NaAskuBidu
To nije izvjesce.
Ja samo mogu reci da na stranicama Optime 24. travanj je naveden kao planirani datum objave i da će to vjerojatno biti učinjeno u toku dana ili sutra.
https://www.optima.hr/info/kalendar-korporativnih-dogadanja
Ionako HT ima objavu prekosutra pa je to u skladu s dosadašnjom praksom.
Izzy… to je samo kvartalni Report. I marginalno je značajno za vrijednost Optime.
Dionica za strpljive i za “frajere’….realno očekuje se dobro izvješće ili jako dobro a oni je sruše(malo štopači cijene i malo paničari koji bi ionako uskoro prodali).😂
Ipak, treba pričekati izvješće pa onda prokomentirati, mada ono nije toliko važno prilikom krajnje prodaje na javnom natječaju.
Vrijednost dionice je po meni neupitno veća od trenutne na burzi.
Tko ovo ovdje sve prođe do kraja i proda na ponudi za preuzimanje a ne proda kad oni to hoće pričati će…
Danas su se neki ponasali kao da se ocekuje bas lose izvjesce gore nego inace, realno i da izvjesce bude bez velikog pomaka prema naprijed iako cisto sumnjam opet je i takvo izvjesce dovoljno da se odrzi ova cijena s obzirom na blizinu prodaje i s obzirom da je ht financirao kratkorocnim kreditom tekuce obveze po kreditima tj smanjio zaostatke po dugovanjima dobavljaca tj sebi samo ih drugacije prikazao ali je pokazao namjeru.
Realno koja je vjerovatnost da nakon Zg holdinga padnu prihodi u ovom kvartalu jako mala prije bi se reklo neki rast od prosjeka kakav je bio, ono sta mene zanima u ovom izvjescu je koliki ce bit ostali vanjski troskovi s obzirom na prihode jer je zadnji kvartal pokazao poprilicno smanjenje na tom polju, koliko ce bit smanjenje troskova zaposlenih u odnosu na rast ostalih troskova tj trosak vanjskih zaposlenika jer u zadnjih godinu doslo je do znatnog smanjenja zaposlenih koji ce se tek osjetit u vecoj mjeri u ovom kvartalu, te koliki ce bit pad amortizacije jer ne bi trebao bit veci nego sta je bio do sada, ocekujem da pocme padat posebno mi je zanimljiva amortizacija prava na sadrzaj koja mi se cini da ne bi trebala ni priblizno koliko je bila medjutim to mogu samo pretpostavljat iz nekih zapazanja kako se amortiziralo po godinama u odnosu na povecanje prava, ali je tesko bit siguran nakon prikljucenja H1 da bi se taj dio usporedjiva sa sigurnoscu ali ukazuje na neke naznake u tom smjeru, sve upucuje na rast EBITDA i na prikazivanje dobiti ove godine.
@status
To ponasanje od danas mislim da nije samo zbog izvjesca, svi se pribojavaju onoga sell on the news da ce desiti
Danas sam pratio trgovanje zadnjih 3 sata i u jednom trenutku bid je skoro bio pa nestao vidjeli su se cak nalozi od kunu i nesto sitno
Gledao sam preko hitine platforme pa jedino ako na njoj nesto nije valjalo
Razorno djwluje na psihu kad vidis da se bid povuce kao oseka ili ne daj boze nestane
@Status Quo
Zrelo razmišljanje i pažljivo promatranje. Al tesko je to objasniti krdu. Zato sam ja danas i napisao da čak i da rezultati budu flat ili neznacajno bolji, da cijena može pasti na impulsu psihologije, ali da će opet nakon toga u relativno kratkom vremenu smart money pokusati buildati poziciju.
Netko je bio napisao da su oni koji su unutra po defaultu optimisti. Ja bih prije rekao realisti. Obzirom da konstantno promišljaju svoju poziciju i drze je. Nije slučajno da se ovakav rast dogodio bas na Optimi. Bilo je tu mnogo apekuliranja, ali i znacajn broj novih, očito je dugoročnijih investitora, koji shvacaju potencijal odnosno nesrazmjer cijene i vrijednosti kod ove dionice. Nije slučajno da svaka firma iz branše “na kraju” nađe svog kupca i da postignute transkacijske vrijednosti nisu beznačajne i mjere se stotinama milijuna kuna povrh dugova koji su nemali.
Sto se tiče trgovanja, to je u domeni…. pustimo da vidimo možda krene rasprodaja, pa ako krene, povoljnije ćemo kupovati. Ako ne krene, onda ćemo opet zidati bid isto kao sto zidamo i količine na asku da radimo privid prodaje na znatno višim cijenama od tržišnih. Sve su to igre… toga se ne treba plašiti. Pola bida i aska će se pomicati kako se pomiče cijena.
Pa izdat će vjerojatno sutra. Oni su naveli indikativan datum na svojim stranicama i nisu u nikakvoj obvezi izdati ga 24. travnja već do konca travnja. Obzirom da su dio HT grupe gotovo je sigurno da će izdati od objave HT-ovog izvješća, a to je petak, 26. travnja.
Ja osobno ne vidim nikakav problem u tome da li će izvješće biti izdano danas, sutra ili prekosutra. Ne sa stajališta propisanih rokova za izradu i objavu izvješća.
Naprosto se radi o tome da se ekipa nalozila na FI i bilo kakva cima mima uzrokuje nervozu i rasprodaju. To je prirodno.
Nisam ulazio radi ovih dnevnih fluktuacija nego radi konacnog cilja.
Tako mi se cini i za cijeli top40-50.
Nije bog zna što, očekivao sam puno bolje:
http://www.zse.hr/userdocsimages/financ/OPTE-fin2019-1Q-NotREV-K-HR.pdf
http://www.zse.hr/default.aspx?id=10006&dionica=1087
Popriličan rast kratkoročnih obveza. :((
Nije bog zna što, očekivao sam puno bolje:
http://www.zse.hr/userdocsimages/financ/OPTE-fin2019-1Q-NotREV-K-HR.pdf
http://www.zse.hr/default.aspx?id=10006&dionica=1087
Popriličan rast kratkoročnih obveza. :((
Nije, da. Ali nije lose.
Glavno da taljigaju i da se ide dalje.
Rast kratkorocnih obveza je otprilike onoliki koliko su smanjene dugorocne plus dugorocna imovina, znaci ulaganja.
Kratkoročene obveze su išle u investicije i logično njihovo povećanje. Vidljiv je smanjn dio prihoda od pojedinih usluga (kao i kod drugih operatera), koji se pokriva prihodima od drugih naprednih usluga a čiji se rast može očekivati u budućnosti još više. Pravi rezultati ulaganja (kratkoročnih obveza) pokazat će se u slijedećim kvartalima, od prihoda ostvarenih iz ugovora sa Gradom Zagrebom. Po meni izvješće očekivano i solidno.