OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska OPTE (OT-OPTIMA TELEKOM d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Pa nek prodaju.

Očito je plan bio da se pegla cijena i da se ne talasa, međutim transakcije između A1 i Metroneta, Bneta, Amisa i ostalih su našle put do javnosti. Mene se neki dan kontaktirali iz jednog medija s uptima baš za Optimu i mišljenje oko vrijednosti. Očito je sve više interesa oko ove priče. Sad kad je duh izašao iz boce, teško će ga biti vratiti nazad.

zanimljivo kako ni jedan interntet portal koji prati trziste i rezultate raznih poduzeca, nije obajavio kako je poslovala Optima .
Barem ja nisam nasao ni jedan post do sada .

Havi….čemu se čudite?
Pa vidite da ima tipova koji uredno daju loše ocijene svima vama što pišete činjenice o rezultatima Optime?
Uredno i kad ste objavili da sde uredno plaćaju dugovi dobijate minus….
Znači sve rade samo da ocrne firmu i kupe sebi jeftino dionice.
To je uigrana ekipa,ludaciiiii

@havi

Finally.

http://www.seebiz.eu/optima-telekom-ebitda-u-2018-skocila-199/ar-189779/

Sada ocekujem hrpu palceva dolje od svih jalnusa na forumu. 🙂

I na tportalu.

https://www.tportal.hr/biznis/clanak/optima-telekom-lani-s-rastom-prihoda-od-cak-10-5-posto-20190215

Teško je mnogima prihvatiti ovakve rezultate koji impliciraju moguću dobit od 50 mil kn slijedeće godine, to je tako s našim ljudima, uvijek će pronaći nešto loše…

A kolika je stvarna 2017A:
EBITDA: 105.5 (prije jednokratnih)
Dug: 540M (dugoročni i kratkoročni samo prema bankama, papirima i dobavljačima bez poreza, zaposlenih itd.) – ok uključen je i H1 dug, ali je uključena i H1 EBITDA
Novac: 50M

Jel uopće smijem uvrstit u formulu?
5x 105.5 – 540M + 50M = 32.7M na 69.5M dionica je ……. 0.539 kn po dionici…

Ako nije problem kolega, može novi izračun na osnovu 2018 g?
Slabo mi ide matematika.
Hvala.

Bude li dobit od 50 milijuna kuna u 2019. dionica mora na minimalno 10 kuna.

Ako dogovore dužu otplatu obveza onda je sve moguće

Barona za moderatora a šefa za direktora ... moji postovi nisu nagovor na kupnju ili prodaju vrijednosnica

Vezano za Ugovor s ključnim kupcem tj. s Gradom Zagrebom o kojem sam pisao a kojji je realiziran negdje na jesen 2018 god, prošli tjedan u Domu umirovljenika vidim račun od Optime(tv+internet, iznos neću spominjati )…znači svi domovi umirovljenika, osnovne i srednje škole, vrtići, domovi zdravlja, zbrojim koliko ih ima sa prosječnim računom i dođem do cca 20 mil. kn godišnje. To je samo pretpostavka da bi mogla biti takva vrijednost Ugovora.
Prije su isti imali Ugovor s metronetom.
Znači, biti će dobra dobra 2019 po meni.

Ovdje se svi slazu jedno. A to je da OPTE vrijedi minimalno x2 na ovu cijenu. Zasto je onda trziste toliko neefikasno, nije da bas nema prometa….

evo i HT ima 100 milja u OPTE, ja nebi rekao da je to slucajno…morat ce i HT to platiti nesto ukoliko zele isti preuzeti totalno, a hoce….

zasto cijena ne mrda????

“Paulie
Bude li dobit od 50 milijuna kuna u 2019. dionica mora na minimalno 10 kuna.”

Da Opte nema duga onda bi trebala biti cijena 10 kuna sa dobiti od 50 miliona kuna ali racunati ga bez duga i usporedjivati ga sa HT nema smisla.

Nemojte slusati zorangutana zbog njega su neki ljudi izgubili novaca na Agrokoru provjerite sta je tamo pisao

New Report

Close