OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Vrh je bio na 3.30. Sad kad ju je stabilizirao prodaje. Na 3.30 ne bi mogao toliko uvaliti kao na 3 kn.

Uvaliti čega?

Jel tebi jasno da se ne trguje s vise od 1-2 milijuna komada dionica i da ozbiljne prodaje nema. Većina investitora je ovdje već godinama i ostat će do kraja ili barem dok približno ne naplate ono sto su izgubili na obveznicama.
[/quote]Pa ostani ti, tko ti brani. Ja samo komentiram ono što vidim, ne mora značiti da sam u pravu. Odvozio sam cijeli rast sa bazom od 30 000 kom a ostalo sam trejdao… uzeo sam zaradu i nije mi problem opet ulaziti skuplje… iako prodao sam s prosjekom oko 3.15… tako da nije neki oportunitetni trošak… Radije ulazim kad sam siguran u rastući trend. Ovdje je trnutno zbog ovog sivonje rast zaustavljen, ne znači da se neće ponovno pokrenuti. A što ako ipak dionica ne krene kako ti želiš? Ja i dalje imam zaradu u džepu a ti sve manje vrijedne papire.

Iako mislim da će dionica ipak srednjeročno samo rasti. Svi imamo svoj stil.

razni crnogorci, bjelogorci, zorangutani, amadeo, mikardo, persuric i ostali infantili bez muda su na ignoru..a možda je to sve jedna jadna osoba.

JosefBeuys

Vrh je bio na 3.30. Sad kad ju je stabilizirao prodaje. Na 3.30 ne bi mogao toliko uvaliti kao na 3 kn.

3 kn su postavljene kao target za istovar. U to je vjerujem ukalkuliran i dobar 1q. Za preko treba novi impuls, ovo gorivo je ispuhano.

Mislim da si kolega potpuno u pravu, tako nekako i ja gledam na stvari, budući da je prodavatelj aktivan na 2,9-3 kn. Trebat će dodatni impuls..
Ono što je zanimljivo da većina nas drži tu poziciju budući da na TK nema nikakvih prilika, osim neprilika!

NOVAC JE SAMO SREDSTVO POMOĆU KOJEG SE ZADOVOLJAVAJU POTREBE

@Đozef

Upravo suprotno. Tu su zadnji trzaji da se iscijedi nešto ispod ‘trice’. Špekulanti su uglavnom izašli ili su na ovim razinama nezainteresirani i svi čekaju nešto da nastave dalje.

…bit će da raifeisen opet skraćuje poziciju….

Nijedan Raiffeisen ne prodaje u zadnjih mjesec dana, jedino je ovaj u top 10 nešto malo kratio…nebitno.

Uvaliti čega?

Jel tebi jasno da se ne trguje s vise od 1-2 milijuna komada dionica i da ozbiljne prodaje nema. Većina investitora je ovdje već godinama i ostat će do kraja ili barem dok približno ne naplate ono sto su izgubili na obveznicama.
[/quote]
Da…zasad je svega par sto tisuća komada u igri.

JosefBeuys

3 kn su postavljene kao target za istovar. U to je vjerujem ukalkuliran i dobar 1q. Za preko treba novi impuls, ovo gorivo je ispuhano.

Mislim da si kolega potpuno u pravu, tako nekako i ja gledam na stvari, budući da je prodavatelj aktivan na 2,9-3 kn. Trebat će dodatni impuls..
Ono što je zanimljivo da većina nas drži tu poziciju budući da na TK nema nikakvih prilika, osim neprilika!

pojavljuju se neke prilike, još se slabo uočavaju na horizontu, ali sve su bliže

gužva na ulazu, gužva na izlazu u području 2,90-3,00…ukratko sveopći zastoj i panika.. tko je nadležan?..očito je uzrok u regulaciji prometa.

Moje skromno mišljenje je da se ovdje vjerojatno ne radi o nikakvim špekulacijama, već je činjenica da ovdje nemamo formalnog održavatelja tržišta.
A činjenica je da čim padne likvidnost, da drastično padne i cijena, pa se onda odmah jave neki s pričama da firma klizi u stečaj i slično.
Isto tako je činjenica i da nekima ovdje svakako idu prinosi, bilo od obveznica, bilo od buduće prodaje, tako da se nikome nije u interesu u potpunosti dezinvestirati.
U krajnoj liniji, kod dionica je sve stvar nečije osobne ili poslovne odluke.
A mislim da je svima jasno da kad vidite da se izvršavaju nalozi kod kojih je brokerska provizija višestruko veća od vrijednosti samog naloga, da to radi netko tko ne mora plaćati brokerske usluge.

gužva na ulazu, gužva na izlazu u području 2,90-3,00…ukratko sveopći zastoj i panika.. tko je nadležan?..očito je uzrok u regulaciji prometa.

Nema nikakve gužve.

Sve je tu vise nego jasno, onima koji znaju gledati. Graf govori vise od tisuću rijeci i smjer je jasan da ne može biti jasniji.

Kolega Naimxs ako može graf
Hvala

još jednom hvala kolegi Naimxs..iako je zvučalo pomalo skeptično, pokazalo se predobro …(na ovako plitkom tržištu uvijek treba uzeti u obzir princip spojenih posuda).
LP.

@dgmaz-graf (od 2016.g ) pokazuje da je najviše dionica Optime protrgovano na ovim razinama cijena, što jednostavno znači da je najviše trgovaca prodalo/kupilo ovu dionicu baš oko ovih cijena unatrag par godina. Psihološki efekt istog možemo komentirati u nastavku…isprika na sporosti update-a, iako mislim da je nebitno.
..kad stignem, budem poslao ažurirano.
LP

New Report

Close