Oporavak burze

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Oporavak burze

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Džaba sve…

ex maratonac, ex neumoran (05.10.2007.)

maratonac@
slažem se ALI sve do “jednog dana”, a taj dan ja neću dočekati na gradelama obliven hladnim znojem,pun adrenalina i svega ostalog što ide u paketu a nije mi napeto.
nekad mi je bilo a sada mi je zabavno pratiti to na drugima i uživati u tom njihovom vlastitom izboru.
iako sam to u nekoj mjeri osjetio i u siječnju mjesecu jer su neki moji izbori za utrošit preostali cash
značajno poskočili iako “nisu smjeli” po prevladavajućem deklariranom pesimizmu.
moram priznati da se osjećam pomalo pomiješanih osjećaja.
i sada sam u dilemi priznati “po.pušeni” pesimizam i platiti 20-50% više
ili se priključiti u strpljivosti deklariranom pesimizmu i nadati se padu?
napisat ću nekad kako je ispalo,nije m i o glavu jer sam i bez toga prevladavajući unutra u dionicama pa bi mi propuštanje bio još veći win.

ako plaće rastu značajno,rastu i mirovine kolike su šanse da hr analitičarska krema neće opet biti iznenađena ako će njihove prognoze opet biti značajno nadmašene.
nije da se na to nismo navikli mjereno na dugogodišnjoj skali ALI
postoji li za njih granica gdje počinje sram,neugoda,upitnost vjere u vlastite diplome,moć prosuđivanja i zdrave logike….
mislim sve pri činjenici da investitori svijeta na skali u godinama gledaju na HR neusporedivo manje pesimistično i depresivno + dokazalo se i sa pravom.
neka pesemizmus croatizmus živi vječno ALI uskoro će morati odmjeriti snage na ZSE sa nepesimizmusom necroatizmusom a nije tajna na koga se ja kladim pa makar me proglasili nedomoljubom.

ne treba zaboraviti i vrlo važnu činjenicu da iako sa nekom odgodom što za strpljive nije problem ALI bez croatizmusa pesimizmusa mi nikada nebi mogli kako jesmo ili kako izgledno hoćemo pa….
a ako bi bilo pitanje:
kada opet?
za strpljive uvijek na vrijeme da naplate nestrpljima,pesimističnima….
+ vrrrrrlo izgledno još ove godine.
koja će brzo proći kao i nemalo njih prije ove zar ne?
a na kraju godine će trebat stati pred ogledalo i odgovoriti na pitanje:
koliki je prinos ostvaren ove godine?
ili koliki se je mogao ostvariti prinos ove godine?
osobno neću još stati pred ogledalo jer mi je siječanj ostao u znaku propuštanja iako po drugim stranama sa bitno većim dobitcima ali na njih sam “računao” a na propuštanje nisam pa…
ovo će izgledno biti godina bježanja od ogledala za večinu jer je po deklariranom večina je pesimistična,znači u cashu jer bi suprotno od toga bilo kontradiktorno?
možda griješim,nebi bilo…

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

Migra
Oporavak ce doci.
Vjerovatno ove godine.
Medjutim bit ce grbavo do tada.
Lose je raspolozenje.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Jesen će bit brutala…
Sad se zauzimaju konačne pozicije…

ex maratonac, ex neumoran (05.10.2007.)

Samo da se Amerika se sruši prije toga pa da na kraju ne ostanemo i bez tih jadnih par mjeseci bulla prije nove krize…

Amerika ce korigirati do 20% mozda, ali to je tehnicki. Recesije nema, dapace, nema ni naznaka.
Ako stvarno krene nesto najesen imat cemo bull od solidne dvije godine ili vise.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Migra
Oporavak ce doci.
Vjerovatno ove godine.
Medjutim bit ce grbavo do tada.
Lose je raspolozenje.

vidim temelje za cilj a kada će točno cilj mi je tek od sekundarnog interesa.
meni niti godine čekanja nisu neki napor kada vidim temelje da će mi se izgledno isplatiti.
na burzi investiram dio kapitala radi kojeg neću ostati bez kruha,niti imalo blizu toga.
ako će biti “grbavo” to bi značilo da će biti neočekivanih dodatnih prilika za dovoljno strpljive i odvažne,one koji žele više riskirajući više.
uvijek ima i drugih opcija za ulaganje kapitala .
“loše raspoloženje” vidim i ne vidim,odnosno volio bi da ga vidim na onome što želim kupiti
ali čini se da nisam te sreće,ili nisam za sada,vidjet ćemo kako će to dalje ići.
u čemu je kvaka prevladavajuće pesimistične spike,stvarne,deklarativne,fake?
čini se u tome da i dalje nema neselektivnog rasta i jačeg rasta crobexa.
1.crobex je dominatno rastao godinama i nema više toliki kapacitet kao necrobex.
2.izostanak neselektivnog nije problem ako selektivni nudi dobre prilike.
3.izostanak je vrlo izgledno nešto što će se rješiti u 2018
4.dani se broje do novog pogleda na zse koji će potvrditi da ulazimo u fazu kada će
“pušenje” pesimistične spike ispostavljati račune.
meni ga je isporučilo,sigurno nisam jedini,biti će nas svakim danom više
pa ćemo rezimirti krajem godine kada je tko i na čemu….
5. može market i teoretski dole(potencijal za gore je značajno veći) ali da sam u svojoj karijeri na nekima uhvatio samo na pola puta do dna di bi mi danas bio kraj,bilo kome od nas?
lovljenje dna će mnoge zaviti u crno,zakon je to prirode koji još nikad nije večina demantirala niti neće.
tko će biti dio te večine a tko manjine koja će više ili manje naplatiti toj večini…
time will tell

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

Jesen će bit brutala…
Sad se zauzimaju konačne pozicije…

Ja ne znam da li ce jesen biti brutalna ali rast hoce svakako. Pitanje je da li ce se cekati do jeseni. To vrijeme ce mnogi iskoristiti za lagani dokup bez srljanja.
Ja pokusavam malo pecati ali je to jako tesko i nema vise prodaje osim malih burekdzija.
Vjerujem da ce streloviti rast mnogu ostvaiti u cudu….a vjerujem i da ce trajati barem 2-3 godine uz, dobrodosle, tehnicke korekcije u medjuvremenu.

“Perspektive nisu sjajne, ulazimo u razdoblje stagnacije, a ova godina će biti preslika prošle”

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

Znači opet platit masni porez na dobit? Uh već mi je slabo od plaćanja tog nemilog nameta.

使用を信頼し、あなた自身の能力の

“Perspektive nisu sjajne, ulazimo u razdoblje stagnacije, a ova godina će biti preslika prošle”

Ma ti tipovi su potpuni lajbeki.
Propadne Agrokor, uvede se regularno placanje, cijela drzava se deagrokorizira, a njemu se osim turizma nista nije promijenilo?!?
Cudo, cudo.
I osim toga rast nije 2 nego 3%.

Ma ti tipovi su potpuni lajbeki.
Propadne Agrokor, uvede se regularno placanje, cijela drzava se deagrokorizira, a njemu se osim turizma nista nije promijenilo?!?
Cudo, cudo.
I osim toga rast nije 2 nego 3%.
[/quote]

Dovoljno je pročitati tko je analitičar godine.

New Report

Close