A1 Hrvatska je dioničar.
Ako je dionica jeftina zašto je ne kupuju pomalo barem.
Zar misle da će kupit jeftinije?
Ako bude skuplja onda pogotovo neće kupovati.
Onda ispadne da HT ne može, A1 neće kupiti, tko će onda ući u škare ta dva koji imaju skoro cijeli poslovni kolač u telekomu?
Imam dionice Optime.
Oni imaju 1%, nisu oni spekulanti. Kupovat će se paket, cijeli paket Zaba + HT. Nitko ozbiljan ne bi preuzimao firmu na način skupljanja na burzi ukoliko je većinski paket u rukama jednog odnosno dva dioničara i postoji jasan plan prodaje tog paketa.
Treba pitati ex-zaba tim u OTP-u, njihovog mecenu u Konsolidatoru, Tomaškovića i njegove nove pulene iz CROS-a. Oni su genijalci iza tajnog plana.
Jedan od njih ima dionice i istovremeno ih prodaje iz fonda kojim upravlja odnosno društva koje upravlja fondom. Svakako zanimljivi i osebujni likovi.
Po meni, a s osnova dosadašnjih iskustava, ne treba očekivati nikakav spektakularni preokret u trgovanju sve do kraja lipnja, ako se opće bude ispoštovala ova obaveza:
Postupak prodaje koji će biti transparentan, objektivan, nediskriminatoran i u skladu s najboljim praksama, HT mora pripremiti najkasnije šest mjeseci prije početka prodaje, dakle, do 1.srpnja 2019. O postupku, zajedno s dokumentacijom koja sadrži i procjenu vrijednosti Optime, HT je obvezan izvijestiti AZTN. Tijekom pripreme postupka prodaje, neovisni savjetnik izradit će i procjenu vrijednosti Optime.
Jedino ako ne procuri kakva informacija prije toga, ili netko pusti kakav “fake news” ili “fake trade” pa zavrti ringišpil.
Nazovi pa pitaj.
Do kad više ovako…
Još malo.😀 Ali nema nikakve logike(sve bolji fi, novi Ugovori, povećanje profitabilnosti, smanjenje troškova, skora prodaja). Ali nema para na burzi, nema investitora, uz to neki prodaju, sitno ali dodatno da zaštopaju rast jer nema milion-dva kn da to netko sve pokupi i digne cijenu Ali opet će se vrijednost dionice koja je neupitno veća od ove kad tad morati naplatiti. Za tjedan dana, mjesec dana, nakon dobrih fi,nakon procjene vrijednosti, kad krenu špekulacije pred prodaju, novinski članci o prodaji, prilikom prodaje društva, kad tad…
Ovo je po meni top prilika za kupnju, ali treba malo odvažnosti, u biti realno je da se na ovim cijenama ispod 2 kn teško može izgubiti. E sad, ozračje je takvo da ljudi ne vjeruju da nešto vrijedi više a znaju da vrijedi, percepcija je čudna stvar.
Pa tržisna kapitalizacija je 110 mil. kn a EBITDA 133 mil kn.
U 2019 bi sukaldno trendu iz 3 kvartala EBITFA mogla prebaciti 150-160 mil kn.
Vrijeme će pokazati koja je vrijednost dionice.
Na kraju balade ja bi osobno bio zadovoljan sa x3 i konstatacijom za neke jako pametne investitore: Vama slava, meni pare😂😂😂
Na kraju balade ja bi osobno bio zadovoljan sa x3 i konstatacijom za neke jako pametne investitore: Vama slava, meni pare😂😂😂
x3 na ovu cijenu ili tvoj prosjek?
Čak i da odgode prodaju na neki način, poslovanje samo po sebi izgleda jako dobro i to će donijeti veliku vrijednost dioničarima. Gledajući prema zadnjem kvartalu to je cca. 50 mil.Kn čiste dobiti godišnje, odnosno 70-ak lipa po dionici – a sa svim novim klijentima bit će to i bolje. Znači sad imate povrat na investiciju u 2.2 godine, odnosno 44%. Ovo je na razini profitabilnosti droge i oružja 🙂
@Leont
Procijenjena cijena, po elaboratu ta kojeg vjerujem da je već u tijeku izrade, jer je tok 01.7., mora biti podastrijeta Agenciji. Uključiv i plan prodaje!
A onda valjda postaje javan podatak ?