Oporavak burze

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Oporavak burze

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Fičonje su nakon teskih muka i nedaca podignuli rejting RH za jedan stupanj.
23.03. slijedi ocjena S&P.
S obzirom da je trziste ovo podizanje rejtinga odavno uracunalo, a i vise od toga, gledajuci kamate usporedivih zemalja, smatram se pozvanim iznijeti jednu mnogo drskiju prognozu, a ta je da ce S&P koji ne voli kaskati za drugima ocjenu ovaj put podici za dva stupnja i uvrstiti RH u investicijski razred.
Trziste je to vec odradilo i za dva puna mjeseca ce jos i vise tako ovo koliko god drsko zvucalo smatram najrealnijim.

Samim time kamate na stednji postaju jos besmislenije, a za ulazak na market ovo je jedan od zadnjih vlakova.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Kolege nismo mi nista propustili vec vise nismo sanaderovska napredna drzava, vec zaduzena banana. Cijene na burzi su realne. Vidimo sto god se proda ide po 20-30% vise nego je na burzi i to je normalan diskont.

Ma kakva receija vani, ne barem naredne 3-4 godine. Ono što je nama izbilo par novih automobila i dva tri stana je hebeni agrokor, prošla i ova godina trebale su biti renesansa na ZSE, ovako je za mnoge bila tragedija.

使用を信頼し、あなた自身の能力の

Kotac se pokrenuo.
To je najvaznije, a sa svakim iducim jeftinijim kapitalom bit ce jos brzi.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

depresivan smo narod,nekad sam napisao izgledno i najdepresivniji na svijetu.
pesimizmus croatizmus će ući u povijest svijeta.
pa pogledajte naše stručnjake, profesionalce vodeće analitičare i od nedavno glavne analitičare to je sad kao neka nadri titula glavni analitičar koji ispadaju i z paštete ,usporedite njihove prognoze u zadnjih 5-6g sa onim što se je dogodilo?
pa oni spadaju u pismenije ljude ovog naroda?
ja bi na njihovom mjestu si stavio škarnicl na glavu kad izlazim na ulica,iskreno bi me bilo sram da uspijem svake godine(5) promašit i značajno uvijek negativno promašit.
pa t o može samo onaj tko je turbo teški alibi analitičar koji je svejstan svojeg neznanja pa se očajnički boji da ne napravi previsoku ocjenu očekivanja?
takvi su ugurali pesimizam i depresiju ovom narodu u kosti ali su uspjeli zadržati svoje fotelja čak su iz analitičara postali glavni analitičari.
to mi uljepša svaki put dan kada čujem ili pročitam.
a kada su nam “glavni” kakvi jesu šta će tek misliti ostali i očekivati?
sve iznad smaka svita je veliki optimizam.
ma nema veza više,za mene je to nebitna stvar doći će strana pamet pa će pokazati..
ako smo čekali do sada još godinu ili dvije za izglednu zaradu vrijednu penzije neki će pričekati a
kome nije do prijevremene penzije može svaki dan na posao.
sloboda izbora je zakon.
silili se pesimisti ili kvazi pesimisti ili ne kotač povijesti se ne može zaustaviti
kako ja gledam dolaze puno jače sile izvana koje će poraziti pesimizam i naplatiti mu njegov pesimizam sadebelim kamatama,
naravno tu su i rizci bez kojih se ne može kako se može zar ne’?
ima gdje je navodno bez rizika pa…

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

Čudno da nitko nije stavio link dizanja kreditnog rejtinga RH…
Prvo povecanje kreditnog rejtinga od 2004.g.

Kad se vratimo na rejting iz 2004. onda ću ga linkati.

Pogledaj gdje je Rumunjska od 2004. a gdje smo mi.

Sa Česima i Slovacima se više ne možemo uspoređivati a šišali smo ih za 5 konjskih dužina.

Ovakvim rastom nejdemo nigdje i ostajemo na začelju Europe, a bojim se da bi nas mogli prešišati i ovi van EU jer imaju bolju klimu za ulaganje i investiranje.

Ima vec na kom.trg.ali ono sto je najbitnije,svakako dobra vijest koja ce pogurati ( navise) cijene mnogih dionica ,vrijeme je za jednu malu euforiju

ništa se neće dogoditi, ama baš ništa.

Meni iskreno uopce nisu jasni crnjaci na ovom topicu. Razumijem da netko druka na pad neke dionice koju zeli jeftinije kupiti, ali da netko priziva pokop TK kao cjeline je stvarno pitanje za jednu strucnu opservaciju, no hard feelings.

@serislav
ja ne razumijem ni to da netko druka da je dionica losa , a samo da jeftinije kupi.
u zivotu treba imat svoje ime i prezime i ponasat se normalno i u skladu sa nekim normama,
te da svakome mozemo pogledat u oci .

a drukat da se jeftinije kupi ili skuplje proda i pri tome zaradi par kuna razlike , moze samo zla i pokvarena osoba .

Ima vec na kom.trg.ali ono sto je najbitnije,svakako dobra vijest koja ce pogurati ( navise) cijene mnogih dionica ,vrijeme je za jednu malu euforiju

[/quote]

Ne bih se bas slozio.dobra vijest je ipak dobra vijest.

drastično smanjti doprinose na plaće i drastično smanjiti poreze. samo tako možemo dalje !

[/quote]

Ne bih se bas slozio.dobra vijest je ipak dobra vijest.
[/quote]

vijest jest dobra, lijepo za čuti, ali za OVU burzu, gdje dionice preko noći maknu sa burze (PVCM), gdje perjanice iz crobexa (LEDO, ZVZD, JMNC…) objavljuju lažirana FI koja su dovela do peko -90% pada cijena dionica, gdje je masa firmi bila u PSN i jedva preživjela, gdje masa firmi završila u stečaju (zadnji VDKT, sa 400 kn na 1 kn pa delistiranje) to je sasvim nebitna stvar

Prosječna neto plaća porasla na 6.190 kuna, ovo je sektor sa najvišim primanjima

…Prosječna neto plaća po zaposlenom u pravnim osobama u Hrvatskoj za studeni prošle godine iznosila je 6.190 kuna, što je na mjesečnoj razini nominalno i realno više za 2,9 posto, dok je na godišnjoj razini realno porasla za 5,1 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS). …

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

New Report

Close