zez1
Sve ti piše u rješenju:
“Istekom najdulje određenog sedmogodišnjeg roka trajanja koncentracije Ugovor između HTa i Zagrebačke banke automatski prestaje bez mogućnosti produljenja.
HT “
Ne može jasnije.
Samo naprijed s tužbama.
Pa-paaa!
Tu samo piše da HT ne može više voditi Optimu, jer mu ističe ugovor.
Gdje ti to točno piše da Zaba mora prodati Optimu?
Hvala!
Lp
Ne treba ovdje ni zanemariti efekt “promašenog poteza ili bolje rečeno zvanja”… kako se sad osjećaju neki kako ti “uspješni” fond menadžeri koji su sve ili glavninu svojih ulaganja u Optimu rasprodali za 1.60 ili par lipa više?
Tvrdeći kako je to rizična pozicija, ili djelujući po diktatu nekog trećeg. Neće se tu “sutra” ništa spektakularno dogoditi, no činjenica je da bi neki mogli dobiti pedalu ili barem biti degradirani zbog svojih “promišljenih, razboritih i nadasve uspješnih” poteza.
@Kukuriku
Tu samo piše da HT ne može više voditi Optimu, jer mu ističe ugovor.
Gdje ti to točno piše da Zaba mora prodati Optimu?
Hvala!
Lp
Piše neizravno. Ali ako HT prenese upravljačka prava na Zabu, a mora se riješiti dionica to znači da ih mora prodati. HT ima nešto višpe od 17% dionica, Zaba sigurno neće nastaviti samostalno upravljati Optimom jer bi onda i sada upravaljala njome, a to sve skupa defacto znači da se dionice HT-a i Zabe prodaju u paketu i da mandat za tu prodaju ima HT.
Tek ako se Optima ne bi prodala, niti nakon međunarodnog javnog tendera, gdje će dionice nuditi i prodavati međunarodna renomirana investicijska banka, tada bi se upravljanje vratilo zabi, a ugovor o upravljanju bi bio prekinut. Tada i Ht, ali i Zaba mogu raditi sa dionicama što god požele. Al čisto sumnjam da će ih nastaviti držati. Barem ne Zaba.
Piše neizravno. Ali ako HT prenese upravljačka prava na Zabu, a mora se riješiti dionica to znači da ih mora prodati. HT ima nešto višpe od 17% dionica, Zaba sigurno neće nastaviti samostalno upravljati Optimom jer bi onda i sada upravaljala njome, a to sve skupa defacto znači da se dionice HT-a i Zabe prodaju u paketu i da mandat za tu prodaju ima HT.
Tek ako se Optima ne bi prodala, niti nakon međunarodnog javnog tendera, gdje će dionice nuditi i prodavati međunarodna renomirana investicijska banka, tada bi se upravljanje vratilo zabi, a ugovor o upravljanju bi bio prekinut. Tada i Ht, ali i Zaba mogu raditi sa dionicama što god požele. Al čisto sumnjam da će ih nastaviti držati. Barem ne Zaba.
[/quote]
Ako sam dobro shvatio uskoro će 17% dionica koji ima HT doći na burzu jer ih on mora prodati.
Znači cijena može ići još dole.
ZABA neće samostalno upravljati Optimom, ali nigdje ne piše da ih mora prodati.
Zapravo može napraviti ugovor s VIP-om ili TELE 2 na isti način koji je imala s HT-om.
ZABA će naravno prodati kada će joj cijena biti zadovoljavajuća.
Znači može doći do prodaje ali i ne mora.
Volim hrvatske zakone i njihovu jasnoću.
Lp
ps. Ne kažem da Optima ne vrijedi puno više. Ali potencijal neke tvrtke i njezino ostvarenje su dvije potpuno različite stvari.
A ovdje izgleda najviše ovisi o nekom fiktivnom kupcu koji se još nije pojavio.
Ako HT ne proda dionice što nije opcija(kaj mislite da se nitko neće javiti na međ. natječaj) iste mora vratiti ZABI.
Ponoviti ću ono što sam već napisao prije par mjeseci (kad je bila oko 1,65 kn):
Ili misliš da Optima ide u prodaju po cijeni većoj od trenutne – pa dionicu kupiš,
ili misliš da od toga nema ništa – pa dionicu prodaš ili je uopće ne gledaš i ne kupiš.
Vrlo jednostavno, sve drugo je palamuđenje.
A neki infantilni likovi bi očigledno htjeli da im HT, ZABA i AZTN izdaju pismeno jamstvo i cijenu po kojoj će se Optima prodati da bi dionicu kupili, a i tada bi se vjerojatno premišljali.
Lamentiraju je li išlo lipu gore ili dolje, bulje i dešifriraju grafove koji pokazuju što je bilo, a ne što će biti.
Neki su prije dva tjedna prognozirali “tehnički pad” do 1,30 kn, vjerojatno još čekaju taj pad.
E pa ne ide to tako.
Uz to, zadnje FI je bitno pozitivnije od prethodnih, što je još jedna indikativna činjenica, a za očekivati je Q1 bolji od svih dosadašnjih.
Sve je tu već nebrojeno puta bilo napisano, objašnjeno i pregruntano.
I za i protiv.
Svatko je sam graditelj svoje sreće, nesreće ili zavisti.
Ja sam kupio i strpljivo čekam, a vi kako god hoćete …
Ponoviti ću ono što sam već napisao prije par mjeseci (kad je bila oko 1,65 kn):
Ili misliš da Optima ide u prodaju po cijeni većoj od trenutne – pa dionicu kupiš,
ili misliš da od toga nema ništa – pa dionicu prodaš ili je uopće ne gledaš i ne kupiš.
A neki infantilni likovi bi očigledno htjeli da im HT, ZABA i AZTN izdaju pismeno jamstvo i cijenu po kojoj će se Optima prodati da bi dionicu kupili, a i tada bi se vjerojatno premišljali.
Lamentiraju je li išlo lipu gore ili dolje, bulje i dešifriraju grafove koji pokazuju što je bilo, a ne što će biti.
Neki su prije dva tjedna prognozirali "tehnički pad" do 1,30 kn, vjerojatno još čekaju taj pad.
E pa ne ide to tako.
Uz to, zadnje FI je bitno pozitivnije od prethodnih, što je još jedna indikativna činjenica, a za očekivati je Q1 bolji od svih dosadašnjih.
I za i protiv.
Gle Jubito. Ja ovu dionicu pratim malo dulje od tebe, još kada je bila na 24 kuna.
Niti je meni netko trebao skretati pažnju na ovu dionicu kao tebi.
Znači bila je na cca 20 kn, pa je padala, padala, pa smo došli na 8 kuna.
Pa sam onda na ovom forumu slušao kako je to dobra cijena, da će opet na 20 kuna.
Pa nije došla na 8 već na 4 kune.
Pa su štampali nove dionice. Pa je fondić to u beskonačnim količinama bacao dok nije pala na 1, 5 kuna.
Pa se opet govorilo kako treba prodati, pa je skočila na 4, 4 kuna.
Pa ništ od toga. Pa se tržila na 2 kune dok se FOND nije iskrcal, pa se uključil RBA pa je završila opet na 1,6 kn.
Pa uz pomoć nekih mračnih anđela opet skočila preko 3 kune.
Lp,
ps. Čovječe kakva ljubomora. Ako si bio pametan i prodao lijepo si zaradio i sretan sam zbog tebe.
Kad opet padne ispod 2 kune možeš se opet uključiti i nadokupljivati OPTIMU.
Treba prometa.
ps2. Ali pisati o ovome kao da je avion od dionice, a svi koji su je dobili žele se riješiti na ovim cijenama.
Ajde molim Vas.
Uspoređivati ovo s INOM, brodogradnjom, kemijskim tvornicama, s nekakvim žlj operaterom koji je propal i ima skrbnika je stvarno malo PASSE.
Ne mislim više tu pisati. Vidimo se opet kada “kupac” bude poznat.
Neki su prije dva tjedna prognozirali "tehnički pad" do 1,30 kn, vjerojatno još čekaju taj pad.
E pa ne ide to tako.
I za i protiv.
Gle Jubito. Ja ovu dionicu pratim malo dulje od tebe, još kada je bila na 24 kuna.
Niti je meni netko trebao skretati pažnju na ovu dionicu kao tebi.
Znači bila je na cca 20 kn, pa je padala, padala, pa smo došli na 8 kuna.
Pa sam onda na ovom forumu slušao kako je to dobra cijena, da će opet na 20 kuna.
Pa nije došla na 8 već na 4 kune.
Pa su štampali nove dionice. Pa je fondić to u beskonačnim količinama bacao dok nije pala na 1, 5 kuna.
Pa se opet govorilo kako treba prodati, pa je skočila na 4, 4 kuna.
Pa ništ od toga. Pa se tržila na 2 kune dok se FOND nije iskrcal, pa se uključil RBA pa je završila opet na 1,6 kn.
Pa uz pomoć nekih mračnih anđela opet skočila preko 3 kune.
Lp,
ps. Čovječe kakva ljubomora. Ako si bio pametan i prodao lijepo si zaradio i sretan sam zbog tebe.
Kad opet padne ispod 2 kune možeš se opet uključiti i nadokupljivati OPTIMU.
Treba prometa.
ps2. Ali pisati o ovome kao da je avion od dionice, a svi koji su je dobili žele se riješiti na ovim cijenama.
Ajde molim Vas.
Uspoređivati ovo s INOM, brodogradnjom, kemijskim tvornicama, s nekakvim žlj operaterom koji je propal i ima skrbnika je stvarno malo PASSE.
Ne mislim više tu pisati. Vidimo se opet kada "kupac" bude poznat.
[/quote]
Kolega, misliš da su 10ak mil kn u ovih 5 radnih dana potrošili mali, naivni ?
Kupac se očigledno ne želi otkriti i ti tu vidiš loś signal ?
Nije valjda netko pomislio da će svaki dan dionica rasti po 15%.
Vidimo se, kako kažeš opet, oko 24.04.19.
Ma lik se igra na asku. Sad će maknuti nalog. Žele skršiti support, a ne stvarno prodati.
Vjerojatno drži i bid.