Dugo nisam gledala trgovanje.
Jutros povirila, i mislim si, na ovome se papiru dešava nešto neobično. Još tri mjeseca do obveze objave elaborata, prvi korak u urečenoj prodaji.
Konačno pozitivno izvješće, mislim da to otklanja mogućnost stečaja.
Cijenom smo u sličnim okolnostima, kada se čekala odluka aztn o pripajanju h1 , bili na 3,60.
Sada na 1,60.
Prodaja ne popušta, nije da nemaju municije. Oni koji su marljivo sakupljali nemalu količinu, sada marljivo izlaze.
Ako netko ima ideju o tome što se zbiva, i zašto…neka nas prosvijetli.
Ako HT ne može kupit Optimu, a upravlja tom firmom koja će ubuduće biti konkurent HTa, koji interes ima upravljati Optimom optimalno?
Koliko ja znam ništa ne zbiva.
Oni su ti i inače prevrtljivi. Dođe im šef pa počne pametovati… i tu argumenti ne pomažu.
Svi papiri padaju, fondovi su bez para i imaju izlaske, to nema veze sa NLO-ima. Pa pogledaj kakvi su im portfelji, jad i bijeda.
Al meni je postalo dosadno raspravljati s tobom jer si sva ustrašena i ponašaš se kao baba narikača. Raspravljaj ubuduće sama sa sobom.
Ako HT ne može kupit Optimu, a upravlja tom firmom koja će ubuduće biti konkurent HTa, koji interes ima upravljati Optimom optimalno?
Pa možda taj jer ako ne upravlja optimalno će izgubiti upravljačka prava…. sa 17 posto dionica u firmi dobiješ upravljačka prava, a nemaš na njih pravo izravno – vlasnički. A možda zato što očekuju da će dobrim upravljanjem ipak značajno više naplatiti svoj trud po okončanju upravljanja nego lošim upravljanjem?
Vjeruj mi, oni su dosad i više nego jasno pokazali da znaju zaštititi svoj interes, ali i da znaju posložiti firmu i solidno njome upravljati. Da li će to tako ostati do kraja upravljanja, to ćemo vidjeti za nekoliko mjeseci ili godinu do godinu i pol.
ako Optimu kupi a1…ht automatski gubi velik infratsrukture koju iznamjuljuje OPTIMI..di god a1 ima svoju infrastrukturu koristit ce je Optima..e tu HT gubi i zato mu odgovara da se sto dulje upravllja optimom..al HT istjece brzo vrime upravljanja i Optima ide na prodaju..
Dugo nisam gledala trgovanje.
Jutros povirila, i mislim si, na ovome se papiru dešava nešto neobično. Još tri mjeseca do obveze objave elaborata, prvi korak u urečenoj prodaji.
Konačno pozitivno izvješće, mislim da to otklanja mogućnost stečaja.
Cijenom smo u sličnim okolnostima, kada se čekala odluka aztn o pripajanju h1 , bili na 3,60.
Sada na 1,60.
Prodaja ne popušta, nije da nemaju municije. Oni koji su marljivo sakupljali nemalu količinu, sada marljivo izlaze.
Ako netko ima ideju o tome što se zbiva, i zašto…neka nas prosvijetli.
Zbiva se ….
http://www.seebiz.eu/otp-uravnotezeni-kupuje-dalekovod-prodaje-optimu-telekom/ar-190821/
a jedna osoba koja sjedi u upravi otp investa dionicar optime .
ovdje sve suc muc 🙂
Uuu, ubio se OTP Uravnotezeni od aktivnosti. Prodao OPTE za 40.000 kn i kupio DLKV za 40.000 kn.
Inace, fondovi su bas mjerilo za prinose, a to najbolje pokazuje i ovaj primjer. Prodali su udio u firmi u kojoj se upravo dogada preokret u poslovanju i koja je u 2018. ostvarila dobit od 5 milijuna kn, a kupili su udio u firmo koja ima suprotni trend i ostvarila je u istoj godini gubitak od 76 milijuna kuna. Svaka cast.
Btw, taj isti OTP Uravnotezeni u portfelju ima najveci udio (oko 18,5%) junk drzavnih obveznica sto sve govori o njemu i releventnosti njegovih ulaganja.
Zaboravio sam napomenuti da je taj isti OTP Uravnotezeni svojim clanovima u zadnjih 12 mjeseci ostvario spektakularni prinos od -7,9% (slovima MINUS SEDAM ZAREZ DEVET POSTO)
@trial
Uuu, ubio se OTP Uravnotezeni od aktivnosti. Prodao OPTE za 40.000 kn i kupio DLKV za 40.000 kn.
Inace, fondovi su bas mjerilo za prinose, a to najbolje pokazuje i ovaj primjer. Prodali su udio u firmi u kojoj se upravo dogada preokret u poslovanju i koja je u 2018. ostvarila dobit od 5 milijuna kn, a kupili su udio u firmo koja ima suprotni trend i ostvarila je u istoj godini gubitak od 76 milijuna kuna. Svaka cast.
Btw, taj isti OTP Uravnotezeni u portfelju ima najveci udio (oko 18,5%) junk drzavnih obveznica sto sve govori o njemu i releventnosti njegovih ulaganja.
To je malo šira priča. S jedne strane peglaju Novoselca koji upravlja drustvom koje je vlasnik Dalekovoda. A s druge strane drze cijenu na Optimi dolje. Miler i Brborovic su stari provjereni kadrovi Zabe… u njoj su naime vise od 15 godina pekli zanat.