OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Vlasnik A1 je Carlos Slim, i to je sve što ću napisati na one nebuloze

Ma i ta sama procjena vrijednosti nije toliko bitna koliko predaja sve potrebne dokumenacije i potvrda da prodaja stvarno ide.

To će biti najveći okidač za jos jednu stepenicu gore u cijeni.

Samu cijenu prodaje ce definirati trziste, a primjere kako trziste vrednuje ovakve firme mozete naci na stranicama ovog foruma. Hvala kolegama koji su istrazili i napisali to ovdje.

🙂
rano mi je bilo pa sam se krivo izrazio. Slim na svom maticnom trzistu gubi malo tlo, drzava ga stisce da padne ispod 50% on je oko 70 %, tu dt ulazi lagano u J.A..U njegovom obracanju o stanju i konkurenciji u svijetu telekoma 2018 niti jednom rijecju nije spomenio niti dt niti i jednu firmu u njihovom vlasnistvu sto je cudno. Gornji post trebao bih preformulirati malo da dobije razumniji smisao ali jbg…. 🙂

ne mari za male stvari i ostat ce male

@namixs
prema primjeru iz Austrije dug otprilike jednako vrijedi koliko i korisnici, pa to otprilike možemo očekivati i ovdje

prodaja mora ići jer sve i da se isprazni cijeli cash, prodaju potraživanja, itd., ne mogu se pokriti kratkoročne obveze (do godinu dana) u roku od godinu dana
moglo bi se to i refinancirat, al vidjeli smo na zadnjem izvješću da se ne ide na tu varijantu
kamate na cijeli dug su izuzetno nepovoljne (8,5%), tako da će preuzimatelj gledat kako to što prije podmirit ili refinancirat
međutim, složit ćete se da brojke i nisu nešto, te da svi ovdje gledamo neki potencijal
istina, tako je bilo i sa B.net-om i sa EvoTV-om, pa valjda bude i ovdje
a bilo bi dobro da uđe netko tko će povezat i fiksnu i mobilnu
bit će šta bude

Kamate su do 5%. I kratkoročne i drugorocne. Dugoročne jednake ili čak i ispod 4,5%. Možda ima nekih dugova od H-1 ili nekih starih aranžmana koji ce dospjeti u dogledno vrijeme i nose visu kamatu ili onih iz redovitog poslovanja prema dobavljačima i sl. No, glavnina dugova je tenutno po cca 4-5%. Ne ide se na refinanciranje jer se firma očito prodaje pa će refinanciranje rješavati neki novi vlasnik ili će dokapitalizirati firmu, popeglati dugi napraviti si novu optimalnu kombinaciju financiranja poslovanja i razvoja.

Ovdje bi se moglo fino potrefiti rast BDPa, napisi o povratku investitora na burzu, daljnje poboljšanje poslovanja i generalno neki opceniti pozitivni sentiment, sa pocetkom prodaje.

Sve te okolnosti, naravno uz vrijednost Optime koja je neupitna, bi mogli dovesti do odlicnog rasta cijene na burzi. I veceg nego ocekujemo.

@leoNT
to o čemu pišeš bio bi “bijeli labud” na burzi-savršena kombinacija pozitivnih događaja
možda se ostvari, naznake da je moguće-postoje

Ovdje bi se moglo fino potrefiti rast BDPa, napisi o povratku investitora na burzu, daljnje poboljšanje poslovanja i generalno neki opceniti pozitivni sentiment, sa pocetkom prodaje.

Sve te okolnosti, naravno uz vrijednost Optime koja je neupitna, bi mogli dovesti do odlicnog rasta cijene na burzi. I veceg nego ocekujemo.

Sad je dionica na prekretnici. Neka se podrška napravila na 3 kn… Ako probije 3 kn na dole ne bi trebala ići jako nisko ali ako probije 3.30 ići će visoko i brzo. Ipak mislim da neće još neko vrijeme iznad 3.30.. ukoliko ipak probije onda bi moglo biti baš svega. Ali nekako mi ne djeluje da hoće. Fali goriva.

razni crnogorci, bjelogorci, zorangutani, amadeo, mikardo, persuric i ostali infantili bez muda su na ignoru..a možda je to sve jedna jadna osoba.

Gledajući trgovanje imam dojam da će ovaj rast biti postojan i da bi cijena mogla dobro potegnuti prema gore.

Ignore: KressoM, delux

Sad je dionica na prekretnici. Neka se podrška napravila na 3 kn… Ako probije 3 kn na dole ne bi trebala ići jako nisko ali ako probije 3.30 ići će visoko i brzo. Ipak mislim da neće još neko vrijeme iznad 3.30.. ukoliko ipak probije onda bi moglo biti baš svega. Ali nekako mi ne djeluje da hoće. Fali goriva.
[/quote]
nema tu ništa brzo dok se netko treći ne uključi sa većom lovom. ovdje za sad “oni” kontroliraju situaciju ali neće dugo.

who dares, wins

@verdi,
Uključio se netko treći ali pomalo hoću reći pametno kupuje.

na 3+ kuna je preko 76.000 dionica….znači da ima i te kako interesa za kupnju na ovim razinama, ali i bolje je da se najprije stvori potpora na 3 kn prije novog rasta nego da hranimo trejdere klackanjem cijene gore-dolje…

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

New Report

Close