OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Na Klingonskom. O svemu je već davno pisano. Procitaj sve od 580 strane foruma ove teme pa nadalje.

Za početak procitaj 51 i 52 stranicu ovog dokumenta Vaš link … pa nastaviš dalje.

To s linka ima stotinu stranica, a slika nema. Da sam mislila toliko truda uložiti da bih zaradila, onda ne bih bila ovdje. Zar burza nije mjesto gdje mozes do kruha bez motike?!
Ovo sa klingolskim jezikom sam mislila da je šala. Ali taj jezik stvarno postoji, kako bi jezikoslovci rekli živ je.
Jih am lulu. ‘iv are tlhih?

Dakle, provjerio sam. Jučer je na Glavnoj skupštini Zagrebačke banke bilo postavljeno pitanje vezano na Optimu, a odnosilo se da li uprava banke, obzirom na gubitke koje je imala u prošlosti na Optimi vodi računa o toj poziciji i skoroj prodaji društva?

Rečeno je da oni vode računa i da prate situaciju. Al obzirom da su upravljačka prava na HT zasad su pasivni. Al uskoro će skupština HT i Optime pa će vjerojatno tamo biti vise rijeci na tu temu.

A HT je dobio upravljacka prava na temelju svojih 17,41% bez suglasnosti ZABE koja ima 36,90%.
How yes no.
Pricate gluposti.

HT je dobio upravljačka prava jel je Zagrebačka banka sklopila s njima ugovor o upravljanju. Taj ugovor vrijedi i kroz postupak prodaje na međunarodnom natjecaju. Tek ako se dionice ne prodaju na međunarodnom javnom natječaju od strane HT-a odnosno (u drugoj fazi) od strane angažirane investicijske banke za postupak njihove prodaje, a najkasnije do 10. srpnja 2021., kontrola HT nad Optimom automatski će prestati s tim krajnjim datumom, te ce HT sva upravljačka prava nad Optimom mora prenijeti (defacto ih vratiti) na Zagrebačku banku ili treću osobu koja nije povezana s HT-om.

Ne znam sto je tebi “tu” glupo jer je sve propisano i jasno k’o dan. U ovoj fazi postupak prodaje, kao i sve pripremne radnje za isti, vodi HT, i to sukladno važećem ugovoru sa ZABA-om.

ove oscilacije oko 3 kn neće još dugo trajati jer FI je vrlo brzo i što bude bliže datum FI to će se cijena više dizati, osobno očekujem do FI rast oko 15-20%, a nedugo nakon toga starta i procedura prodaje pa možda netko virne u elaborat i procjenu, pa kad se sve to zakotrlja…. 😉

Kupnja i prodaja su na 3,04 : 3,06 kn i ni gore ni dolje iako se preko 110.000 dionica kupuje na 3+ kn. Čekamo pokretanje trgovanja.

Ignore: KressoM, delux

@zez1
Teško je gledati rast i potencijal rasta u budućnosti (fi-24.04. procjena vrijednosti-01.07., natječaj u siječnju 2010) a bojiš se kupiti. Rizik ti je to.
Čovječe , ja i pojedine kolega smo ovdje dali niz korisnih informacija sa kojima si mogao lijepo zaraditi.
Znam sve u detalje po pitanju tko kupuje/prodaje i zasad je isto vrlo dobro.
Kad budeš nešto znao o Optimi onda drukaj ili piši. Ako je moje pisanje tebi drukanje…ok…možeš to shvatiti i na taj način ako ti je tako lakše donijeti odluku da ne kupiš Optimu…

Da pogodim: Ćurki prosuo 90.000 komada po bidu. Sad je van top 10, ostalo mu 500.000 komada. Do FI je van…

Odličan volumen….dobro se kupuje…mislim da ce biti jako zanimljivo kad se još pojača kupnja…a hoće…po meni već iduči tjedan….brzo će izvješće.
Optima je za mene top
Najgore je biti out iz dionice a želiš je svakako imati….a misliš da si WB….a sigurno nisi…..

Da pogodim: Ćurki prosuo 90.000 komada po bidu. Sad je van top 10, ostalo mu 500.000 komada. Do FI je van…

Ćurki kao što smo pretpostavljali nije prodavao…tih njegovih 60.000 komada koje je prodao prošli petak će mu “potrajati” još neko vrijeme. Koliko znam, ovaj koji prodaje ili je vani ili ima još nešto malo. Game over.
Čekamo izvješće.

🤔😊💅

Ajmo malo promijeniti pristup temi.
Fino sam se nakrcao sa OPTE. Očekujem rast (značajan).

Ali koji su mogući rizici i koliki su da se značajan rast ne dogodi?
Nadopunite listu i upišite %.
Onako odokativno. Ja sam totalni amater pa amaterski pristupam temi.

Rizici da se neće dogoditi značajan rast dionice OPTE:
1. ZABA i HT ne žele skupo prodati svoj udio. Iz nama nepoznatih razloga. Mogućnost po meni = 5%.
2. Procjena dionice će biti preniska. 3%.
3. Neće biti zainteresiranih kupaca. Ispod 1%.
4. Neke interesne uhljebničke skupine će administrativno stopirati/odgoditi proces. Jer se nisu nakrcali svi koji su trebali. 15%.
…nastavi niz, promijeni gornje %…

New Report

Close