OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Uskoro će skupština. Ne bi bilo loše, posjetiti je.

Danas je izašlo i izvješće za Tele 2, objava kraćeg članka je u Jutarnjem i Večernjem listu, Ukupni prihodi 333 mil Hrk, Ebitda 64 mil Hrk. I Tele 2 je jako ponosan na ostvareni rast rezultata. Kada se brojke usporede sa Optimom, na njoj su podaci i bolji sa jasnim pozitivnim trendom.

Da li je netko pogledao poslovne pokazatelje po segmentima?
Strana 12 izvješća…

Normalno da će sad trejderi izlaziti, puno ih je ušlo ovdje očekujući da će danas dobro FI dići cijenu iznad 3 kn, ali kako rasta nema oni pomalo prodaju i prelaze u keš.

Ignore: KressoM, delux

@purCo
“Za procjenu vrijednosti dionica korištena je metoda diskontiranih novčanih tokova, koja je temeljena na međunarodno priznatim standardima za procjenu vrijednosti i uobičajeno se koristi između sudionika tržišta u određivanju vrijednosti dionica”
predlažem da si netko da truda pa po ovoj metodi procijeni vrijednost Optime, čisto da vidimo di smo

Stotine tisuća komada su kupljene po prosjeku od 3 kune. Neka onda gube pare svi ti koji su pametni.

Decki nemojte se “karati”. Optima je volatilna dionica i cjenovne amplitude su očekivane.

Ne treba se previše žestiti oko toga. 👍

Da li je netko pogledao poslovne pokazatelje po segmentima?
Strana 12 izvješća…

Jesam. Ja sam pogledao. Nastavak trendova uz usporavanje osipanja korisnika. Al to je trend i na nacionalnoj razini. Optima uglavnom ne pada brže od prosjeka tržišta. Nema tu neke senzacije.

ništa nisam uspoređivao, samo mi je djelovao manji rizik na ULJNK po 30lp, nego OPTE po 3kn, da je išla lagano kroz godinu s 1,6-3 ok, ipak je rast odrađen naglo i to mi je bio signal za izlaz, ništa posebno, u svakom slučaju hvala na željama o zaradi, na kraju krajeva tu smo valjda svi radi toga

@zorangutan
nema kemijanja, kod Optime se radi o koncentraciji koja je na razini EU zato sta se poslovanje drustava (i Optime i HT-a koji je kontrolira) odvija u vise drzava clanica
na takve koncentracije osim AZTN-a pazi i Europska komisija

Normalno da će sad trejderi izlaziti, puno ih je ušlo ovdje očekujući da će danas dobro FI dići cijenu iznad 3 kn, ali kako rasta nema oni pomalo prodaju i prelaze u keš.

yep..3 kn su postale gornja granica koja se neće skoro ponoviti. sad je pitanje gdje će formirati donja granica-ipak mislim da ispod 2 kn neće ići,ali vrijeme će pokazati

pa da je izašao izvještaj sa 10 mil neto dobiti otišla bi cijena u dan dva prema 4 kune.. jer bi samo krenulo skidanje sa prodaje.. onaj koji je ušao ovdje isključivo sa ružičastim naočalama i bez ikakvog plana ulaganja nije ni čudo da će danas biti u panici..

New Report

Close