Oporavak burze

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Oporavak burze

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Dečki svaka čast…… grohko se nasmijah….. šteta što će moderiškas brisati…

Apsolutno se slažem da je najbitnije dok ……… radi hladovinu…. 🙂

NOVAC JE SAMO SREDSTVO POMOĆU KOJEG SE ZADOVOLJAVAJU POTREBE

ma samo deri sve šta hoda.

...povijest se ponavlja...

burza dokazano smanjuje ku.r.ac. ovima što im padaju cijene ne moram objašnjavati, a ovim drugima jer isčekuju rast burze umjesto da očekuju rast kite.

he, he, he… kita naraste do 25-te, i to je to! a onda nastupa rast burze da ju dodatno oplemeni!

…jer ljudi nemaju love. ta štednja, to je 95% u vlasništvu nekoliko osoba.

Dobro, ti stvarno misliš da onih par najbogatijih lovu drže na štednji u našim bankama?
[/quote]

ja ti kažem kako je, a ti misli što hoćeš. iskreno, njima je to tu da im se nađe, a glavninu drže vani. 95% štednje drži stotinjak osoba. a ti i dalje mudruj.
[/qruote]
Dakle, ako sam te dobro shvatio, 100 ljudi drže 95% štednje u bankama, a to im je sitniš, da im se nađe pri ruci. Hvala što si me prosvijetlio, kajmane, oprosti, delboy.
Kraj diskusije s moje strane, prije nego počneš o Istri ili maslinovom ulju.
[/quote]

Dobro da nisi skuzio moja 4 preostala nicka…ti si rekao da drže vani, a kažem da ne drže. Zaboravio si na obitelji…ali nebitno, samo deri svaku koja daje. Uskoro će nas napasti vanzemaljci

godinu na izmaku kolikogod to nekima smetalo karakteriziram kao godinu u kojoj je definitivno nastupio “oporavak burze“.ne samo radi brojeva koji će to dokazati već i radi onog što izgledno sljedi.
temelji za to su izneseni toliko puta da…
izneseni su i nebrojeni temelji koji su prethodili i ovogodišnjem rastu.
baš onako kako i treba argumentirano.
meni su pomogli da donesem neke kvalitetne odluke,uvjeren sam da nisam jedini.
time je ova tema ispunila svoju misiju,čak bi je svrstao u sam vrh po važnosti u 2016.
oni koji su je podcijenili ili zanemarili njezine argumente,išli kontra njih teško da su se proslavili.srećom pa svi imamo pravo na vlastiti izbor.
očekujem da će u 2017 g biti još više čitana,uvažavana .
svi su pozvani da pomognu u kreiranju da nam i u 2017 ova tema podari opet kvalitetne argumente.
svako dobro svima koji su pisali,čitali,najviše zdravlja a za ostalo se vrijeme pobrine onima koji su dovoljno strpljivi,skromni.
kotač jzamašnjak je u pokretu prema gore a najizglednije da će tako i nastaviti.
sada bi ga sam iznimno jake sile mogle okrenuti prema dole.
garancije nema,da nismo spremni na veći rizik u želji za većom zaradom nebi ni bili ovdje.
očekujem da će nam se u 2017 pridružiti mnogi novi,novi-stari ulagači koji su godine krize prezimili na oročenju.
teško da im se neće probuditi ,ponovo probuditi pohlepa jer:
1.propustili su dosta a opet vrlo izgledno još će više ako se ne uključe u nekom dijelu na tržište kapitala
2.kamate na oročenju su same po sebi zanemarive a turbo zanemarive kada ihse usporedi sa prinosom na burzi.
samo u listopadu je dobit bila na burzi 77x veća nego na oročenju.
veselimo se novim ulagačima jer oni će povečati vrijednost,zaradu nama ali i sebi.
lakše će to preživjeti kada se sjete koliki su prinos ostvarili na oročenju+izgledno nastavak bitno večih prinosa od onih na oročenju.
iz napisanog se da iščitati koja su moja očekivanja za 2017,očekujem da će biti bolja od 2016.živi bili…
dobar provod za blagdane,čujemo se u 2017.

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

kolega migra, ja mislim da bi vi trebali napisati roman :).. vidim tu tendenciju u vama, a i veliki spisateljski dar i zar

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

Neisplativost štednje podigla HT na 172 kune

S obzirom da se takav potez Feda već dulje vrijeme očekivao, analitičari kažu da je to povećanje kamata već ugrađeno u financijska tržišta. Posljednjih je tjedana upravo zbog očekivanja da će kamate u SAD-u biti povećane dolar znatno ojačao, pa se njegov indeks, koji pokazuje vrijednost američke u odnosu na šest ostalih najvažnijih svjetskih valuta, kreće nedaleko od najviših razina od 2003. godine.

Pritom se tečaj eura prema američkoj valuti kreće oko 1,0600 dolara, nedaleko od najnižih razina u posljednjih 20 mjeseci, jer je nedavno Europska središnja banka (ECB) poručila kako će nastaviti voditi labavu monetarnu politiku do kraja 2017. godine.
http://www.tportal.hr/biznis/politika-i-ekonomija/456638/FED-povecao-kamatne-stope-rastu-troskovi-zaduzenja-za-mnoge-drzave.html?utm_source=clanci&utm_medium=manual2&utm_campaign=clanci_manual

CROBEX 1.964,17 -1,09%

padne jedan napuhani brodar potone i Crobex
stvarno svašta

S obzirom da se takav potez Feda već dulje vrijeme očekivao, analitičari kažu da je to povećanje kamata već ugrađeno u financijska tržišta. Posljednjih je tjedana upravo zbog očekivanja da će kamate u SAD-u biti povećane dolar znatno ojačao, pa se njegov indeks, koji pokazuje vrijednost američke u odnosu na šest ostalih najvažnijih svjetskih valuta, kreće nedaleko od najviših razina od 2003. godine.

Pritom se tečaj eura prema američkoj valuti kreće oko 1,0600 dolara, nedaleko od najnižih razina u posljednjih 20 mjeseci, jer je nedavno Europska središnja banka (ECB) poručila kako će nastaviti voditi labavu monetarnu politiku do kraja 2017. godine.
http://www.tportal.hr/biznis/politika-i-ekonomija/456638/FED-povecao-kamatne-stope-rastu-troskovi-zaduzenja-za-mnoge-drzave.html?utm_source=clanci&utm_medium=manual2&utm_campaign=clanci_manual

euro je već 1.04 dolara….nego, tvoje je gledište zanimljivo, no to ne mijenja na činjenici da će radi jačanja dolara stranci i dalje investirati u SAD, a manje izvan, posebno još manje u našu regiju i na ZSE. To nije dobra stvar za nas, ako želimo povećati likvidnost. Rast se može ostvariti tada samo u slučaju prelijevanja domaće štednje u dionice, a to se neće dogoditi još barem nekoliko godina. Takva se prelijevanja događaju u doba ludila kad su cijene na vrhu. Zbilja živimo u zanimljivim vremenima kad niti stara pravila više ne vrijede.

ma ovo povećavanja kamata je samo razlog da se obori tržište i jeftinije uđe i pojačaju pozicije a mali da uglavnom izgube novce, zaboravljajući da na taj način odbijaju potecijalne ulagače u dionice i još više sprečavaju preljev novca iz štednje u dionice. tada svi gube i veliki i mali, samo je ovdje razlika da veliki-fondovi trguju s tuđim kapitalom a mali sa svojim.

dan je pametniji od noći!

New Report

Close