@Đozef
Pa nije cijena rasla radi rezultata…. zna se zašto je cijena rasla. Neki su se odlucili dugorocno pozicionirati u papiru, a to je logično povuklo da djeluju i kratkoročni investitori odnosno špekulanti.
Tako nekako.
Sad kad mali izađu situacija će biti čvršća.
Sa svakim otresanjem sve bolje.
Ja ne mogu, za razliku od ostalih, reći da sam veliki stručnjak za analizu poslovnih rezultata, niti se tako prestavljam, ali sam siguran da ovo izvješće nije korak unazad u odnosu na dosadašnje izvjuešća i stanje u društvu te neke događaje koje se moraju dogoditi u kratkoročnom periodu (dvije godine najdalje).
JosefBeuys
Sve dosad napisano/analizirano ostaje i dalje. Ništa se nije pogoršalo.
I tko kaže da je povećanje cijene bilo zbog izvješća.
IVA09
Složio bih se s vama u tome da izvješće predstavlja kontinuitet dobrog poslovanja, rasta Ebitda i to sve uz značajna ulaganja. Znači ide se punom parom naprijed i sad je DEFINITIVNO jasno da su sve priče o stečaju i nekim glupostima pale u vodu. Potpuno prazne priče potpunih neznalica i jalnuških diletanata.
Firma posluje sve bolje i do vremena kad očekujem da se proda vrijedit će više nego sada.
Namjere velikih da naprave vrijednost za prodaju su više nego očite.
Firma je stabilna, 2Q će biti i bolji… prodaja pred vratima. Idemo dalje.
OK, znači iduća točka dnevnog reda je predaja elaborata.
Što će pisati u njemu? Koji broj?
Cak nije niti bitno sto ce pisati u elaboratu. Bitno je tko ce biti zainteresiran za kupnju Optime i koliko je spreman platiti. A tu sam uvjeren da ce biti dosta zainteresiranih.
ono što se meni ne sviđa ovdje nije toliko samo FI koje je ispod očekivanja, nego poruka koju nam ovime šalju većinski dioničari!…jer kad se nešto sprema za prodaju, onda se mladu ušminka da što bolje izgleda, a ovdje kao da im se fućka!?…e sad, ili ih ne zanima cijena dionice kod prodaje OPTE ili prodaje neće ni biti jer će opet nešto iskemijati da ju odgode!?
zorangutan
1. Ebitda marža raste. To je šminkanje. I bit će još.
2. Nema ali ama baš nikakve šanse za odgodom. Nikakve. Vidjet ćeš uskoro. Zato jer nema kak se to veli: raison d’etre.
I osim toga piše lijepo da tada istječe “najdulje određeni sedmogodišnji rok”.
Sve jasno.
Optimu ce kupiti netko tko vidi u njoj potencijal i tko vidi koliko je u ovome trenutku ona podcijenjena i tu nema nikakve potrebe za sminkanjem.