Kao što sam već danas napisao – efekti dobrih FI kratkog su daha, nema na burzi dovoljno entuzijazma da poguraju dionicu gore i zadrže je tamo.
U pravu ste kolega, ali žalosno je to da svaku dobru vijest pojedinci
koriste za iskrcaj još veće količine dionica, pa pravila za ulaganje u
Hrvatskoj uopće ne vrijede trenutno. Nadam se da će se ispraviti ta
anomalija kada taj pretjerani pesimizam od agrokora malo splasne!
Ma Croatia osiguranje pokušava zaštopati jer je to maslo bivšeg iz HT-a koji je koliko sam vidio dobio neke prijave jer je uzeo s još jednim likom na nekretninama HT-a cca 4 milijuna eura u 2017. godini. CROS je od onog skrbničkog zabe otrgnuo 200.000 komada, al dosta toga je već otišlo i uskoro će vjerujem to biti riješeno. Oni više nemaju municije.
Brana protiv rasta cijene je postavljena, ali ona sada više nema nikakvog smisla.
Nastavak pozitivnog poslovanja, izlazak iz negativnog kapitala ……………
Većina strahova ( plašenje stečajem, dokapitalizacija itd. ) ovakvim GFI postaje prošlost.
@rambo
To sam mislio “do par sati” kao nekakav maksimum. Ovdje je očito minimum jer ekipi ne odgovara rast ni pod razno pa će radije žrtvovati dionice nego dopustiti rast. Bolesno…
@rambo
To sam mislio "do par sati" kao nekakav maksimum. Ovdje je očito minimum jer ekipi ne odgovara rast ni pod razno pa će radije žrtvovati dionice nego dopustiti rast. Bolesno…
u ovom slučaju to ne stoji jer prodavatelji (big shots) ovu dijonicu tlače već godinama… nema ovo veze sa izvješćem, oni samo nastavljaju ranije započeto.
veliki prodavači ili ne.. ovdje trebaju miljunski prometi koji će polomiti svaku prodaju i onda će se cijena pokrenuti.. dok god su velike transkacije par 10k komada neće cijena značajnije potegnuti
Najvaznije je da su oni presli u pozitivan teren prvi put nakon puuuno vremena. Tek sad mozemo razgovarati o nekom ozbiljnom ulaganju jer ovo je do sad izgledalo kriminalno. Doslovno.
Optima TOP !!!!!
CC 130 mil kn ebitda
Firma konačno ide sigurnim i uspješnim tokom…izvješce top…pozitivan trend poslovanja.
A sad je ostalo još godinu dana da se još poboljša vrijednost firme.
Zaista firma koja ima potencijal i vrijedi jako puno.
U regiji se kupuje sve i to po visokim parametrima i cijenama….tako da će za Optimu biti puno kupaca.
To je najveća firma u regiji koja ide u prodaju i svakome će biti interesantna.
A ovima koji štopaju cijenu…neće još dugo…kad tad će ih kupnja polomiti.
To su igre lopovske a tko iza toga stoji…
Totalno nebitno….Optima ide pravim putem i to je najbitnije.
Najvaznije je da su oni presli u pozitivan teren prvi put nakon puuuno vremena. Tek sad mozemo razgovarati o nekom ozbiljnom ulaganju jer ovo je do sad izgledalo kriminalno. Doslovno.
Daj prestani pisati gluposti. Do spajanja sa H—1 su imali dobit do 20 milijuna kuna godišnje uz sličnu Ebitda maržu kao i sada. Spajanje sa H-1 do pune implementacije sinergija znacilo je držanje korisnika na 2 platforme, koje su sad migrirane na jedinstvenu i tu se sad vide uštede.
Ima vas još tu nekoliko “znalaca” koji pratite firmu najviše par mjeseci i mislite da se stručnjaci. Sve je to bilo poznato i očekivano, samo znalci za sve i sva očito nisu imali pojma sto i kako se radi. Značajnije smanjenje duga značiti ce daljnji rast neto profitabilnosti obzirom da se i dalje troši gotovo 30-tak milijuna kuna godišnje na rashode za kamate.
Nadam se da će firma odličnim izvješćem nastaviti ovakvim i još boljim trendom ubuduće i začepiti usta svima koji su tu navijali za propast, crnjake, stečaj…
Znaju oni koji su to, tipa snajperist i ekipa.
Zato ja ponavljam da treba biti strpljiv i uporan i ne osvrtati se na svaku provokaciju. Vidjeli smo danas da je i Tele2 označio hrvatsko tržište kao stratesko i otklonio svaku mogućnost skore prodaje lokalnih mobilnih operacija. Ja sam pogledao Tele2 Report i oni su krenuli sa punom integracijom fiksnih i mobilnih usluga na načelu FMC konvergencije usluga u Švedskoj. Možda je to naznaka da će sličnu strategiju pokusati primijenit i na ostalim tržištima na kojima posluju i na kojima se otvori mogućnost akvizicija i kasnije primjene te strategije.
https://www.tele2.com/globalassets/documents/reports/2018/tele2_q4-18_report_eng_final.pdf
http://zse.hr/UserDocsImages/financ/OPTE-fin2018-1Y-NotREV-K-HR.pdf
Rezultati su skroz ok. čak imaju i neto dobit od cca 5 milijuna kuna– Persu.
Zadrž. dobit i rezerve -694,73 Miliona , 2016 godina -589,70 Miliona.2017 -675,04 Miliona,
dug iznad kapitala povećan za cca 100 miliona kuna..
molim vas sto je tu persu ???