OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

šta ti je ljudska glupost…. znači ovi rezultati su vama ok, pošto nisu odlični kako ste tupili tjednima?? oko 10% su izgubili korisnika u godinu dana, bajke o EBITDA koja će biti brutalna padaju u vodu, kratkoročni zajmovi koji HT daje su otišli u nebesa (a mislim da u tom grmu leži zec kojim će HT odgoditi prodaju ili na neki način peruzeti optimu, kako neznam al sve ide u tom smjeru da prezaduže optimu tim kratkoročnim kreditima) ovo je najgore izvješće odkad pratim firmu, a pratim je odavno, i definitivno ne ide u smjeru prodaje za 3 mjeseca. Vidim da su neki počeli pisati natavak bajke kako će Q2 biti bolji… Ljudi osvjestite se, da ste kupili knjigu bilo bi vam jasno kako je rast cijene umjetno izfabriciran, nema nikakvih igrača već igrači prodaju, a ko misli da zna bolje od fond menagera i ljudi blizu oltaru taj će naučiti na teži način.

po mome odlicno izvješce…prvi kvartal uloženo 29,9 mil kuna u mrežu….na nivou godine 120 mil.kn….to će dobro znat isčitat oni koji bude zainteresiran za kupnju Optime…

@mrcash

tako je, teoretiziraj ti. – dio na 2.86, kupnja na 2.72, prodaja na 2.84, kupnja 2.70, prodaja 2.78 x2

čekam na asku s količinom kupljenom na 2.70..

čekam na bidu na 2.60 i 2.50…

bla bla

razni crnogorci, bjelogorci, zorangutani, amadeo, mikardo, persuric i ostali infantili bez muda su na ignoru..a možda je to sve jedna jadna osoba.

Postupak prodaje koji će biti transparentan, objektivan, nediskriminatoran i u skladu s najboljim praksama, HT mora pripremiti najkasnije šest mjeseci prije početka prodaje, dakle, do 1.srpnja 2019. O postupku, zajedno s dokumentacijom koja sadrži i procjenu vrijednosti Optime, HT je obvezan izvijestiti AZTN. Tijekom pripreme postupka prodaje, neovisni savjetnik izradit će i procjenu vrijednosti Optima telekoma.

Samo podsjećam do 1.7.2019 neovisni savjetnik mora izraditi procjenu. Izvjesno je da se procjena jedne takve firme ne radi za tjedan dana. To sugerira da se poslovi procjene rade ili vrlo brzo kreću….

Koliko vidim i ne razmatra se na ovoj temi baš scenario da je moguce da se odgodi prodaja optime.

TKO VRIJEDI LETI TKO LETI VRIJEDI TKO NE LETI NE VRIJEDI

To Zabi ne odgovara. Zaba već predugo ima udio u IT operateru koji joj nije core biznis.

Ja ne bih prodavao Optimu mrcash jer naprosto mislim da je vrednija najmanje dva do tri puta od tekuće cijene.

A to sto si se ti istovario i pomislio da će nakon toga nastupiti smak svijeta, očito je bila pogrešna procjena. Mene prodavači, a ni uprava još nisu uvjerili da bih se trebao odvojiti od dionice. Zao mi je sto tebe jesu.

Ja sam osobno razmatrao scenarij odgode prodaje. Odgoda od maksimalno godinu i pol dana do prestanka upravljanja od strane HT i dalje podrzava visok potencijal rasta cijene. Tko misli da će HT i Zaba prodati Optimu uključujući neto dug za manje od milijardu kuna, grdo se vara. A to znaci vrijednost equitya od 500+ milijuna kuna.

@Juka
nema se ni razloga razmatrati, jer se radi o nedopuštenoj koncentraciji prema pravilima EU-a, a koja je uvjetno dopuštena, pa ću se opet ponoviti, jer očito ovdje nitko ne prati šta se piše, nego samo vrti svoje
naime, kod Optime se radi o koncentraciji koja je na razini EU zato sta se poslovanje drustava (i Optime i HT-a koji je kontrolira) odvija u vise drzava clanica
na takve koncentracije osim AZTN-a pazi i Europska komisija

Evo, nakon sto bi mrcash rekao najlosijeg izvjesca u povijesti trenutna cijena nakon objave izvjesca je veca od zakljucne prije izvjesca.
Sta cemo sad, mrcash? Nesto tu ne stima, ha?

znači, HT svakako gubi upravljačka prava i ne smije imati većinski paket, tako da ZABA svoj paket ne može prodati HT-u
ako nekim čudom do prodaje ne dođe, onda bi ZABA vodila glavnu riječ šta će i kako s Optimom, a obzirom da je ista i glavni dioničar i glavni vjerovnik, mislim da joj nije baš u interesu da Optima propadne, već da na njoj zaradi
a postoji mogućnost da se na natječaj javi i ZABA i otkupi firmu od svih nas, pa je proda nekom trećem (upitno je može li je prodati A1 baš opet radi nedopuštene koncentracije)
a nisam baš siguran da ZABA išta želi prodati za “sitniš”, pogotovo obzirom da ona kontrolira i dug, već da će gledati da na Optimi zaradi šta više

što ste se raspisali kao da će netko kupiti ili prodati zbog nečijeg pisanja? jedni drže jer vjeruju da će ići privatizacija, drugi trejdaju, a treći su kupili sad ne znaju ni sami bi li prodali ili čekali. na kraju će svatko napraviti po svome neovisno o silnim pisanijama na forumu pa dajte malo mira s navijanjem pro ili contra jer je zamjetno (i zamorno) da se postovi istog sadržaja ponavljaju svaki dan barem 10x i ne kazuju ništa novo

Ljudi ne pročitaju bar osnove predstečajne nagodbe, a kamoli odluke AZTN. Firma i izvješće su tako loši da uz servisiranje preuzetih obveza po predstečajnoj nagodbi firma ostvaruje dobit. Jako loše. Nađite još koju koja je prošla predstečajnu i tako posluje.

New Report

Close