Oporavak burze

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Oporavak burze

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

maratonac@
uvijek je bio i biće da neke prije potegnu a neke poslije
one koje prije povuku one koje će poslije zar ćemo oko toga cijepidlačiti?
znam da ima onih koji bi u svemu htjeli biti prvi ali….
mudro se je zadovoljiti i sa zaradom a što više u što kraće tek sekundarno jer to može i odvesti u krivom smjeru.
tko manje očekuje više se veseli a često uz to ide i manji rizik.
a što je život bez veselja???
makroekonomski pokazatelji nam daju razloga za optimizam a koliko vidim i največim pesimistima je postalo “neugodno” od ispravljanja vlastitih višegodišnjih bolesno niskih očekivanja.
ako ne radi želje za objektivnosti već da ne ispadaju blago rečeno više smiješni…
meni to daje za pravo da su moje optimistična očekivanja i dalje bitno bliža budućem scenariju…
držim da je “opravak burze” tek počeo pa u skladu s time ne vidim temelj za pretjerani strah,pesimizam,skepticizam…
dapače dodatno držim da je izglednije da će oni koji će prije naplatiti onima koji će poslije…
nebi bilo prvi put da griješim,dugoročno su za to male šanse a kratkoročno nije moj stil pa…

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

evo još malo “crno na bijelo”zanimljivih brojeva koji podupiru priču koja se na ovoj temi već više od godinu dana intenzivno potvrđuje.puno zanimljivog a izdvajam meni najzanimljivije.

http://www.jutarnji.hr/biznis/financije-i-trzista/kako-stede-hrvati-u-devizama-drze-1412-milijardu-u-kunama-242-milijarde/5203827/

…Štednja hrvatskih građana u bankama krajem rujna iznosila je 165,6 milijardi kuna
…dominiraju devizni štedni i oročeni depoziti i na njih se, po podacima HNB-a za rujan, odnosi više od 85 posto ukupne štednje građana
…Tendencija prelaska na kunsku štednju još je izraženija unazad godinu dana: u apsolutnom iznosu ukupni depoziti građana iskazani u kunama povećani su za 3,2 milijarde, pri čemu su depoziti u kunama povećani za 4,7 milijardi, dok je kunska protuvrijednost deviznih i depozita s valutnom klauzulom istodobno smanjena za 1,5 milijardu kuna. Na taj način je, samo u tom razdoblju, udio kunskih depozita povećan za više od 2 postotna boda: s 24,6 na 26,7 posto.
…Istraživanje provedeno za potrebe Erste grupe, pak, pokazuje da je gotovo 80 posto građana Hrvatske svjesno važnosti štednje
Hrvatski ured za osiguranje (HUO), pak, građane poziva da ulažu u životna i dobrovoljna mirovinska osiguranja

Indeks ekonomske klime (ESI) u Hrvatskoj dosegnuo je u listopadu 122,5 bodova, novu najvišu razinu od ulaska u Europsku uniju.
…Time je drugi mjesec zaredom premašio najvišu vrijednost od ulaska u EU, pri čemu je u odnosu na rujan njegova vrijednost uvećana za 1,5 bodova, pokazuju podaci EK.

moj rezime je da osim što počinje javno pozivanje na ulaganje i u mirovinske fondove
značajno je izdvojiti jasno vidljivu želju,glad,pohlepu za višim prinosima prebacivanjem na kunsku štednju jer su prinosi na deviznu štednju realno vrlo mali i sve večem broju štediša nedovoljni.
koliko će još izdržati prije nego neki od njih potaknuti propuštenim prinosima na tržištu kapitala koji su značajno premašili zarađeno na kamatama prije nego počnu sa “pretakanjem” ka očito osim rizičnijim ulaganjima ali i dokazano bitno profitabilnijima?
ili se je taj proces već započeo a mi zasljepljeni pesimizmom to ne vidimo pored zdravih očiju?
opći uvjeti svakim danom više potkopavaju nagrižene temelje pesimizma.
očekujem urušavanje tih temelja u nekoj budućnosti i držim vrlo izglednim da će optimisti i strpljivi opet naplatiti.
možda griješim nebi bilo…
krdo mora biti u krivu da bi se zaradilo
osim što se je to nedavno dogodilo ako ne griješim nastavak u toku,sljedi…
živi bili…

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

EU tržišta 8.11.16.OTVARANJE: Burze rastu uoči predsjedničkih izbora u SAD-u

a Crobex crveni na potpori od 1937/38 bodova

plavi01@
kratkoročna kretanja mogu biti u potpunoj suprotnosti sa vijestima,očekivanjima,logikom,argumentima…
osim za razbibrigu ne vidim neku veliku potrebu za raspravom na temu dnevnih kretanja.
ono što je vrijedno rasprave je što tko očekuje za godinu dana.
i na 1650 je crobex padao prije par mjeseci pa to nije bio niti tada dokaz ničega osim potvrde da je krdo gotovo uvijek u krivu i da je za što bolji avg razultat najbolje ići kontra krda kolikogod mi….
mnogi su to prije nas izvjavili ,potvrdili,dokazali….
držim da je bitno izglednije da je ova mini korekcija prilika za one koji su “zaspali”ili za one koji nisu koliko su htjeli,mogli…
a i nama pruža neke “prilike” za koje smo mislili da možda i neće više.
svako zlo za neko dobro ili…
prilika za učiniti”dobro” a dobro se dobrim vrati ili…

Koliko će još izdržati prije nego neki od njih potaknuti propuštenim prinosima na tržištu kapitala koji su značajno premašili zarađeno na kamatama prije nego počnu s “pretakanjem” ka očito osim rizičnijim ulaganjima ali i dokazano bitno profitabilnijima?
(…)
Opći uvjeti svakim danom sve više potkopavaju nagrižene temelje pesimizma.
Očekujem urušavanje tih temelja u nekoj budućnosti i držim vrlo izglednim da će optimisti i strpljivi opet naplatiti.

Lijepo si to sve obrazložio. Zvuči logično da će se neki od onih koji “štede” za kamatnjak od 1% godišnje odlučiti za “štednju” u dionicama.

Još samo 6 elektorskih glasova nedostaje Trumpu do pobjede!
Zaista nevjerojatno i neočekivano!
Tako su reagirale i burze, američki i svjetski vodeći indeksi na futuresima su na -5%.

Što čeka naš Crobex?

A jasno da je neocekivano kad citas YUtarnji i americke inačice istog. Sta su predvidjali konobar Bago, IPSOS,EPSOS,Plus, RTL TV duginih boja i ostale velicine hrvatskog medijskog prostora?

Uvik ɐɹʇuoʞ ! Sitne duše mogu da mi puše!!!

Moje mišljenje je da bi Trump (tj. njegov izbor) dugoročno trebao poticajno djelovati na tržište kapitala. Sjetite se samo nedavnog brexita i tada najavljivane globalne katastrofe i što je bilo… Svijet ide dalje i to je to… Ne trba se zaplašiti katastrofičnim najavama ovih naših standardno crnih polupismenih prognozera.
I za kraj da ponovim: “…matematičari sa vremenom postanu filozofi, ali niti jedan filozof nije postao matematičar…”
Pozdrav!

Ovo apsolutno ne da nece utjecati na crobex nego nema veze..
Pa mi smo vec skoro 10 godina u bear marketu a amwri su u bulu vec 7 godina…

A BALVANA!!! :) :) :)

http://www.index.hr/vijesti/clanak/uzivo-sa-svjetskih-burzi-kaos-zbog-trumpa/930873.aspx
A sto nama donosi dan nakon Trumpa i potonuća svjetskih burzi.

ne bih baš rekao da je očekivani kao što kolega Frankie kaže, jer u protivnom američki i svejtski indeksi ne bi bili u ovolikom crvenom.
osobno sam čak skloniji uvjerenju pojednih kolega s foruma koji smatraju da apsolutno nikakvog poremećaja kod Crobexa neće biti.

Koje navlakuše za izuvanje, USA futures se već vraća uz govor Trumpa, burze će još i narasti.

New Report

Close