hvala, pokušavam lajkati, ali već je na 100%…i nema nikakve gužve..jer slika govori više od tisuću riječi (kineska narodna).
Ovo ti je slika…
https://rast.hr/hr/trziste/zse/vrijednosnica/opte-r-a
Tu može biti spekulativnih napada gore ili dolje, al dugoročni smjer je potpuno jasan i zadan.
Pišem s mobitela pa ne mogu crtati. Ovaj uzorak odnosno pattern se zove Bollinger (bands) squeez. To je izuzetno jak tehnički indikator i kad okine ima ovako skokovit i snažan rast. Dodajte na prethodnom grafu kao tehničke indikatore Bollinger bandove i dobit ćete nešto kao dolje u opisu.
https://stockcharts.com/school/doku.php?id=chart_school:trading_strategies:bollinger_band_squeeze
To kombinirano sa relativno skorim početkom prodaje društva i korneriranja dijela dionica, daje i podrzava impuls koji će se nastaviti pretpostavljam kao dugoročni trend rasta cijene.
A jesi uzeo u obzir mogućnost da ovaj nagli rast donedavno je bio špekulativan napad prema gore?
Ne uzeo sam u obzir da su sve transakcije slicnim kompanijama napravljene po bitno visim cijenama (2-5 puta visim od trenutnih). Meni je to dosta. Tko ne vjeruje neka ulaze u druge dionice.
I zar ti misliš da se taj skok dogodio slučajno? Da tu nema stofa, ne bi je ni Isus dragi Bog potjerao na ovakvom trzistu nagore. Problem je taj sto ekipa oko HT-a, a danas CROS-a stopa taj rast. A koja je poveznica HT-a i CROS-a, svi znamo. Na sreću u HT su vjerojatno zapuhali neki novi vjetrovi dolaskom nove uprave.
Ima štofa i bas zato mislim da nista na ovoj barici nije slučajno pogotovo na ovakvom trzistu
Ljudi, gledajte u knjigu !
TA. Svi se odnose sa podsmijehom, a vole je čuti.
Imamo squeez na tjednom grafu, i jednomjesečnom. Posljednji squeez je prethodio rastu.
Squeez prethodi obratu, ali se ne zna kakvom, pošteno rečeno.
Obzirom na nadolazeće vijesti sklona sam vjerovati da možemo očekivati rast cijene, sukladno rastu vrijednosti..
Zašto je zamrla tema TA ?
Obzirom da sam puna kao brod, evo jedne pogurajuće lako moguće verzije. Dakle imamo nekakvu zastavicu koja u gornjem trendu pretezno predstavlja rast ukoliko se iz nje i iskoči. Divergencija pozitivna. Prošli pad pao na 50% fibonachija. TA radi, naročito na velikim volumenima i volatilimilima. Prema tom navali narode, tako da se ovo samoispunjavajuće proročanstvo i ostvari. Ako se ne navali, onda niš.
Obzirom da sam puna kao brod, evo jedne pogurajuće lako moguće verzije. Dakle imamo nekakvu zastavicu koja u gornjem trendu pretezno predstavlja rast ukoliko se iz nje i iskoči. Divergencija pozitivna. Prošli pad pao na 50% fibonachija. TA radi, naročito na velikim volumenima i volatilimilima. Prema tom navali narode, tako da se ovo samoispunjavajuće proročanstvo i ostvari. Ako se ne navali, onda niš.
To nije zastavica vec simetrican trokut
Jednostavno je nekakv profic dobio zadatak da odrzava cijenu u kanalu u kojem se sada nalazi.
Ocekume se izvjesce i uskoro se ocekuje priprema za prodaju. Kako ce je prodavati kada je 1,6 kuna dionica na burzi Ili ako je 10 kuna dionica na burzi. Za sada je to 3 kune. Ako se ne proda opet ode na 1,6 kune. Ako se proda…
Da je ja prodajem sigurno mi ne bi tavorila u postupku prodaje na 1,6 kune. Naravno, ako bi imala interesa postici sto bolju cijenu.
idešššššš mileeee ovdje su se već i grafovi počeli koristiti. koliko starih nickova i brokera po zadatko ovdje piše da ne povjeruješ.
ovo je kao "Bal Vampira"… kome će se napit' krvi ? Sumnjam da ima koja djevica na TK, svi smo više puta primili… a novi ? Pa zar ima takvih?
[/quote]
Ovo je bal između pozicioniranih skroz i djelomično te onih koji to nisu.
I svatko ima svoja očekivanja.
Ako uzmemo da se trži na oko 1.5-1.6 Ebitda iz 2018, a mnogo bliže 1 ako je vjerovati najavama za 2019, e onda mnogi imaju problem i mokre snove.