Ove igrice štopanja cijene na 3 kn bliže se kraju. Izvješće je “pred vratima”.
Ove igrice štopanja cijene na 3 kn bliže se kraju. Izvješće je "pred vratima".
Da. FI će napraviti pomak.
Zgusnuti obrazac trgovanja je gotovo identičan onom prije prvog jakog rasta.
Lijepo se vidi na grafu.
Ove igrice štopanja cijene na 3 kn bliže se kraju. Izvješće je "pred vratima".
Mislim da je rast odrađen jer su svi znali da će FI biti odlično….
Cijema 3kn je sa uračunatim FI za 1Q.
Dobar FI će ekipa iskoristiti za iskrcaj.
Kako “su svi znali” nešto što tek treba “biti” objavljeno ?? I tko kaže da će FI doista biti dobro? Kako onda može biti uračunato FI za koje se samo nagađa od par forumaša kakvo će biti?
Svašta
Kako "su svi znali" nešto što tek treba "biti" objavljeno ?? I tko kaže da će FI doista biti dobro? Kako onda može biti uračunato FI za koje se samo nagađa od par forumaša kakvo će biti?
Svašta
[/quote]
Hm, samo par forumaša zna da bi FI trebao biti dobar? ne bih se složio.
Čim se o tome priča ovdje na forumu, možete misliti kakve info imaju “Malo veće ribe”
Kako "su svi znali" nešto što tek treba "biti" objavljeno ?? I tko kaže da će FI doista biti dobro? Kako onda može biti uračunato FI za koje se samo nagađa od par forumaša kakvo će biti?
Svašta
[/quote]
Čim se o tome priča ovdje na forumu, možete misliti kakve info imaju "Malo veće ribe"
[/quote]
Nitko to pouzdano ne zna, ovdje se samo nagađa. Možda će povećati amortizaciju, možda će napraviti neke otpise itd. pa prikazati lošije FI od predviđanja? Prema tome, tek kad FI izađe na svjetlo dana onda možemo komentirati je li dobro ili loše i je li u skladu s očekivanjima ili nije.
Dobar FI će ekipa iskoristiti za iskrcaj.
[/quote]
Ti znaš kaj će biti za dva tjedna, a ne znaš kaj će biti za 15 min. Da još imaš neku razumnu priču, nego glupost do gluposti. Ajde ti to lijepo te molim idi nekom drugome prodavati.
Iako je ovo zse pa ako raste uljanik na krilima prodaje kinezima, moze se i.manipulirati cijenom.optime.
Ali kada razmislimo o tome da se niti ht niti zabi ne isplati prodavati konkurenciji jeftino malo je vjerojatno da ce cijena ostati na 3 kune u prodaji. Po ovim cijenama je EV / EBITDA nesto vise od 4. Po koliko se ono EBITDA prodaju telekomi ? Ako je ebitda 130 miliina kuna pa i ako proda ide po 6 ebitda i oduzmete dugove od 450 miliona kuna opet je barem 4 i kusur po dionici. Postupak prodaje traje do 2021 godine , a do tada je to barem jos 1,5 kuna gore ako se nastave vracati dugovi. Ali to je i jako daleko i do tada moze ici i gore i dolje. Ipak je ovo zse. Treba bitii strpljiv.
Svašta
[/quote]
Čim se o tome priča ovdje na forumu, možete misliti kakve info imaju "Malo veće ribe"
[/quote]
Nitko to pouzdano ne zna, ovdje se samo nagađa. Možda će povećati amortizaciju, možda će napraviti neke otpise itd. pa prikazati lošije FI od predviđanja? Prema tome, tek kad FI izađe na svjetlo dana onda možemo komentirati je li dobro ili loše i je li u skladu s očekivanjima ili nije.
[/quote]
Pouzdano ne zna nitko, to je u redu, ali tržište je naslutilo u kojem smjeru bi moglo FI i time je cijena skočila gore.
E sad, ako ne bude očekivano, zna se da ova cijena ide nazad na 1.7-2.00 kn
Zato mislim da nema više rasta jer je već odrađen na temelju dobrih vijesti.
Pouzdano ne zna nitko, to je u redu, ali tržište je naslutilo u kojem smjeru bi moglo FI i time je cijena skočila gore.
Cijena je skočila zbog očekivanja dobrog FI za 1Q? Ozbiljno to misliš? 😁
Cijena je skočila NAKON odličnog 4Q FI i to ne odmah nego nakon tjedan-dva. Isto će se dogoditi i sad ako 1Q FI bude bitno bolji od 4Q FI zbog Zagrebačkog holdinga.
Cijene oko 2.00 Kn više nećete gledati jer je to bila stečajna cijena, to bi značilo da će firma opet biti višestruko podcijenjena, a sad radi sve bolje i bolje, priprema se za prodaju, interes za dionicom je jako velik…
Jedino ako sve ode kvragu, ali mislim da su šanse za to puno manje nego da sve ode prema očekivanjima. Svatko će ovdje odigrati kako misli da je racionalno i najbolje za njega…
HT nakon isteka roka prodaje tj 2021 moze kupiti optimu. Ako se do tada ne proda. A do tada imaju pravo upravljnja Optimom. Tu su u prednosti nad drugima. Ali ne znam sto bi rekli da netko da javnu ponudu u veijeme kada pocinje teci rok za prodaju na kojem se ne smiju javiti. Vjerojatno bi je usminkali tako i digli cijenu duonice tako visoko da se nikome ne isplati kupovati. Ili ? Ima li netko kakvu ideju ?