OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

http://www.zse.hr/default.aspx?id=91268

Društvo OT-OPTIMA TELEKOM d.d. na upit Zagrebačke burze a vezano za promjenu cijene, dostavilo je sljedeći odgovor: „OT-Optima telekom d.d. je 22.03.2019. zaprimila upit Zagrebačke burze, jesu li nam kao izdavatelju poznate neke nove okolnosti ili činjenice, a koje utječu ili bi mogle utjecati na cijenu financijskog instrumenta uvrštenog na uređeno tržište, a koje ne proizlaze iz informacija koje su ranije dostavljene Burzi, budući da je došlo do rasta cijene dionica oznake OPTE, što je uzrokovalo pokretanje Dražbe uravnoteženja.Optima ističe da joj kao izdavatelju nisu poznate nove okolnosti ili činjenice koje utječu ili bi mogle utjecati na cijenu dionica, a da ne proizlaze iz informacija koje su ranije dostavljene Burzi.“

Pa svaki dan imaš istu obavijest. Nemoj mi reci da je nisi do sada primjetio?

nisu poznate nove okolnosti ili činjenice koje utječu ili bi mogle utjecati na cijenu dionica, a da ne proizlaze iz informacija koje su ranije dostavljene Burzi.“

To vam je inače uobičajena formulacija…..pogledajte zadnje obavijesti od drugih, npr. ULJN.

Samo cekam da neki od portala objavi analizu vezanu za vrijednost Optime, informacije o pocetku procesa prodaje i pozitivnom poslovanju. Naravno i usporebu za slicnim transakcijama u regiji….

Zar se nitko od tih portala koji prate poslovne događaje ne zapita sto je iza ovog rasta i napise o tome suvisli članak?

ako dobro složi brojke, mogao bi dobiti honorara za cijelu godinu, ali je izgleda je teško pronaći takvog novinara, koji može sve brojke kvalitetno posložiti

Ovdje su jedino i isključivo bitni korisnici i to će novi vlasnik platiti.

Slažem se s Filipom. Optimu neće kupovati neki investitor koji nije u branši. Kupit će se operater kojeg zanima isključivo broj korisnika, i infrastruktura, a za prihode, dobit i druge financijske pokazetelje ima svoju računicu koja nema veze sa trenutnim poslovanjem Optime.

Nije on uopće to napisao. Po meni je velika vjerojatnost da ponudu da i neki privat investicijski fond ili netko tko je prisutan u regiji, a još nema operacije u RH. Netko kao naprimjer United Group…

About

Kolega filip je u pravu, i nije.
Dobar FI pruža sigurnost u hold poziciji.
U vrijeme loših FI i negativnog kapitala bile su otvorene kojekakve mogućnosti, loš FI ne donosi miran san.
Pa je i dobar FI važan.
Za ptice u letu, kupi, prodaj..manje je važan, istina.

Dali su u reiffeisenbank ludi pa prodaju
A lijepo ovdje pise da ide prodaja i cijena mora biti 2x sadašnje.
Koji su ovdje motivi stvarno neznam al nebi bilo prvi puta da se rastrajba fond
Samo treba to u novine dat.

ovdje je rijetko komotna situacija pa se čovjek uopće ne zamara je li cijena dionice 30 lipa gore ili dolje jer kad započne postupak prodaje za par mjeseci cijena će svakako biti puno viša od trenutne pa je samo pitanje koliko tko će tko zaraditi obzirom na ulaznu cijenu…jasno, na burzi ništa nije 100% sigurno, ali jednostavno ne vidim dionicu na ZSE koja je trenutno sigurnije utočiše s boljom perspektivom solidne zarade u nekom kraćem/srednjem roku….

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

Za sada je polovni fisherman od 5 – 5,50m sa motorom od 70 KS u džepu.

halfte trinken, halfte Šarcu geben

ovdje je rijetko komotna situacija pa se čovjek uopće ne zamara je li cijena dionice 30 lipa gore ili dolje jer kad započne postupak prodaje za par mjeseci cijena će svakako biti puno viša od trenutne pa je samo pitanje koliko tko će tko zaraditi obzirom na ulaznu cijenu…jasno, na burzi ništa nije 100% sigurno, ali jednostavno ne vidim dionicu na ZSE koja je trenutno sigurnije utočiše s boljom perspektivom solidne zarade u nekom kraćem/srednjem roku….

kratko i jasno

Dajte ljudi ne pričajte gluposti, izvješće nema veze s ovim rastom, niti će imati.

Zna se zašto OPTE raste, zbog moguće prodaje i samo zbog moguće prodaje, to je jedini razlog.

Imam dionice OPTE ali ne mogu više čitati ovakva lupetanja i drukanja, sramota.

VLEN vam je imao super izvješće i cijenu od 17 kn pa je prodan za 9 kn.

Ovdje je bitna samo procijena cijene i prodaja, ništa drugo….

Ne lupetajte bezvezarije!

Lp

Prijatelju moj, uz dužno poštovanje, pogrešno razmišljaš.
Pa da li bi ti kupio auto za kojega ne znaš koliko goriva troši!?
Može auto imati divne felge i odličnu opremu, ali ako troši 14 litara na 100 km, šta ćeš s njim!?!?
Ili bi ga ti kupio radi dobrih sportskih siceva i 3 spojlera?

Imam dionice OPTE i stalo mi je do dobrog Izvješća!! To će biti desert za ovaj rast.
Kao i potencijalnom kupcu tih istih dionica.

Živio ti meni i želim ti dobru zaradu! 🙂
[/quote]

Gle kad već gledaš izvješće, onda moraš sve pogledat u izvještaju, baš sve, a ako sve gledaš onda ovu dionicu ne bi dirnuo štapom. Velika večina, skoro sve dionice na ZSE ima bolje izvješće od Optime.
Znači ova dionica raste samo zbog prodaje, a novi vlasnik zna koliko će zaradit po svakom korisniku i nije mu uopće bitno što je u izvještaju, da li je 5M kn u plusu ili 5M kn u minusu, on ima svoju računicu….
A ova usporedba s autom ti je bezveze jer novi vlasnik zna koliko će optima trošiti pisalo u izvještaju 50 litara na 100 kn ili 2 litre na 100 kn, nadam se da sam ti malo objasnio….

Ovdje se plaćaju korisnici, uskoro će se znat cijena iz natječaja i zato cijena raste.

Ušao sam po 1,7 kn i u debelom sam plusu, ali ne drukam i ne tupim bezvezarije!

Za sada je to od mene sve, odjava… 🙂

Lp
[/quote]

Izvjesce itekako ima veze jer nije isto bit u dionici koja ce se “mozda” prodat za godinu do dvije dana, a da pri tom izgubi 100 mil dionicarima ili da zaradi 100 mil u tom razdoblju, a da ne govorim kako bi servisirala dugove da joj zarada pocme jace padat gledano i kroz ebitda i kroz dobit i kako bi se onda pitanja postavljala koja cijena se isplati za rizik drustva koje ima poteskoca s otplatom dugova, budi siguran da izvjesce odreduje velicinu izlozenosti investitora u ovoj dionici te posljedicno i na likvidnost i jacinu trenda, a uz to ima uvijek i drugih faktora osim tih koji utjecu na razvoj dogadjaja rasta ili pada cijene.

Ignore : renči

Dajte ljudi ne pričajte gluposti, izvješće nema veze s ovim rastom, niti će imati.

Zna se zašto OPTE raste, zbog moguće prodaje i samo zbog moguće prodaje, to je jedini razlog.

Imam dionice OPTE ali ne mogu više čitati ovakva lupetanja i drukanja, sramota.

VLEN vam je imao super izvješće i cijenu od 17 kn pa je prodan za 9 kn.

Ovdje je bitna samo procijena cijene i prodaja, ništa drugo….

Ne lupetajte bezvezarije!

Lp

Prijatelju moj, uz dužno poštovanje, pogrešno razmišljaš.
Pa da li bi ti kupio auto za kojega ne znaš koliko goriva troši!?
Može auto imati divne felge i odličnu opremu, ali ako troši 14 litara na 100 km, šta ćeš s njim!?!?
Ili bi ga ti kupio radi dobrih sportskih siceva i 3 spojlera?

Imam dionice OPTE i stalo mi je do dobrog Izvješća!! To će biti desert za ovaj rast.
Kao i potencijalnom kupcu tih istih dionica.

Živio ti meni i želim ti dobru zaradu! 🙂
[/quote]

Gle kad već gledaš izvješće, onda moraš sve pogledat u izvještaju, baš sve, a ako sve gledaš onda ovu dionicu ne bi dirnuo štapom. Velika večina, skoro sve dionice na ZSE ima bolje izvješće od Optime.
Znači ova dionica raste samo zbog prodaje, a novi vlasnik zna koliko će zaradit po svakom korisniku i nije mu uopće bitno što je u izvještaju, da li je 5M kn u plusu ili 5M kn u minusu, on ima svoju računicu….
A ova usporedba s autom ti je bezveze jer novi vlasnik zna koliko će optima trošiti pisalo u izvještaju 50 litara na 100 kn ili 2 litre na 100 kn, nadam se da sam ti malo objasnio….

Ovdje se plaćaju korisnici, uskoro će se znat cijena iz natječaja i zato cijena raste.

Ušao sam po 1,7 kn i u debelom sam plusu, ali ne drukam i ne tupim bezvezarije!

Za sada je to od mene sve, odjava… 🙂

Lp
[/quote]

Izvjesce itekako ima veze jer nije isto bit u dionici koja ce se "mozda" prodat za godinu do dvije dana, a da pri tom izgubi 100 mil dionicarima ili da zaradi 100 mil u tom razdoblju, a da ne govorim kako bi servisirala dugove da joj zarada pocme jace padat gledano i kroz ebitda i kroz dobit i kako bi se onda pitanja postavljala koja cijena se isplati za rizik drustva koje ima poteskoca s otplatom dugova, budi siguran da izvjesce odreduje velicinu izlozenosti investitora u ovoj dionici te posljedicno i na likvidnost i jacinu trenda, a uz to ima uvijek i drugih faktora osim tih koji utjecu na razvoj dogadjaja rasta ili pada cijene.
[/quote]

Uopce se ne slazem s tobom, izvjestaj s ovim rastom nema nikakve veze, nego samo ocekivana moguca prodaja i iskljucivo prodaja je razlog rasta i ovog ogromnog prometa.
Pa pogledaj si koliko je dionica izbacilo super izvjestaje prije 3 tjedna pa se nisu pomaknuli ni milimetra.
Nemoj biti smijesan, velika vecina je ovdje kao i ja usla u ovu pricu zbog prodaje OPTE.

Lp

New Report

Close