OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Veliki igrač kupuje ali sa malim kupovnim nalozima…valjda ste skužili

Ja nisam nista prodao jer prvobitni potecijal je govorio o minimalno 100% rasta pa s obzirom na to ovaj rast smatram kao potvrdu trenda i situaciju gdje se ide u dodavanje na poziciju radi te potvrde, s druge strane moguce prodavanje da bi kupio nesto nize da idem spekulirat nije izgledalo toliko isplativo s obzirom da prilikom prodaje barem 15lipa od cijene bi otislo na porez, pa ostaje upitno da li za nekih 30 tak lipa prosjecno bolje kupnje od prodaje i jos kad se na to odbije porez od 15tak lipa na cijenu i trosak brokera se isplati to radit, jer ove godine mozete platit porez na dobit a da vam cijena bude poslje sljedece godine niza od kupovne i tu je jos jedan rizik koji nema isplativosti radi 15lipa zarade jer mislim da vecina koja je kapitalizirala dobit je to radila radi spekulacije prodaj na vrhu da bi kupio jeftinije samo rijetko tko proda na vrhu tog vala i kupi na dnu da bi ta razlika bila veca i imala smisla vecina ostane kratkih rukava u tome, s druge strane prvi kvartal bit ce jasniji pokazatelj kako bi godina trebala izgledat barem sta se tice RDG-a, sve upucuje na pozitivan kvartal tako da ocekujem nervozu u ocekivanju tog kvartala jer ako se pokaze dobar kvartal samo ce se postojeci trend ubrzat.

Ignore : renči

Po meni, čisti “Bear Trap” kako bi rekli amerikanci.
Živi bili, pa vidjeli.
Pecanje strašljivih i neodlučnih.

halfte trinken, halfte Šarcu geben

Odlican promet danas opet uz mali pad cijene. Nakon ovolikog rasta ovaj mali pad je stvarno ok i govori da je iza rasta uistinu prava vrijednost, a ne tek napuhana spekulacija.

Kao sto rekoh, to je tek povratak cijene u neke normalne okvire gdje bi na normalnoj likvidnoj burzi vec i prije bila…

Maknuo sam svoju "stotku" sa 2.00, nema smisla jer ne vjerujem da će se ovo spustiti opet tako nisko, bar ne danas ili ovaj tjedan. Možda sljedeći…

Izvrsno. Imamo broj naloga sad možemo malo ispitati da vidimo jer takvo reklamiranje naloga po forumu u skladu sa ZTK i može li se podvesti pod manipulaciju i javno isticanje povjerljivih informacija.

Tek sam primjetio što si napisao,.
Znači to što je netko naveo da je zadao nalog pod brojem 100 na burzi je manipulacija?
To je tebi povjerljiva ili povlaštena informacija?!

Niti ti znaš šta je burza, niti znaš što je manipulacija, niti znaš odredbe Zakona o tržištu kapitala, niti znaš, ili se praviš da ne znaš u kojoj državi živiš!
Pa ovdje na forumu ima toliko gadnih manipulatora da ti srce stane i možeš im stavit soli na rep!
Više ti i ja manipuliramo svojim postovima nego taj kolega !!!
On je barem pošten pa piše pod svojim nickom, a ti si svoj ugasio i pišeš pod novim, jer si se pod starim vjerojatno proslavio.

Evo ti ovdje pa nam svima pojasni koja se to prekršajna odredba odnosi na našeg kolegu ramba_5 ?
Vaš link …

Evo, da ti pomognem, traži od članka 698 na dalje.

halfte trinken, halfte Šarcu geben

Malo si gruntam: najbolje kod ove kombe je sto je skroz bulletproof na recesiju. Da sutra grune kriza u varijanti savrsene propasti svega opet ce na kraju biti obavezna prodaja udjela, a cijena moze biti samo malo veca ili manja. Ono, 10, 12, 15, 20… Nebitno. Na ovim razinama ulaza.
Sve druge dionice ovise o poslovanju, divki, ekonomskim kretanjima. Ova ne. Ovdje je sve zacrtano.
Kakva brutala.

Najbolje dionice su one s najvećim potencijalom rasta i najmanjim rizikom pada. Znači, treba pronaći dno.

Ovdje je cjelokupan proces prodaje zadan prema odluci AZTN-a.
Odnos eventualnog rizika i potencijalne zarade po dionici je jako prihvatljiv.
Mene najviše veseli znatno bolje poslovanje(rast prihoda, novi Ugovori, smanjenje troškova, rast EBITD-A marže).

sad je tu već jasno da rba račun prodaje svoj dio. e sad je pitanje zašto se je on odlučio na ovakav način prodaje kad je evidentno da je našao kupca? pitanje je isto tako zašto toliku količinu daje u bescijenje? po logici stvari on zapravo vrši prebacivanje na neki drugi račun uz želju da mu još netko upadne u mrežu. za sve druge opcije blok transakcija je uvijek bolje riješenje.

who dares, wins

Zasto skuplje kad moze jeftinije?
Vjecna dvojba na ZSE.
Bit ce da je zato jer je to nekome u interesu.
Ova 3 dana je otresao barem pola milijuna komada. Ako nastavi uskoro je vani skroz. Mozda vec do FI.

Najbolje dionice su one s najvećim potencijalom rasta i najmanjim rizikom pada. Znači, treba pronaći dno.

Ljudi dragi pa ovdje vam se mota ekipa od brokera do predstavnika regulatora i vi se samo tako igrate nalozima i pokazujete ih u javnosti.

To je otprilike na tragu onih koji objavljuju snimke da voze autocestom 250 km/h.

Al ako je nekome to napeto i veseli ga pokazati da ima 200 tisuća kuna onda nek samo nastavi i dalje. Btw. ovdje ima vjerojatno i ljudi koji raspolažu i sa 200 milijuna kuna, a ne tisuća pa ih okolo javno ne pokazuju.

Neće oni sve prodati, do samog kraja će pokušavati kontrolirati cijenu. Al po svemu sudeći ne ide im bas pa će se vjerojatno uskoro odvojiti od svojih dionica.

Neka, zaslužili su uzeti 20% od obveznica na kojima su ionako popusili.

Večeras će se viditi jeli imamo novog igrača u top 10, s obzirom na promete morao bi biti. S druge strane očito je da RBA sa skoro 2mil komada poceo sa prodajom, baš me zanima koliko je prodao u ponedjeljak kad je bio brutalan promet, a da ne govorim koliko malih RBA ispod top 10 prodaje već mjesecima…

New Report

Close