OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Znaci Curkovic rijesio 100k kom onaj dan.
To je preko polovica prometa tog dana.
Tom covjeku izgledao cajnicki trebaju pare.

eto tko je rušio cijenu…
[/quote]

to je dobra vijest

Optima nema svoju optiku, već ima svoju infrastrukturu na bakru. HT-u nije zanimljiva Optima kao vlasništvo i silom prilika uz Zabu je ušla u taj posao da izvuče svoj dug.

Koliko je poželjno imati trećeg operatera u RH ne znam ,ali bez optike nema šanse u budućnosti poslovati s plusom u ovom poslu.

Dajte se malo informirajte prije nego pišete:

“Trenutni tržišni potencijal od preko pola milijuna priključaka povezuje više od 3.000 km vlastite optičke mreže.”

https://www.optima.hr/system/document/pdf/919/korporativni_profil_2017_01_HR.PDF

znači, Optima telekom za privatne korisnike nema optiku već VDSL na bakru ( nazovite 0800 00 88 pa provjerite)
ima Optiku ,ali od HT samo za poslovne korisnike.

Vrlo je jednostavno provjeriti

…ali ne mozete napisati da Optima nema svoju optiku, kada je ocito ima hrpu u svojoj mrezi.

Isprika ako sam se netočno izrazio, novi sam na forumu.

Optičke kablove ima HT i A1 i nitko drugi u RH za privatne korisnike.

Iskon koristi od HT za privatne i poslovne jer je u njihovom vlasništvu 100%.

Optima koristi samo poslovne korisnike optičke kablove od HT .

Optima nema vlastitu Optičku infrastrukturu.

Ha….gledam i čudim se.
Svaki svoga konja hvali, osim nas ovdje. Naše izvješće pozitivno, ne valja nam.
I rijetko gdje više novih nickova. I svi zabrinuti za naše prosudbe i zdravlje.

Optima nema svoju optiku, već ima svoju infrastrukturu na bakru. HT-u nije zanimljiva Optima kao vlasništvo i silom prilika uz Zabu je ušla u taj posao da izvuče svoj dug.

Koliko je poželjno imati trećeg operatera u RH ne znam ,ali bez optike nema šanse u budućnosti poslovati s plusom u ovom poslu.

Ma dajte, molim vas.
Kad se opticki kabel postavi u zemlju onda se prije nego se zatrpa na njega napise
“Samo za poslovne korisnike i ne moze se koristiti za privatne korisnike!”. Jel’?

Pomislila sam jutros kako je burza stvarno i posve iracionalna.
Za tvrtku koja po uredbama nadležnih institucija RH ide u prodaju, i koja je bila procijenjena na 7 kn prije pripajanja druge mreže, mi se cincamo…hoćemo li platiti papir 2,60 ili 2,70. Liparimo se.
I što sada, prodam za 3 kn nešto što će se cijeniti možda i 10 kn ???
Za ne prežaliti.

Pomislila sam jutros kako je burza stvarno i posve iracionalna.
Za tvrtku koja po uredbama nadležnih institucija RH ide u prodaju, i koja je bila procijenjena na 7 kn prije pripajanja druge mreže, mi se cincamo…hoćemo li platiti papir 2,60 ili 2,70. Liparimo se.
I što sada, prodam za 3 kn nešto što će se cijeniti možda i 10 kn ???
Za ne prežaliti.
-@zločesta,
Dobro ste to objasnili. Vrijednost dionice je neupitno veća od trenutne burzovne ali to je tako sa dionicama.
Uskoro ćemo znati. Igra vremena.

razumijem da se optima mora prodati, ali ne razumijem zasto bi to netko kupio.
dug koji se prenosi iz godine u god je velik, a ulaganja u 5g mrezu je nepostojeca. vidim prepiske oko postavljene optike, ali 5g je buducnost. usporedba sa 4g je da jedna 5g stanica pokriva veci broj korisnika i daje brzi prijenos podataka. koliko je optima u tome?
Ako mora uci novi igrac zbog reglacije trzista u lijepu nasu po meni mu je jeftinije da krene iz nule, a ne kupovati firmu sa dugom.

@ locky
Zbog korisnika.
Njih se u stvari kupuje.

New Report

Close