Sjećam se dan prije rasta (15.03.) kad sam ja mlatio po asku, a netko je cijelo vrijeme spuštao na 1.77-1.78, kao da ne da prema gore. Pitam se: a zašto?
I što sad reći na tog frajera? Zašto ne prodaje sad na 3?
Da, kao da lik iz nekog inata i očaja prodaje samo da zaštopa rast pa makar time gubi nemali novac. Ali ako sutra izađe dobro FI, pomest će i njega i sve ove koji sunčaju naloge na prodaji.
I mene ovo podsjeća na već viđeno…na 1,70. I onda je ask bio naizgled nepresušan.
Obzirom da sam ovdje dugoročna, ortodoksno…nevažno mi je. Ali radoznala sam.
Žene i mačke može ubiti samo radoznalost. 🙂
Tuku naši ali i njihovi nisu bez municije baš. E sad koji su naši?!
ja znam koji su moji… Al ne znam koji su tvoji?
Sjećam se dan prije rasta (15.03.) kad sam ja mlatio po asku, a netko je cijelo vrijeme spuštao na 1.77-1.78, kao da ne da prema gore. Pitam se: a zašto?
I što sad reći na tog frajera? Zašto ne prodaje sad na 3?
Da, kao da lik iz nekog inata i očaja prodaje samo da zaštopa rast pa makar time gubi nemali novac. Ali ako sutra izađe dobro FI, pomest će i njega i sve ove koji sunčaju naloge na prodaji.
[/quote]
Ne radi se, po mom misljenju, ovdje o inatu ili ocaju vec o dobro orkestriranoj kampanji da se dugorocni prosjek odrzi sto nizim.
Iako cijena na burzi nece biti referentna tocka za proces prodaje ipak bi veliki disparitet izmedju isklicne cijene i dugorocnog prosjeka mogao nagnati neke ponudjace da ili ponude nize ili uopce ne dodju.
A onda je nasim junacima posao preuzimanja bitno olaksan.
Ne spominjem imena, ali sve je jasno.
Ovdje je nešto čudno…
Ako odbacimo teorije velike zavjere, malih urota….mislim da se odvija dogovorena kupnja, za poznatog kupca ili kupce, po dogovorenoj cijeni.
Brokeri to odrade.
Je, kak ne… poznati kupuju za nepoznate i obratno.
Ne treba se tu pretjerano zamarati tko, zašto, gdje i kada. Jasno je da nova “stara” firma “starog vodje” ima duboko prste u pekmezu. Prodaju, pa cijepaju račune, pa kupuju, pa opet prodaju. Očito to nije core biznis osiguravatelja, al eto “naguženi” se još ne može pomiriti s bjelodanom činjenicom, da je “nagužen”.
Al sve to skupa nije presudno. Bitni su nesrazmjer vrijednosti i cijene i potencijal za rast. Koji je po mojem osobnom sudu znacajan. Ali i prema objektivnim kriterijima vrednovanja sličnih transakcija koje smo na “ovom terenu” imali u prošlosti (pisalo se dosta ovdje o tome na ovim stranicama) Kad-tad će se vrijednost pokazati kroz proces i konacne ponude. Treba biti strpljiv i ne pretjerano gledati na svakodnevnu volatilnost i cjenovne oscilacije.
mogla bi na kraju dana krenuti jedna metla po prodajnim nalozima, da se pojačaju pozicije prije sutrašnjeg FI?
FI će izaći tijekom dana, obično poslijepodne.
Tako da vjerovatno još ima vremena za kupovinu.
I prodaju.
Kako tko želi.
Ali da se prodaja preselila prema gore, onako, lagano jest.
Na zatvaranju bid na 3.06 i 3.10… ali ne, ovaj poklapa sa 10 000 kom na ask po 3 kune. Čovjek mrzi svoj novac. Jedino vjerojatno nije njegov. Nahrani mi rođaka na djelu.
Gledala sam zatvaranje, na asku je netko bio ili lud, ili očajan.
Dražba, 5 050 komada po 3,06 i na bidu i asku, kada evo ti majstora sa 10 tisuća komada…Nije stigao čitavo jutro.
Ovo je sve čudno.