OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ovdje se netko bio jedno malo pogubio, na asku i bidu danas 🙂
A sada ozbiljno, maloprije me zvao agent iz Optima telekoma, nude svoje usluge….
pa bravo Optima, tako se to radi, borba za svakog korisnika.

A zašto dioničarka Optime već nije na Optimi ?

Ovdje ima zanimljiva stvar: danas je vrijednost prosječne transakcije 16 tisuća kuna.
Što je značajan porast u odnosu na prije, dvostruko, pa i više, a tek je nedavno krenulo s oko 10 tisuća kuna.
Najsigurniji znak da slijedi uraganski porast cijene.

Najbolje dionice su one s najvećim potencijalom rasta i najmanjim rizikom pada. Znači, treba pronaći dno.

Tko bi mogao biti kupac Optime?
Možda neki strani fond?
Volumen je sve bolji i bolji…

Tko bi mogao biti kupac Optime?
Možda neki strani fond?
Volumen je sve bolji i bolji…

Ne vjerujem da je fond jer oni ne kupuju dok je jeftino, oni vole skupo. Pogledaj po kojim su cijenama u prošlosti oni kupovali DLKV, OPTE i sl. pa ćeš vidjeti o čemu govorim.

Ignore: KressoM, delux

Kupuju razliciti ulagaci.

Od malih do institucionalnih.

Ma mislim na kupca firme?
Ne trenutno tko kupuje dionice…

blaurot5:..naJvjerojatnije kupac bude A1….

Zasto bi bio bas A1?

Druže verdi,
nisam prodao. Ne pada mi na pamet. Barem ne na 3 kn.:-)

mislio sam na kompletnu firmu ne na dionice. vezano na prijašnje komentare.

who dares, wins

Možda kupac bude A2 ili G7..;-)
Nebitno, glavno da se dobro i skupo proda.

EBITDA je u 4 kvartalu 2018 u odnosu na 4 kvartal 2017 godine porasla za 50.4% sa 32.9 mil na 49.5 mil a EBITDA marža za 41.6% i to sa 24.30% na 34.50%. uz lijepu neto dobit od 10 mil.
Imamo povećanje operativne marže zahvaljući povećanju prihoda od cca 5% i smanjenju rashoda od 5%(zahvaljući sinergiji smanjenja troškova nastaloj pripajanju H1).
To implicira da ako se nastavi trend da bi 1. kvartal 2019 mogao biti jako dobar sa EBITDOM od 40-50 mil i dobrom neto dobiti.
Ma da i bude manje nije važno.
Glavno je da imamo bolje rezultate nego u 1. kvartalu 2018 ali mislim da to nije upitno.
Moglo bi to u odnosu na 1 kvratal 2018 izgledati impresivno.
Uz ovakvo poslovanje i sa takvim fundamentima Optima na ovim cijenama postaje jako jeftina i bez postupka prodaje koji uskoro kreće…
Ipak, pričekajmo izvješće pa ćemo vidjeti rezultate, mada ono nije toliko važno prilikom prodaje kompanije nego druge stvari ali lijepo je vidjeti pozitivno poslovanje.
Ne zaboravimo nove ključne kupce čiji će potencijal već biti viđen u 1. kvartalu a potpuni potencijal u 2 kvartalu.

I pogledamo li to na godisnjem nivou dolazimo do 200 mil. kn EBITDA-e sto znaci da je trenutna trzisna kapitalizacija 1xEBITDA.
Jeftino da jeftinije ne moze biti.

New Report

Close