OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Proučavao sam zadnje izvješće i prethodna, nema razloga da se trend ne nastavi.
U odnosu na 1. kvartal 2018 realno je povećanje EBITDA marže kako u apsolutnom iznosu tako i u postotnom, rast prihoda odnosno pad rashoda zahvaljući učincima sinergije sa H1, realno je da će se ostvariti i pristojna dobit iz poslovanja.
Pričekajmo još malo.
Osobno ja očekujem puno bolje rezultate nego što sam naveo gore..

Netko jednostavno ne dijeli vase misljenje o medu i mlijeku.
Na 3 ispada svako malo novi nalog na prodaju
A mozda se jednostavno uzima zarada od onog rasta od 1.6-do 3
Bit ce interesantno vidjet izvjestaj

Koliko ja znam Optima se ne bavi mljekarstvom, a ni pčelarstvom. Ovdje je value driver transkacijaka vrijednost firme, a ne kvartalni rezultati jer oni marginalno mogu utjecati na vrijednost. Nešto vise na sentiment, al to sve nije tako značajno kao vriejdnost koju bi društvo moglo postići u prodaji. Al sad se već ponavljamo valjda po 100-ti puta.

Vi mislite da fizička osoba to prodaje? Haha, prodaje neki voditelj mirovinca naše penzije svome rođi… Nemoguće da ste toliko naivni….

Kolega koji mirovinac prodaje pa ni jedan nema približnu količinu kolika je prošla u zadnjih 20 dana…to vrti par igrača koji su ispod top 10 između sebe…..hvatajući one koji moraju prodavati!

Nisam pratio ali iznad 2.86 je sigurno bilo oho ho naloga… ali on odluči prodati u dražbi, da što više smanji prosijek i naravno dobije što manje novaca za svoju transakciju… ah čari ove žabokrečine su za knjigu napisati.

razni crnogorci, bjelogorci, zorangutani, amadeo, mikardo, persuric i ostali infantili bez muda su na ignoru..a možda je to sve jedna jadna osoba.

https://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/xEkf3dhrxsb1KYiRJ17B2Q==.pdf

Bila sjednica nadzornog. Netko je FI već vidio, naravno.
Ovaj što je prodao u dražbi mi je upravo poklonio 10.000 papira po 2.86 umjesto po 2.90. Hvala mu.

Zapitajte se jednostavno pitanje – Očekujete li pad ili rast cijene dionice nakon objave izvješća?

Dugoročno je jasno.

Ja sam prilično siguran da rezultati nisu procurili. Optima je dio HT grupe, a od tamo nikad do sada ništa nije procurilo. To nije zafrkancija.

Ljudi su oprezni i preplašeni i trzaju se na svaki “mig”. Treba biti miran i razuman. Sve će to doći na svoje… prije ili kasnije.

2010 bnet je imao cca 200 mil prihoda, 49 mil. EBITDA i cca 50.000 korisnika. A prodani su za 93 mil eura ili cca 14x EBITDA
Optima bi mogla pred prodaju tj u 2019 imati u odnosu na bnet prihode×3, EBITDAx4, a korisnika x4…meni to izgleda kao veliki potencijal. Ipak pričekajmo prodaju pa da vidimo.

JFTR,

https://www.a1.group/en/newsroom/2011-6-8-telekom-austria-group-acquires-b-net-croatia-s-largest-cable-operator

loki07, 24.04.2019. u 13:20

…bla….bla…bla…
B.net’s cable network infrastructure is currently available to 266,000 homes passed, which corresponds to a coverage of roughly 18% of total Croatian households, of which 119,900 are homes connected. Over 55,000 customers countrywide are already using B.net’s broadband offering.

….bla….bla….bla….

In 2010, B.net reported revenues of EUR 28.3 million and EBITDA of EUR 8.2 million. The expected EV/EBITDA multiple for 2012 will amount to approximately 6.7x.

Loki

zanimljivo kako je ona “bombica” od 30.000 komada “pukla” netom prije obavijesti o održanoj sjednici nadzornog odbora

Koje iscekivanje izvjesca ,he preko monitora se osjeca nervoza . Bude li slucajno losije izvjesce pasti ce cijena ka zvonik crkve Notre Dame.

najvrednije stvari u životu su besplatne

Iskreno, najviše bih volio da izvješće ne objavljuju prije 4.00, želim ga na miru proučiti da mogu donijeti što je moguće racionalniju investicijsku odluku, a ne trčati sa ili protiv krda. Ovo lupanje f5 je postalo zamorno…

New Report

Close