@ naimxs
Bio sam na skupstini i sve kaj se pitalo lijepo i kulturno se odgovorilo i objasnilo, meni najvaznije dug i novi poslovi, koliko poslovnih korisnika itd, mreza, ukapcanja .
Plus razgovori na pauzi i nakon skupstine.
Tko misli da nije dobro neka proda a tko da je dobro kupi.
A tko kupuje prodaje nebitno.
ma ovo su jasne stvari. nego da li je bilo neke cuge, zakuska i tako to?
Optima raskida ugovore koje je h1 imao sa svojim korisnicima i nudi svoje pakete usluga. Rok 10.6.2019.
po kojoj cijeni je ćurki kupovao?
“Po 10 kn”.
Mozete li napisati vise detalja sa skupstine?
Neki koji bi i htjeli doci ne mogu zbog udaljenosti i drugih obveza…
Razgovaralo se o trendovima u sektoru, prodajnim aktivnostima (u smislu novih i postojećih korisnika), gradu Zagrebu i dobivenom natječaju za pružanje telekomunikacijskih usluga. Bilo je rijeci o zaduženosti i stabilnosti poslovanja. Poslovanje, kao i likvidnost su ocijenjeni zadovoljavajućim i uprava je istaknula da nemaju nikakvih problema po tom pitanju. To je potkrijepljeno i specificim omjerima za telekom biznis prema kojima Optima nema nikakvih problema sa financiranjem poslovanja.
Uprava je bila vrlo susretljiva i ljubazna i odgovarala je na sva pitanja dionicara koja su se odnosila na dnevni red odnosno poslovne rezultate i opcenito poslovanje Optime. Pitanja koja su u domeni vlasnika, nisu se posebno komentirala, sto je u neku ruku bilo i očekivano obzirom da prodajni proces nije jos ni započeo, a to nije bilo ni predmet predloženih skupštinskih odluka.
Moji dojmovi su pozitivni i uprava je djelovala vrlo samouvjereno i sigurno u to sto radi.
@naimxs
Niste u pravu. Spomenuti nije vjerovnik PS nagodbe Optime, nego PS nagodbe H-1 pa nije tako lako izravno odrediti cijenu stjecanja. On je najprije izgubio na PS nagodbi H-1, a onda je postao mali dionicar u procesu spajanja. Ako gledamo samo tu posljednju fazu, dionice Optime, dionicari H-1 su stjecali zamjenom 1:0,75 odnosno za jednu dionicu H-1 dobili su 0,75 dionica Optime.
@Fora: Hvala…nadam se da ce i drugi dopuniti ako ima jos nesto bitno.
Neka nama i dalje Ćurkija i njegove rasprodaje, neki su lijepo zaradili na tome.
Mada on prodaje u odredenim fazama, tako da je moguće da mu je zasad dosta.
Vidjeti ćemo uskoro…
BV 0.1 lipa ? A trguje se na 3000 % vecoj cijeni? Argumenti ” netko ce nas zasipat sa novcem i platit nam svima premije “. Budite oprezni sa svojim ulaganjima ljudi, i ja sam naucio na teži nacin.
Neka nama i dalje Ćurkija i njegove rasprodaje, neki su lijepo zaradili na tome.
Mada on prodaje u odredenim fazama, tako da je moguće da mu je zasad dosta.
Vidjeti ćemo uskoro…
Kako drukate, prestrasno, pa da HT ne upravlja Optimom i da nisu prisvojili H1, te obje firme bi vec odavno bile u stecaju. Curkovic se u snu nije nadao da ce izvuci dio love ulozene u H1 koji je realno propao i ovaj merger sa Optimom im je bio jedini izlaz. Vi i ekipa ovdje na forumu ste mu omogucili da izvuce vec vise od milijun kuna iz te propale firme. Ajmo sada ozbiljno, da HT ne sredjuje sve linkove, parice, nabavlja opremu i ostalo sa svojom velicinom, monopolskom pozicijom i financijskom snagom Optima bi vec odavno isto bila u stecaju. To je realnost, kao i cinjenica da ce Optima ostati za stalno pod upravljanjem HT-a ili bar dok ne vrati svoj i dug od H1, a to moze trajati jos godinama.
Ne bi bile u stečaju. Curkovic se nadao da će uspjeti spasiti H-1. Zato i lupa Optimom ko Maksim po diviziji jer to nije njegova priča. Al obzirom da je vise manje dosta toga rasprodao, vjerojatno neće još dugo.
HT ima upravljačka prava, al je defacto manjinski dionicar i ne može sam odlucivati o sudbini Optime. Na sreću. Treba razumjeti i ispravno procijeniti odnose, a ne filozofirati isključivo temeljem prošlih događaja.
HT bi vjerojatno zelio da se ovakva situacija odugovlači unedogled, no ostali dionicari vjerojatno imaju drugačije interese.