijardi kuna kapitala.

U 2018. su smanjili amortizaciju i otpise da bi pokazali snažan rast Ebitde, sto je i logično pred prodaju. Al to u UG-u znaju i usprkos tako lošem poslovanju platili su ih 220 milijuna eura. Optimi ne gine barem 100-tka!

Ko kaze da je cudno?
Pa tako to ide…
Sigurno nisu uzeli zadnji FI i rekli je tako je..
Ne brinem ja za Optimu….al to sam pricao prije tri godine…

..evo u clanku se spominje da bi sljedeca kupnja Unitedgroup trebala bit OPTIMA…

https://direktno.hr/direkt/otkrivamo-united-group-nakon-tele2-ima-velike-planove-sljedece-bi-mogli-kupiti-pruzatelja-kabelske-i-157239/?fbclid=IwAR3VbOeH3MTn415hbzPIUC957W-xc38F3P_HRb

https://www.ictbusiness.info/kolumne/komentar-ocekivana-prodaja-tele2-hrvatska-sljedeca-meta-optima-telekoma

“…a pogotovo sada postoji i velika mogućnost da svoje telekom poslovanje zaokruži i kupnjom Optima Telekoma kojeg HT koji sada Optimom upravlja mora vrlo skoro prodati.”

“Može se očekivati da će sada United Grupi zbog konsolidacije poslovanja Optime biti ona itekako interesantna a očekuje se da HT zbog obveze izađe, ali i Zagrebačka banka je tada spremna na prodaju svojeg udjela a United se čini kao sasvim dobar partner za tu transakciju”

Pa ovo postaje zaozbiljno.
Pravo zapravo.
Bravo i čestitke kolegama ulagačima.

https://www.ictbusiness.info/kolumne/komentar-ocekivana-prodaja-tele2-hrvatska-sljedeca-meta-optima-telekoma

"…a pogotovo sada postoji i velika mogućnost da svoje telekom poslovanje zaokruži i kupnjom Optima Telekoma kojeg HT koji sada Optimom upravlja mora vrlo skoro prodati."

"Može se očekivati da će sada United Grupi zbog konsolidacije poslovanja Optime biti ona itekako interesantna a očekuje se da HT zbog obveze izađe, ali i Zagrebačka banka je tada spremna na prodaju svojeg udjela a United se čini kao sasvim dobar partner za tu transakciju"

olala.. kad OPTE sutra ode u +blokadu odmah na otvaranju…..ja dokupljujem tj. sutra skidam s prodaje koliko god imam keša. valjda ću uspjeti sve potrošiti ispod 3,50 kn!

New Report

Close