Možete "svašta" pisati ali tržišna kapitalizacija je 112 mil pri dugovima od 500 mil, EBITDA 135 mil i prihodom od 530 mil.
[/quote]
A equity nista ne vrijedi?
[/quote]
naravno da vrijedi, ali čisto malo dopunjavam radi objektivnosti pisanja
HT preuzima EVO TV. Jel će to nekako utjecati na proces s Optimom?
https://www.index.hr/vijesti/clanak/ht-preuzima-evotv/2067182.aspx
Špekulanti su učinili svoje, al sve će to market korigirati i dovesti u red.
Sad kad je HT uzeo EvoTV nema razloga da Optima ostane u portfelju.
Moja poruka nepoznatom prodavatelju: Sad kad ste počistili sav bid preko 1.6, sad ste stali… Ajde gruni više po bidu sve do 1.01, nije ti ćaćina lova pa da te briga! 🙂
Pa ne žele oni prodati, nego žele da drugi prodaju… a takvih sve manje.
Sad da netko raspali 100.000 ili 200.000 komada vidio bi bežanije i/ili nove blokade.
Stišće jer je tako naloženo iz centrale, svi to znaju, smao regulator ne zna… treba ima napisati prijavu na potrosaci@hanfa.hr
Što nas više napiše, morat će reagirati. Prijava se piše u formi podneska i u njoj treba navesti sumnje na manipulaciju nalozima i cijenom. Hanfa je dužna u određenom roku odgovoriti na svaki podnesak.
Pa ne drže cijenu dolje spekulanti. Ti misliš da ovi po 20.000 komada što iskaču iz paštete čim cijena krene gore, služe da se stvarno iskrcaju?
Ja mislim da je sve jako namjerno i da će u jednom trenutku prestati. U kojem, to ćemo vjerojatno dosta skoro vidjeti.
Dok ljudi strepe hoce li im firme izdati FI na vrijeme, Optima je vec izdala i revidirano izvjesce…
Super…
Pa ne drže cijenu dolje spekulanti. Ti misliš da ovi po 20.000 komada što iskaču iz paštete čim cijena krene gore, služe da se stvarno iskrcaju?
Ja mislim da je sve jako namjerno i da će u jednom trenutku prestati. U kojem, to ćemo vjerojatno dosta skoro vidjeti.
kolega možete li nam pojasniti na koje konkretne protuzakonite aktivnosti mislite? koliko ja vidi da je tu sve regularno. uzmeš milju kn i rastjeraš ask pa da vidiš kako će se sve korigirati.
Dok ljudi strepe hoce li im firme izdati FI na vrijeme, Optima je vec izdala i revidirano izvjesce…
Super…
..dobit iz debelog minusa (iz prethodnog razdoblja) u blagi plus, neloše.
Nije baš blagi plus, ipak je 4 kvartal bio cca 10 mil. dobiti, vidi se trend uz jaki rast profitabilnosti što implicira možebitnu dobit od 40-ak mil. slijedece godine ako se trend iz 4 kvartala nastavi. Mislim da bi se trebao nastaviti uz stabilne prihode i sinergiju ušteda zbog pripajanja H1 koja bi trebala doći do izražaja u 2019. godini. O prodaji neću ništa komentirati..