OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@oreskovic
Mozda namjerno drze dole zbog prosjeka.
U ljeto moraju pripremit prodaju.
Ako je prosjek nizak kome god se rihta, platit ce manje nego je realno.
Jos jedna u nizu prevara.

Ma ne štela se za nikog, nego je RBA igrač Austrijanaca odnosno A1 i pegla cijenu da budu konkurentni s ponudom ako u dogledno vrijeme krene prodaja. S druge strane Zabi se ne zuri, a ni HT-u. Zaba uzme svake godine vise od 20 milijuna kuna na kamatama i sto dulje traje to uzimanje njima dobro. Zaba dobro zna da će na kraju balade zbog vrijednosti jedinog preostalog značajnog udjela profitirati. I da vrijendost tog udjela neće padati vec samo rasti, pogotovo kada se dug dodatno smanji i društvo pripremi za prodaju. A HT-u naravno odgovara da sto dulje upravlja i konsolidira Optimu.

Ako pogledate novčani tok u neki dan objavljenom izvjecu vidi se da je likvidnost prmeostena kreditom od 95 milijuna kuna. Tako da samo polako i razborito.

Nema još puno dionica kojima se može duže zadržavati cijenu, kad tad će biti snažan rast kad se odigra sve što se mora , sad je ovo jedna druga dimenzija kad su izvjesna buduća izvješća na zavidnoj razini uz očekivano dodatno “ušminkavanje” pred prodaju, očekujem i ponekog novoga jačega investitora koji će prepoznati priliku.
Zapamtite, vlasnik uvijek želi prodati po što većoj cijeni i nema tu poklona nikome.
Ja očekujem nekoliko faza rasta kako se bude bližila prodaja:
1)čim završe rasprodaju a nemaju još puno očekujem cijenu na 2.00- 2.50 kn
2) dobro izvješće 1 kvartal 2.50- 3.00 kn
3) ljeto, dobro izvješće 2 kvartal i procjena vrijednosti 3.50-4.00 kn
6) kraj 2019 i početak 2020, odlično godišnje izvješće, prodaja uz objavu javnog natječaja, špekulacije oko cijene i potencijalnih kupaca 5.00-6.00-7.00 kn
Ovo je naravno samo moja pretpostavka, apsolutno je sve moguće po pitanju cijene na burzi.
Ali da vrijedi dionica više od trenutne cijene nije upitno, treba biti strpiljiv i vrijednost će se prije ili kasnije naplatiti,ako ne prije u trenutku prodaje sigurno a to je onda na kraju samo pitanje vremena.

@tizian
da je tako, dali bi cijena bila 1,7 kn?

@aardwark

ma ko moze nesto namjerno drzati dolje, to su glupe i isprazne price
@naimxs
ja kazem da je sa tih 100 milj krenula igranka, i da ce HT na kraju imati 300 milja pozamjnica prema OPTE, + to stocka sto imaju, i isplatiti ZABA po nekoj dogovorenoj cijeni da se namire, a da ce oni placati premiju za nesto sto vec koriste 5 godina, meni je ti jednostavno nepojmljivo…

al opet nepojmljivo mi je bilo i mnogo toga, pa na kraju bude da ne mozes vjerovati…HT je stvarno enigma

@oreškovic
Pa znate da su tu neki fondovi izlazili van jer im je to premali udio u portfelju pa su ga se htjeli riješiti i oni su pogurali cijenu dolje, pa bivši dioničari H1 tipa Elektromagic koji su u problemima pa tkz. loša izvješća zbog H1 i otpisa Godwila, dodajte nelikvidnost i loše ozračje na cijeloj burzi , strah ljudi jer misle da će ih netko izigrati bez obzira na odluku AZTNT-a , i tu Vam je cijena gdje je, pa kad pada cijena ljudi misle da ne vrijedi i postaju pesimisti. Dosta je tu ušlo jakih igrača koji su valjda optimisti.
Pa HT to ne može kupiti, on samo upravlja sukladno Ugovoru sa ZABOM i ne smije umanjiti vrijednost više od 10%, ali i da mu se isto dopusti da kupi nema veze, uostalom glavno je da se dobro proda na kraju priče i tu je ZABA osigurač koja to želi što skuplje prodati.

, a da ce oni placati premiju za nesto sto vec koriste 5 godina, meni je ti jednostavno nepojmljivo…

mislim da smo do sad utvrdili da HT nemoze kupiti niti preuzeti optimu, niti po 1, niti po 5, niti 10 kn… niti gratis niti da mu daruju …. dakle nikako, nada, niks

@tizian

da je tako, dali bi cijena bila 1,7 kn?

@aardwark

ma ko moze nesto namjerno drzati dolje, to su glupe i isprazne price
@naimxs
ja kazem da je sa tih 100 milj krenula igranka, i da ce HT na kraju imati 300 milja pozamjnica prema OPTE, + to stocka sto imaju, i isplatiti ZABA po nekoj dogovorenoj cijeni da se namire, a da ce oni placati premiju za nesto sto vec koriste 5 godina, meni je ti jednostavno nepojmljivo…

al opet nepojmljivo mi je bilo i mnogo toga, pa na kraju bude da ne mozes vjerovati…HT je stvarno enigma

ht ne smije to kupiti i cijela konstrukcija ti je bez veze. prije nego nešto napišeš prouči ranije postove ili nađi neke suvisle informacije.

who dares, wins

CEO(Boris Batelić) je vrhunski operativac koji je dok je bio u HT prošao sve što je potrebno da ima širinu i znanje tj. od dna do vrha, stoga bi trebao apsolutno znati sve o operativnom poslovanju telekoma tj. kako treba posložiti stvari.
A to je neka druga priča nego kada ti firmu čovjek koji je karijerni direktor.
Smatram da je ovo iznimno važno za nadam se buduće još boje oprerativno poslovanje.

mislimsvi sljedeci kvartali u pozitivi…tek sad slijedi pozitivna sinergija H1 i optime….

Tko prodaje iz TOP 10
Ja ne vidim promjene od 19.01.2019.

Tko god “pegla” cijenu, hvala mu od srca! Omogućava bureku kao što sam ja da se pomalo uključi u potencijal OPTE od svake plaće.
Šalu na stranu, mislim da je jedna od glavnih okolnosti koja odvraća male ulagače od ZSE izloženost velikim igračima, pogotovo kad se spoji s “kapacitetima” naših regulatora.
Što se tiče prezaduženosti dionice i mogućeg stečaja po logici koja je izložena nijedna fizička osoba ne bi nikad uzela kredit za auto, a kamoli za stan. Glavno je da je likvidnost dostatna za uredno plaćanje, a što u ovom trenutku nije upitno, dapače u smjeru kojim se krenulo moglo bi se malo i ubrzati s otplatom duga.

Ma daj, mjesec dana ti RBA ništa nije prodao, i prije su znali puštati pa par desetaka tisuća ali su ih i par puta vraćali tj. valjda je bio neki kolateral u pitanju.
Tu su oni uvijek oko 2 mil. komada.
Naravno, ne znači da oni neće prodavati u budućnosti ili netko drugi ali ne možemo konstantirati da netko iz top 10 prodaje kad ne prodaje.

New Report

Close