Ajmo malo promijeniti pristup temi.
Fino sam se nakrcao sa OPTE. Očekujem rast (značajan).
Ali koji su mogući rizici i koliki su da se značajan rast ne dogodi?
Nadopunite listu i upišite %.
Onako odokativno. Ja sam totalni amater pa amaterski pristupam temi.
Rizici da se neće dogoditi značajan rast dionice OPTE:
1. ZABA i HT ne žele skupo prodati svoj udio. Iz nama nepoznatih razloga. Mogućnost po meni = 5%.
2. Procjena dionice će biti preniska. 3%.
3. Neće biti zainteresiranih kupaca. Ispod 1%.
4. Neke interesne uhljebničke skupine će administrativno stopirati/odgoditi proces. Jer se nisu nakrcali svi koji su trebali. 15%.
…nastavi niz, promijeni gornje %…
Sve je moguce, ali malo vjerovatno.
Ovo pod 4 se upravo rjesava nekim transakcijama ispod top10.
Ima dovoljno vremena da se svi namire.
FI ce vjerovatno ucvrstiti trend, a onda se ceka sedmi mjesec i elaborat. Predaja. Broj cemo saznati tek kasnije ujesen, po svoj prilici, dok Aztn to sazvace.
procjena vrijednosti Optima…oce to bit javno dostupan podatak il cemo morat nagadjat koliko je procjena?
procjena vrijednosti Optima…oce to bit javno dostupan podatak il cemo morat nagadjat koliko je procjena?
Nazovi nadležne pa ih pitaj.
Bit će dostupan podatak valjda onima koji pokažu interes, otkupe prodajnu dokumentaciju ili već na neki drugi propisan način pokažu interes na natječaju za kupovinu većinskog paketa dionica Optime. Ne vidim razlog zašto bi se ponuda objelodanila široj javnosti ako ista nije propisana u odluci Agencije. Sto ne znaci da možda podaci i procjeni neće procuriti u javnost. I da oni koji su stvarno zainteresirani neće temeljem ispunjavanja uvjeta iz prodajnog procesa, doznati kolika je procjena.
Pitao sam u AZTN. Oni su me uputili na Deloitte i cekam njihov odgovor.
Detaljan postupak prodaje sa procjenom vrijednosti mora biti predan AZTN do 01.07.2019.
Vidjeti ćemo što će agencija javno objaviti ali ionako će oni koji trebaju znati sve detalje oko točnog postupka i procjene vrijednosti.
Tek nakon 01.07.počinje prava igra….
Je, baš igra, izgleda.
Investicijskoj javnosti bi trebali biti poznati podaci o procijenjenoj vrijednosti, posebice dioničarima.
Pa i malenima. I mi smo vlasnici.
Tim više što slijedi natječaj, međunarodni.
Objavom natječaja morala bi svima biti poznata minimalna tražena cijena.
Nije li svugdje i uvijek tako ?
Pa zna se tko mora ponuditi paket na prodaju. Manjinski dionicari ne moraju i nisu dužni prodati svoje dionice. Male dioničare zanima konačna cijena, a ne “početna” cijena odnosno cijena iznad koje zainteresirani kupci moraju licitirati ne bi li se njihova ponuda uopće razmatrala u procesu prodaje. Tek tada, kada obvezujuća ponuda bude predana, tada će se uprava i NO očitovati o primjerenosti iste. I to je ono sto po Zakonu moraju znati manjinski dionicari.
Mak na konac.
Natječaj je javan.
Početna minimalna cijena ne bi trebala biti tajna, na javnom natječaju.
Što god da se licitira, početna cijena je oglašena. Pa i Cerp uvijek javno oglasi početnu cijenu.
Mak na konac.
Natječaj je javan.
Početna minimalna cijena ne bi trebala biti tajna, na javnom natječaju.
Što god da se licitira, početna cijena je oglašena. Pa i Cerp uvijek javno oglasi početnu cijenu.
@zločesta,
Da, procijenjena vrijednost je dio svakoga javnoga natječaja i javno je objavljena.
Tocno. Natjecaj, to da.
Ali nas zanima kad cemo znati sto pise u elaboratu.