‘Ajmo se ne čuditi….ovako…da imam puno novaca, i da želim puno dionica, i ja bih radije kupovala po bidu, nego po asku.
Samo polako. Vemenski ulazimo u završnicu maratona.
Ovdje sam tri godine, dulje od mene na opte su sjedili samo oni u maestralu.
pokušalo se srušiti cijenu sa 80.000 komda po bidu, ali nije uspjelo.sve je pokupljeno i evo nove kupnje na 3 kn. čekamo dalje
Po mom mišljenju da netko od većih ovdje ima trenutno interesa da cijena ode gore otišla bi brzo gore.. ask trenutno ne izgleda prenakrcan.. ali očito još nije vrijeme za to.. akumuliranje pozicija još uvijek nije napravljeno a dok god Čurković i ini veći dioničari budu tresli po bidu veće količine cijena neće jače potegnuti..
jasno mi je za kupce ali mi nije jasno za prodavače. Ako neko štopa cijenu da uđe jeftinije ili zbog razloga koje ne razumijem ipak se u ova dva tjedna protrgovalo s jako puno dionica pa di im je računica da ne zarade više a prodali su već gro dionica?
da ne mogu spekulirati o razlozima zašto taj Čurković ili tko god drugi prodaje.. razloga je jako puno.. ti veći dioničari imaju puno investmenta i ovo im može biti samo neka usputna pozicija.. možda krate.. možda su u šumi.. u suštini to je manje bitno……….
Ćurković nema više količinu kojom bi mogao zakočiti cijenu na duže od 1-2 dana i to ako izađe 100%. Bilo bi super da izađe do kraja sad na 3 kn, ali možda sačeka pa izađe nakon FI na 4 ili 5 kn.
Dakle, provjerio sam. Jučer je na Glavnoj skupštini Zagrebačke banke bilo postavljeno pitanje vezano na Optimu, a odnosilo se da li uprava banke, obzirom na gubitke koje je imala u prošlosti na Optimi vodi računa o toj poziciji i skoroj prodaji društva?
Rečeno je da oni vode računa i da prate situaciju. Al obzirom da su upravljačka prava na HT zasad su pasivni. Al uskoro će skupština HT i Optime pa će vjerojatno tamo biti vise rijeci na tu temu.
Dakle, provjerio sam. Jučer je na Glavnoj skupštini Zagrebačke banke bilo postavljeno pitanje vezano na Optimu, a odnosilo se da li uprava banke, obzirom na gubitke koje je imala u prošlosti na Optimi vodi računa o toj poziciji i skoroj prodaji društva?
Rečeno je da oni vode računa i da prate situaciju. Al obzirom da su upravljačka prava na HT zasad su pasivni. Al uskoro će skupština HT i Optime pa će vjerojatno tamo biti vise rijeci na tu temu.
Ht zasad udio u optimi vodi po 10kn tj. po nominali, sta je neka pozitivna stvar, unatoc tome opreza nikad dosta nikad ne znas gdje vreba opasnost iako se ne vidi na prvu. Sta je blize pocetak prodaje lakse je preuzest veci rizik, ova godina bi trebala pokazat jel se ide na otkljucavanje vrijednosti ili ne, saznat cemo brzo, ali upucuje na to da se ide u tom smjeru.
Sta je blize pocetak prodaje lakse je preuzest veci rizik, ova godina bi trebala pokazat jel se ide na otkljucavanje vrijednosti ili ne, saznat cemo brzo, ali upucuje na to da se ide u tom smjeru.
ako će stvarno doći do prodaje kako je propisano, a po svemu sudeći trebalo bi, onda je otključavanje vrijednosti neupitno… jedino što je a ZSE još uvijek djelomično prisutan duh agrokora pa se ljudi boje i vlastite sjene, ali pozitivan razvoj na OPTE mogao bi napokon početi mijenjati percepciju iz negativne u pozitivnu
Prodaja uopće nije presudna za ovu cijenu, budući da i vise od ove cijene podrzavaju postojeći fundamenti firme. U situaciji smanjivanja i povoljnog financiranja duga i zadržavanja baze korisnika firma (ili barem jednakog odnosno sporijeg pada od prosjeka tržišta), firma koja radi 550 milijuna kuna prihoda i 130 milijuna kuna normalizirane Ebitde vrijedi barem 4-5 Ebitda odnosno te jedne prihode od prodaje. I upravo to pokazuje procjena iz revidiranog izvješća za 2017. godinu.
Sve ostalo je premija. A to je li i koliko je netko spreman platiti 10-15% tržišta ovisno o segmentu prodaje pojedine vrste usluga, to je stvar nečije matematike i percepcije u pogledu buduće vrijednosti.
Prodaja uopće nije presudna za ovu cijenu, budući da i vise od ove cijene podrzavaju postojeći fundamenti firme. U situaciji smanjivanja i povoljnog financiranja duga i zadržavanja baze korisnika firma (ili barem jednakog odnosno sporijeg pada od prosjeka tržišta), firma koja radi 550 milijuna kuna prihoda i 130 milijuna kuna normalizirane Ebitde vrijedi barem 4-5 Ebitda odnosno te jedne prihode od prodaje. I upravo to pokazuje procjena iz revidiranog izvješća za 2017. godinu.
Sve ostalo je premija. A to je li i koliko je netko spreman platiti 10-15% tržišta ovisno o segmentu prodaje pojedine vrste usluga, to je stvar nečije matematike i percepcije u pogledu buduće vrijednosti.
Na kojem si ovo jeziku napisao, ajd pokušaj ponovno.Dodjem do pola i zaboravim ono gore, pa opet. Ovo napisao neki algoritam za analizu tržisnosne valuacije poduzeca u ebidta pogledu?! Možeš i na engleskom, ali proste rečenice pliz.