sad je tu već jasno da rba račun prodaje svoj dio. e sad je pitanje zašto se je on odlučio na ovakav način prodaje kad je evidentno da je našao kupca? pitanje je isto tako zašto toliku količinu daje u bescijenje? po logici stvari on zapravo vrši prebacivanje na neki drugi račun uz želju da mu još netko upadne u mrežu. za sve druge opcije blok transakcija je uvijek bolje riješenje.
A ciji je mozda zanimljivo pitanje, tko ce omastiti brk? Btw. Ima netko knjigu dionicara?
Večeras će se viditi jeli imamo novog igrača u top 10, s obzirom na promete morao bi biti. S druge strane očito je da RBA sa skoro 2mil komada poceo sa prodajom, baš me zanima koliko je prodao u ponedjeljak kad je bio brutalan promet, a da ne govorim koliko malih RBA ispod top 10 prodaje već mjesecima…
Mali sigurno ne prodaju. Barem ne ništa značajno.
Otuda i dolazi likvidnost, od RBA jer bez njih ne bi bilo količina za navalu.
Meni je zanimljivo da se oko HT motaju i zafrlavaju neki Česi. Možda će ih i ovdje pokusati nagaziti.
Večeras će se viditi jeli imamo novog igrača u top 10, s obzirom na promete morao bi biti. S druge strane očito je da RBA sa skoro 2mil komada poceo sa prodajom, baš me zanima koliko je prodao u ponedjeljak kad je bio brutalan promet, a da ne govorim koliko malih RBA ispod top 10 prodaje već mjesecima…
Bas… ja ti samo mogu reci da ima dosta skrbničkih od 200 do 500 tisuća komada. Bas nekome treba da se slika u javnosti. Barem je tako bilo prije ove igrarije.
Knjiga je na SKDD 125 kuna. Malo vise od bureka, pizze i cole.
Zasto skuplje kad moze jeftinije?
Vjecna dvojba na ZSE.
Bit ce da je zato jer je to nekome u interesu.
Ova 3 dana je otresao barem pola milijuna komada. Ako nastavi uskoro je vani skroz. Mozda vec do FI.
ovo je skrbnički račun. oni ne poklanjaju nikome ništa. nije to oif ili mirovinac ili nešto slično koji barataju tuđim novcima.
puno priče nizašto. meni nije jasno kako neki ne mogu shvatiti da dionica ne može samo rasti pogotovo kad u 2 dana odradi +50% mora doći do malog hlađenja tj. da valovi kretanja cijene dionice su nešto normalno na burzi, pogotovo kad ima trejdera. mislim da je jučer to hlađenje većinom odrađeno i da će cijena sad ostati ovdje ili malo porasti do FI
Zasto skuplje kad moze jeftinije?
Vjecna dvojba na ZSE.
Bit ce da je zato jer je to nekome u interesu.
Ova 3 dana je otresao barem pola milijuna komada. Ako nastavi uskoro je vani skroz. Mozda vec do FI.
ovo je skrbnički račun. oni ne poklanjaju nikome ništa. nije to oif ili mirovinac ili nešto slično koji barataju tuđim novcima.
[/quote]
Ne, oni kontroliraju. Taj skrbnički je nastao nakon pripajanja H-1. Veci broj računa se tada izdvojio. Ja imam dojam da se već tada vodilo računa o budućoj prodaji i kako zadržati cijenu da ne pobjegne “nebu pod oblake”.
A kako bi sve skupa trebalo odraditi. Uzmeš milijun do dva milijuna eura i skupljaš i pokupiš sve ispod 4 kune, u roku od 6 mjeseci. I onda pridjes recimo VIP-u i isporučis mu to za 6 ili 7 kuna ili ako neće, spucas cijenu na 10 i kažeš Zabi, evo vam sad, prodajte je ispod te cijene na burzi.
[/quote]
Ne, oni kontroliraju. Taj skrbnički je nastao nakon pripajanja H-1. Veci broj računa se tada izdvojio. Ja imam dojam da se već tada vodilo računa o budućoj prodaji i kako zadržati cijenu da ne pobjegne “nebu pod oblake”.
A kako bi sve skupa trebalo odraditi. Uzmeš milijun do dva milijuna eura i skupljaš i pokupiš sve ispod 4 kune, u roku od 6 mjeseci. I onda pridjes recimo VIP-u i isporučis mu to za 6 ili 7 kuna ili ako neće, spucas cijenu na 10 i kažeš Zabi, evo vam sad, prodajte je ispod te cijene na burzi.
[/quote]
Jesi genije. Samo pitanje je što će vipu tih par posto? Drugo je pitanje ako mu i treba što sami nebi kupovali?
Nema ti to veze sa bilo kakvim izvjescima. To ti je faza dugoročne akumulacije i priprema za prodaju. Usput naravno, špekulanti igraju svoju igru, al oni su tu samo da “začine” trgovinu i u kratkom roku zaključe kako su napravili dobar posao.
Apsolutno se slažem. Mada mislim da će odlično izvješće dignuti još malo cijenu.
Spustili umjetno cijenu dionice i onda pokupili znatnu količinu dionica preko brojnih skrbničkih računa, ekipa koja je prodala sretna da su nešto zaradili(10-20-30-40%)
Vam pare a njima dionice. E sad koliko vrijede, vidjeti ćemo na prodaji društva.
Poslije ručka će ovo netko pokupiti, jer na gladan stomak se ništa ne radi. Živi bili pa vidjeli.
[/quote]
[/quote]
Jesi genije. Samo pitanje je što će vipu tih par posto? Drugo je pitanje ako mu i treba što sami nebi kupovali?
[/quote]
Kako misliš sto će mu par posto?
Moglo se skupiti 10-15% firme. Pa onih 40 posto dionica nisu i vlasništvu HT-a nego Zabe. HT samo njima upravlja. U jednom trenutku, HT će prestati upravljati tim dionicama i ponudit će ih na prodaji. VIP može tim dodatnim udjelom učvrstiti namjeru kupnje i ući u pregovore sa HT-om. A ako ih HT nekome drugome proda, to sigurno neće biti ispod kupovne cijene tih dionica.
Kada i ako istekne vrijeme upravljanja HT-u zagrebačka banka će biti prisiljena prodati te dionice jer ona vjerojatno neće upravljati Optimom. A onda ih može prodati VIP-u nekom trećem al po kojoj cijeni?
Ne ispod 10 kuna ako imamo peglaonu na marketu.
Ti predmnijevas da VIP oformljuje konzorcij. Ne, samostalni fond kupuje i igra i igru, pa tko plati vise taj dobija “đevojku”.
Dokle god postoji znacajan diskont na fer cijenu, fond zaradjuje. A još vise zaradjuje ako kontrolira cijenu i kornerira sto veci broj dionica.
A da sad ja tebi postavim pitanje, sto bi se dogodilo s cijenom da sad ili sutra VIP odnosno A1 počne kupovati na trzistu?
Heh, al zato mi imamo OTP uravnoteženi i Milera i Brborovica na čelu fonda. Oni će to odigrati… al zna se za koga.
Hanfa, Hanfa… gdje si sad Hanfa?
A da sad ja tebi postavim pitanje, sto bi se dogodilo s cijenom da sad ili sutra VIP odnosno A1 počne kupovati na trzistu?
Dogodilo bi se to da Cjena skoči 50 posto u par dana. Čekaj, pa to se i ovako dogodilo. Vipu ništa ne znači tih par posto jer bez zabinih 40 posto nemaju ništa. A pitanje je kako će u natječaju ići prodaja kad znamo da će prednost imati neki treći operater. Tako da vip zaista nema interesa kupovati niti na burzi niti od prekupca, jer bez 50+ posto nemogu nista.
Taj veliki kupac kojeg spominješ večeras bi trebao biti vidljiv u top 10. Dakle sve karte bacamo na Klijenta 13.
P. S. Ne postoje nikakvi skrbsnicki ipod top 10 koji kupuju