A normalno je da je ocekivano. Dolar je bija prema euru skoro na 1,13 i sad ga evo vec prema 1,11. A sad sta je dosa Trump vi ste ocekivali smak svita,da vrijeme stane,apokalipsu..?? Sto?
Vidimo već u prvom govoru, nikakvi zidovi s meksikom i slično 🙂 Čovjek je samo iskoristio populizam kao način da dođe do cilja
Donald John Trump was elected the 45th president of the United States on Tuesday in a stunning culmination of an explosive, populist and polarizing campaign that took relentless aim at the institutions and long-held ideals of American democracy.
Vaš link …
Ova tablica na slici u pozadini sve govori, osim desetak najvećih gradova SAD su prosjek.. A ako se gleda pola teritorija je zatucanije od našeg prosječnog birača
Vaš link …
A vidimo prvi govor odmah kako bi se smirili strasti diljem svijeta.. Da je tako kako on priča ne bi mu nikada dali ni da se kandidira
http://www.index.hr/vijesti/clanak/uzivo-potpuno-drugaciji-trump-drzi-pobjednicki-govor-nahvalio-clinton/930876.aspx
naravno da nisam.
kakva apokalipsa, bar ja nisam na taj način euforičan i dramatičan.
samo sam iznio svoje mišljenje kako je riječ o neočekivanom rezultatu potkrjepljeno rezultatima i futuresima na stranim burzama, koje su u toj mjeri također malo iznenađeno.
Ali ponavljam, ništa se dramatično neće promijeniti, osim što će šefica FED (Yellen) odletiti.
Skoro uvik , koliko znam , dva mandata zaredom demokrat pa dva republikanac i obratno . A ove priče o iznenađenosti i šoku na burzama , su za malu djecu . Kad ne može drugačije , korekcija na ovaj način je dobrodošla za burzovne igrače , da malo osvježe portfelje 😄
Donald Trump… Strašno, hahahahahaha
Jedno je igra prije izbora a drugo nakon. Vec iz ovog govora je jasno ublazavanje stavova.
Al’ kad krdo krene…
Na domaćem tržištu indeksi su jučer stagnirali, no Crobex se sve više udaljava od 2.000 bodova, a i promet se, nažalost, vraća na uobičajene razine od 7 do 8 milijuna kuna dnevno. Danas očekujem negativni predznak Crobexa, pod pritiskom zbivanja na inozemnim tržištima, no ne vidim razloga za znatniji pad domaće burze”, ističe Rinkovec.
http://www.hrportfolio.hr/vijesti/trziste-kapitala/zse-otvaranje-crobexi-bi-se-mogli-naci-pod-pritiskom-previranja-na-svjetskim-burzama-44395
neka je babu potjerao sa onim zlim očima. koja nikad ništa u životu nije zaradila radom. on bar zna o poslu a onda će znati i u politici, imat će savjetnike koje će sizabrati.
A ja taman potrošio sve pare u ovih par dana prije… E da mi je još malo keša da se osladim…
Pozdrav!
A ja taman potrošio sve pare u ovih par dana prije… E da mi je još malo keša da se osladim…
Pozdrav!
evo gledam kako je dow bio na 17900 prije ponedjeljka, a sad su futuresi na 17980.
o čemu pričaju ljudi?!
naravno, u međuvremenu je bilo i dosta iznad i dosta ispod… koja korist od ravne linije?