vidim i ht nešto luduje, a to je jako značajan indikator za ovu baruštinu od burze. značajnije nego da je probijena gornja bolinger linija.
stranci se prvo krcaju perjanicama,dok domaća”pamet” uživa u “sigurnosti” i kamatama 🙂
biti će progledavanje opet vrlo bolno,poučno,zabavno…
kladim se da i veliko dio nevjernih toma nisu svjesni da ako neće sami da će netko sa njihovim novcem ili u njihovo ime sa njihovim novcem kupovati po bitno većim cijenana od današnjih.
o evolucijo,teška li si?!
🙂
Ne bude li tamo dugotrajnih političkih prepucavanja, Hrvatska ima realne šanse za bolji rejting već u prosincu. Agencija Standard&Poor’s 16. prosinca objavljuje redovitu reviziju rejtinga, i prema očekivanjima, sadašnja ocjena ‘BB-‘ mogla bi se poboljšati. “S poreznom reformom pokazali smo sposobnost za reformske poteze, a s obzirom na dobra ekonomska kretanja, najmanje bi trebali rasti izgledi, ako ne i sam rejting”, smatra Marijana Ivanov s Ekonomskog fakulteta.
predviđanja su bijeli Božić izglasan proračun i zelena burza
Ne bude li tamo dugotrajnih političkih prepucavanja, Hrvatska ima realne šanse za bolji rejting već u prosincu. Agencija Standard&Poor's 16. prosinca objavljuje redovitu reviziju rejtinga, i prema očekivanjima, sadašnja ocjena 'BB-' mogla bi se poboljšati. "S poreznom reformom pokazali smo sposobnost za reformske poteze, a s obzirom na dobra ekonomska kretanja, najmanje bi trebali rasti izgledi, ako ne i sam rejting", smatra Marijana Ivanov s Ekonomskog fakulteta.
OČEKIVANJE = RAZOČARENJE
Čarapa je čarapa. Dionica je dionica.
Bolje cash u čarapi, nego gubitak u dionicama.
Ako ti netko sutra i ukrade čarapu, uvijek možeš okrenut
pilu naopako i kukat kako su svi lopovi, susjedi, država, žena, djeca, gazda, ministar, kolega,
prijatelj iz djetinjstva, a ti si jako pametan, ali nemaš sreće….
Vi drzite lovu u carapi… A ako crobex do nove godine zavrsi prko 2000 onda ce mnogi poceti vaditi lovu iz carapa… Jer ono sta ce se desiti u prva dva mjeseca ce mnogima koji drze u carapama lovu stvoriti kneglu u grlu koju ni najjaca cola skupa sa peptoranom nece moc ublazit
Poštovani,
danas je eto situacija prilično povoljna na ZSE. Gotovo sve dionice se “zelene”. Jedino se malo neda ADPL i LEDO. ADPL ne pratim, samo znam da je trenutno lagano posustala. Vjerovatno je nekakva vijest okarakterizirana kao negativna. Ali i ona nije daleko od plusa… Što se tiče LEDO-a (njegov sam dioničar) danas uopće nije trgovano tom dionicom. Iz meni nekog nepoznatog razloga u negativnom je tonusu. Pojavilo se jako puno naloga na prodaji i trenutno (unatoč fundamentima) dionica “ne ide nikuda”. Dapaće, sretan sam da osjetnije ne pada…
Ali, da ne odem previše od teme, situacija na Crobexu i na cijeloj ZSE je danas povoljna i gotovo sam siguran da će tako nastaviti bar još slijedećih nekoliko mjeseci. Jednostavno, previše je povoljnih vijesti u većini segmenata. Nadam se da će biti tako…
Srdačan pozdrav, drage kolege !
Ne bude li tamo dugotrajnih političkih prepucavanja, Hrvatska ima realne šanse za bolji rejting već u prosincu. Agencija Standard&Poor's 16. prosinca objavljuje redovitu reviziju rejtinga, i prema očekivanjima, sadašnja ocjena 'BB-' mogla bi se poboljšati. "S poreznom reformom pokazali smo sposobnost za reformske poteze, a s obzirom na dobra ekonomska kretanja, najmanje bi trebali rasti izgledi, ako ne i sam rejting", smatra Marijana Ivanov s Ekonomskog fakulteta.
OČEKIVANJE = RAZOČARENJE
[/quote]
nebi se složio jer moja su očekivanja premašena za 2016.
a oni koji još čame u cash-u i nadaju se: asteroidu,tsunamiju od 100m,vanzemaljcima,3.sv ratu… oni su mogli čak i po mojim očekivanjima biti bitno sretniji ,bogatiji.
a bilo je i onih koji su očekivali još više i bili u pravu.,moj naklon za ta očekivanja.
dokaza da je bilo bitno mudrije se kladiti na rast a ne na pad je bilo hrpetina.
još su samo malobrojni pesimisti koji nisu isparili kao kocka leda na srpanjskom suncu pod teretom dokaza.
u tijeku je utrka za titulom najnevjernijeg tome na zse,konkurencija svakim danom malobrojnija,otpadaju kao….
tko je osvoji imat će se čime pohvaliti.
nema garancije da će u roku par dana biti podignut kreditni rejting ali zar je to problem ako se odgodi za koji mjesec?
čekam to 5 g pa ne vidim problem u par mjeseci,u međuvremenu me je tržište počastilo sa neusporedivo večim prinosom od oročenja
i da očekujem da je to samo početak jednog divnog…
živi bili…
Dow Jones debelo presao 19500. A mi? O bijedo, o sirotinjo, o cemeru, o jade, o sramoto… Prije ce oni do 25000 i nazad na dno nego se mi otkraviti do j…..h 2200 ili sl.
P.S.
Vjerujem da cemo ipak bolje od toga, ali ponekad sam stvarno zdvojan.
Kolega nasi ljudi vole oroceno po 1%, 165 milijardi kuna lezi po 1%, vole i kupovati stanove u zg po 2000€ za kvadrat uz kamatu od 6% na 30 god a kad bi banka dozvolila digli bi i na 50 god
Vi drzite lovu u carapi… A ako crobex do nove godine zavrsi prko 2000 onda ce mnogi poceti vaditi lovu iz carapa… Jer ono sta ce se desiti u prva dva mjeseca ce mnogima koji drze u carapama lovu stvoriti kneglu u grlu koju ni najjaca cola skupa sa peptoranom nece moc ublazit
Ta nemojte kazati !
Kolega,mladi ste.nauciti cete
Cola I peptoran rjesavaju zgaravice, a Ne knedle
Knedle-koje knedle-koje? Sa sljivama? Ili one u juhi?
Vec 5 godina crobex baulja sideways na ovim razinama.nakon sto je zaronio sa indexa 5000,cak se I 2500 cini kao nedostizan target.nema osnova za taj rast.sva trzista su se oporavila nakon 2008,osim naseg..
a knedle u grlu ima svak onaj koji se pomamio za lukrativnim zaradama na domacoj burzi.spekulanti su se okanili corava posla a investitori su poslali endemske vrste
Po meni, uz 52WK rast od 18%, (dok je 5Y rast samo 12%) slijedi blaga korekcija crobija..cisto da prati trend hrvatske gospodarske monotonije..
Oprostite sto grizem dok pisem,ali ako cete vec nesto napisati-dajte se obrazlozite
I pustite vi narodne carape.nema ih puno viae
Ne bi se bas slozio da ljudi povlace novac iz banaka
Frenki ja ti govorim o ljudima koje znam…a znam ih jako puno…da dižu lovu iz banaka i kupuju nekretnine ili stavljaju rađe u mješovite fondove…A neki su se počeli interesirat za dionice…neće više nitko drzat lovu na banci i da je jede inflacija a da drugi zarađuje na toj lovi..
ljudi su se opametili
[/quote]
Slazem se da su se ljudi opametili
S drugim se bas I Ne slazem
Ali to je moj problem
….A neki su se poceli interesirat za dionice…..
(snazno lajkam ovu vasu recenicu)
Bull market slijedi po vama
Dobro da znam.samo,nije pametno I drugima to prenositi,necemo svi moc zaradit.neko Mora I izgubit
Kolega nasi ljudi vole oroceno po 1%, 165 milijardi kuna lezi po 1%, vole i kupovati stanove u zg po 2000€ za kvadrat uz kamatu od 6% na 30 god a kad bi banka dozvolila digli bi i na 50 god
financijska nepismenost u najvećem sjaju.
a koja bogom dana vremena???
narod smo osuđen na našu najveću vrlinu ato je jal, u tome smo se istrenirali do savršenstva,sve ostalo blizu dna.
avg evolucijski kapacitet je na razini ranog 20 st. ako ne i niže.
badava ti takvom narodu nudiš svemirski brod kada je on još uvijek u glavi spreman samo za zaprežna kola.”e moj narode” doći će i dan za naplatu,progledavanje,otriježnjenje….
svatko žanje kako sije zar ne?
dokazalo se kroz povijest da nema broja za napisati a nevjerne tome ipak najviše vole utrku za titulom najnevjernijeg tome.važno je biti barem u nečemu naj zar ne?
kruha i igara ,pa tko sam ja da proturječim,meni je zabavno a vrlo izgledno biti će još i više.
ako nekome nije i ako ne griješim najčešće zato jer si je sam tako izabrao.
ne vidim u tome nepravdu,nepoštenje…