Neki likuju, a nekima se stisla guza.
To vam je tako sa dionicama, nikad ništa nije sigurno, ali barem nije dosadno, dapače, uzbudljivo je.
E sad, neki češće prosude pravilno, većina pogrešno.
Neki imaju čelične živce, neki se nauče da trebaju imati čelične živce (ja sam u toj grupi), neki djeluju euforično pa panično, neki jednostavno djeluju impulzivno i previše emotivno, a neki jednostavno nemaju živaca, (niti u rastu, niti u padu).
Ako ste čitali knjižice vezane uz ulaganje u dionice, trebali ste zaključiti da je u igri većinom psihologija.
Ali prije svega treba uložiti tamo gdje se očekuje rast vrijednosti (u podcijenjene dionice) i povrat na ulog (dividenda).
Ja imam najveći problem sa valuacijom vrijednosti, bez obzira što sam čitao i ovo i ono, ali se zato ipak oslanjam na intuiciju koja se javlja nakon što neku dionicu duže vrijeme pratim.
Uglavnom, rasprodaja na Optimi je tu, bilo ju je za očekivati, a do kuda će se ovaj put zakotrljati, sam Bog zna. To najmanje ovisi o nama sitnim ribama koji vise na forumu, to ovisi o ekipi koja vrti malo veću lovu i znaju šta rade.
što se tiče namjere rušenja mislim da je bilo logično ali malo preuranjeno jer već jučer je debelo rezao svaku kupnju koja se pojavila na 3,20 sa skoro pola milje kuna).. zašto autor istog nije pustio da tržište odradi prirodan rast, barem do cijena cca 3,50-3,70…tim bolji i jači bi bio pad, sa cijene od recimo 3,50 na 2,50..razlog može bitno je interes malih na kupnji, daleko veći od očekivanog…remetilački faktor, zbog kojeg imam još malo optimizma za sutrašnji i budući… nastavak trgovanja.
Rast/pad prosječni u valovima: +40%, -3%, +30%,-10%
Tko je zaradio čestitam.Ali nema više dionice Optime😂😂. Na kraju se gledaju brojke. Vidjeti ćemo tko će imati bolje.
E sad, s obzirom na sve ono što znamo i na sve ono što nam uskoro slijedi( dobro izvješće sa povećanjem profitabilnosti, novi ugovori s ključnim kupcima-rast prihoda, elaborat vrijednosti, međunarodno natječaj-prodaja), prodati Optimu po 3 kn i onda strepiti i moliti Boga da padne na 2.50 ili niže da bi zaradio možda 10-20%.
I koju količinu bi mogao kupiti.
A što ako cijena ode na 3.50 pa ti kupuj skuplje dionice koje si prodao po 3kn.
A moraš jer znaš što slijedi a vrijedi bar x3
Oportunitetni gubitak bi teško podnio, puno teže nego pravi gubitak.
Odnos rizika i potencijalne dobiti neka svatko sam procjeni. Ipak su ovo dionice.
Sretno svima…
to i sebi uvijek govorim….treba uvijek imati bar 40-50% u kešu za dokup u korekcijama…situaciji tipa 3,20*0,7=2,24…
Ovi pod brojem 6. sipaju po 20.000 komada dnevno, a imaju municije.
-@nina1,
Oni ti svako malo prodaju pomalo.
Nebitno, igraju neku svoju igru.
Ako misliš da je to problem bolje ti je da odmah prodaš!
Ma koji strah… to se sve pegla sa 100-200 tisuća kuna 10% gore-dolje. Neš ti love. Da se u Optimu prelije 5% HT-ovog godišnjeg prometa, dionica bi bila na x2 trenutne cijene. Trebat će malo vremena i strpljenja dok se špekulanti ne “izdivljaju”, nakon toga možda vidimo i value investiranje i stabilan trend rasta rezultata i cijene.
Mislite li da se dionice koje glase na ime Hanžeković bezveze na to ime toliki postotak? Mudrom dovoljno. Gdje god da pokojni bio, puno je zaradio, stoga……
Koliko je vjerojatno da neki javnosti poznati investitor se bavi ulaženjem u poziciju preko više skrivenih računa? Sad je i savjetnik predsjednice.
Planirana kupnja dionica na druga imena je nezakonita ako se dokaže namjera. Tu je više ulagača, ja mislim.
Ponovit ću post od jučer: Kupovali ste milijune po 3.20, a sad vam je skupo ispod 3.00. Sa druge strane, niste htjeli prodavati po 3.20, ali ste jučer prosipali po 2.50. Nekima ovdje logika očito nije jača strana…
čini mi se da je ovaj rodeo ušao u neku mirniju fazu. taman da izađu kratkoročni kojima je dosta jer bi sutra moglo biti još jeftinije. pa do slijedeće prilike.
Ponovit ću post od jučer: Kupovali ste milijune po 3.20, a sad vam je skupo ispod 3.00.
pa što ti ne kupuješ danas i dižeš cijenu nego bi da mi dižemo pa da ti iskrcaš jučer kupljeno? 🤣