OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Najbitnije pitanje nije koliko to vrijedi nama, ili nekome tko ce raditi procjenu, nego onima koji imaju interes kupiti Optimu.

Koliko vremena, novaca, resursa treba recimo A1 ili Tele2 da privuce broj korisnika koji ima Optima?
Probajte izračunati. Dug nije toliko bitan koliko su bitni korisnici i sva infrastruktura koju Optima ima.(prodajna mreza, support centar, itd, itd).

A sada, koliko je to vrijedno nekome tko jos nije na nasem trzistu? Koliko bi nekom novom na trzistu trebalo vremena, resursa, novaca da dođe na nivo Optime? Doslovno milijarde kuna i godine vremena i sigurno Optimu cijeni jos vise nego A1 i Tele2.

@ kolega Rambo
Činjenica da je jako puno ljudi dobilo dionice Optime iz različitih razloga, a očiti je predstečaj.
Kako njih ne zanimaju dionice već samo CASh bojim se da do daljnjega smo tu gdje jesmo a da može niže može.

Što se tiče nekakve očekivane cijene po meni to ovisi da li će se naći kupac.
Bilo bi super da budu najmanje dva.
Ali to bi već bio idealan scenarij.

Onda bi moglo doći i do 10 kuna.
To je optimistična varijanta i ja bi s tom cijenom bio jako zadovoljan.

Znači ovisi da li će biti kupca.

Inače sama perspektiva mislim da nije dobra jer ima sve manje Hrvata.
Jedino ako zamjenu u korisnicima nađu u kinezima, indijcima i tajlanđanima.

Onda bi se čak i broj korisnika mogao povećati.

Lp

Imam 40.000 komada. Dovoljno?

Meni je sasvim dovoljno dok čekamo FI, uvijek se može dokupiti još ako krene raketa…

od 2,7 kn na gore ima na kupnji preko 290.000 dionica,ali zanimljivo kako sad nitko ne bi lupio po bidu?

Meni je sve ovo jako čudno. Na svakih par lipa pojavi se skriveni na asku… to mi ne ulijeva povjerenje. Jedino neki jaki impuls na velikom volumenu na gore može ovog odhebati da nestane.

razni crnogorci, bjelogorci, zorangutani, amadeo, mikardo, persuric i ostali infantili bez muda su na ignoru..a možda je to sve jedna jadna osoba.

To je vjerojatno isti onaj glumac koji je skakao po asku gore-dolje sa 40.000 komada pa sad kao straši H nalogom…misli da se sada svima gaće tresu. Kako da ne…

Ignore: KressoM, delux

Znači stavili su skriveno neznamtijakoliko dionica, ali je vidljivo 2100. Ovo netko želi izaći pod svaku cijenu, ali neda mu se klikati niti želi prestrašiti kupce. Želi da cijena bude tu gdje je i da on lijepo izađe…

Mene takvi nalozi odgovaraju od kupovine. I nervira me jer ne znam koliko želi prodati. U svakom slučaju gadljivo.

razni crnogorci, bjelogorci, zorangutani, amadeo, mikardo, persuric i ostali infantili bez muda su na ignoru..a možda je to sve jedna jadna osoba.

@rambo
mislim da mora biti vidljivo najmanje 10%

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

@zorangutan Stvarno? Ovo nisam znao. Znači ostalo mu je još cca 8000 komada na nevidljivom, ako ga naravno ne obnovi čim proda tu turu…

nisam 100% siguran, ali mislim da je 10%…kako god, ne možeš koliko želiš staviti… ne možeš npr. prodavati 500.000 dionica, a staviti 1000 vidljivo

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

New Report

Close