OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Dobro može mi netko odgovoriti na jednostavno pitanje.

Postoji rok do kad se Optima MORA prodati.

Što se događa ako se ne proda?

Što se tiče u ubacivanje nekih sumnja. Imam dosta iskustva na drugim dionicama gdje se nažalost nije odvilo kako se većina nadala.

S druge strane Vi ste toliko sigurni da će se prodati pa recite što će biti ako se ne proda jer se nema komu prodati.

Meni sve to nema logike.

Naročito tko prodaje tolike dionice ako je sigurno da cijena ide na dvije znamenke.

I nije mi jasno što stalno spominjete elaborat.

Mogu oni napisati u njemu i 10 lipa i 100 kuna.

na kraju će tržište reći koliko ovo vrijedi a ne naručen elaborat.

I ne kužim ovo. Prvo govorite da su najvažniji korisnici i da je zato Optima zanimljiva.

A HT nije zanimljivo da poveća broj korisnika i pretplatnika.

Da li Vi imate uopće plan izlaska ako se Optima ne proda, a sami rezultati poslovanja će i dalje biti ne dobri?

Ako se NE proda, prema Rjesenju Aztn upravljanje odlazi od HT-a trecoj nepovezanoj osobi.
Znaci nalog za prodaju se odnosi na obveznu prodaju udjela od HT-a. ZABA i bilo tko drugi je slobodan raditi sa svojim dijelom sto god hoce.
Zivot ce odrediti tko ce biti kupac, na natjecaju i poslije, i da li ce ga uopce biti.
Da, Optima je zanimljiva zbog korisnika.
HT ju upravo zato mora prodati. Jer ih s njom ima previse. To sam vec rekao.
Izlazne strategije za slucaj ne prodaje nema nitko. A ako sam se zeznuo ja i mi tu onda su i mnogo veci i to za mnogo vise.
Zato taj scenarij, po kojem se ne bi javio ali ama bas nitko i ponudio dobru cijenu, niti A1 niti Tele2, kojima udio na trzistu nasusno treba, pa niti netko treci, ne razmatra nitko.
To bi bilo ravno osmom svjetskom cudu.

Najbolje dionice su one s najvećim potencijalom rasta i najmanjim rizikom pada. Znači, treba pronaći dno.

Ako se elaborat preda idemo up jako.
Ako se ne preda i bude neka muljaza idemo natrag na kunu i kusur.
Prosto ko pasulj.

Najbolje dionice su one s najvećim potencijalom rasta i najmanjim rizikom pada. Znači, treba pronaći dno.

Daj nemojte pisati gluposti. Ti kukuriku nasjednes na svaku provokaciju. Neće biti nikakvog javnog elaborata jer nigdje nije propisano javno elaboriranje. Elaborat sluzi da netko stručan i neovisan procjeni vrijendost da se ne dogode kombinacije ispod stola. I prodaju se dionice, da se slučajno ne bi prodavala neka imovina, korisnici ili slično. To su sve ugradjeni instrumenti zaštite samog posla, ali i cijelog procesa.

Firma će se svakako prodati u sljedeće dvije godine i neće vise nikad biti kunu odnosno dvije. Ako će biti značajnog interesa prodat će se u sljedećih godinu dana. Tko je nervozan i ne da mu se čekati, rizično mu je i nesiguran je, neka odmah proda i riješi se “tereta”. Ima, tko će ga ponijeti i dalje nositi.

Jasno.
Tko je spominjao javno elaboriranje?
Javno bi trebalo biti samo to da Aztn objavi da je predan. Analogno javnim ponudama koje se salju na odobrenje Hanfi.
Ili ne bi? A firma je na TK.

HT upravlja jer ima ugovor sa Zabom. Bitna je Zaba. O njihovim namjerama, a trebale bi biti najkvalitetnije unovcenje non-core business-a, ovisi sve.
Znaci ako HT ne proda na vrijeme trajno gubi upravljanje i ostaje nam telekom u pretezitom vlasnistvu Zabe. I opet vrijedi ovo gore.
Sto ce reci interesi su jasni.
Am I missing something?

Odi na skupštinu i tamo zamoli upravu da ti opise cijeli prodajni proces. Popričaš s njima nakon skupštine i sve će ti reci.

Prodaje se privatna imovina, regulator i Agencija će pratiti prodaju. Dakle, ovdje se ne primjenjuje zakonski okvir za prodaju državne imovine. Rokovi su unaprijed određeni. Ako HT slučajno izgubi pravo upravljanja zbog ovih ili onih razloga, Zaba će prodati dionice, a time i svi ostali, uključujući i HT.

Nemojmo zaboravit da je Optima u predstecajnoj nagodbi jos uvijek jer je preuzela H1. To znaci da bilo koji vjerovnik moze, iako ne mora, ali moze, pokrenuti stecaj slucajmo ili namjerno. Drugo, Ne svidja mi se sto Optima gomila kratkoročni dug spram hta i to drasticno. Svakih par mjeseci po 100 milja up. Kako se partija pokera blizu kraju, To je manje karata u igri. A mislim da je HTov as iz rukava taj kratkoročni dug koji su im nabili i nabijaju u nebesa. Trece, svi institucionalni igraci prodaju dionice vec dugo dugo. Nitko veliki ne kupuje, ne postoji ispod top 10 nikakve stricevi ni babe, pustite lazi sa foruma.

Ne može pokrenuti jer većinski vlasnici kontroliraju poslovanje kompanije. Institucionalni su prodali jer se ponašaju po modelu “krda”. Proda jedan Balanced fond, proda i drugi jer se oni kakti “medjusobno natjecu” prinosima i jedan drugome stopaju rast. Kad završi PSN onda će se dugovi vjerojatno refinancirati, a HT je dao pozajmicu da Zaba ne povećava izloženost. Sve se odvija sukladno dugoročnom planu, a to sto se tebi to ne svidja… to je tvoja osobna procjena.

Cini mi se od kada si prodao, vise brineš nego prije prodaje. Lijepo od tebe sto si brižan, al mislim da ne bi trebao biti pretjerano zabrinut.

Koji institucijonalni igrači i koliko su prodali? Top 10 u porastu od 1,7 do 3,2 kn prodao manje od 1%.

HT želi uništiti Optimu i to im je cilj jer im je konkurencija a nesmije ju kupiti zato se dugovi povećavaju. HT je dao lovu Optimi da kupi H1 zar ne. Meni to sve nekako smrdi od strane HT-a. Imam pozamašan broj dionica i čekam krajnji rasplet

HT želi uništiti Optimu i to im je cilj jer im je konkurencija a nesmije ju kupiti zato se dugovi povećavaju. HT je dao lovu Optimi da kupi H1 zar ne. Meni to sve nekako smrdi od strane HT-a. Imam pozamašan broj dionica i čekam krajnji rasplet

Ali Zaba ne zeli da ju HT unisti.
Vec s njim ima ugovor da ju unaprijedi za prodaju.
Plus postoje regulatorni uvjeti upravljanja.
I s time ta prica pada u vodu.

New Report

Close